Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 21

• 24 192
  • 91
  •   1
Отговори
# 15
Преди малко прочетох това "купих си мляко, хляб и яйца - с карта.  Имаше мъж пред мен на опашката който имаше 200 Евро банкнота. Касиерката обясни, че в Била най високия номинал ще е 100 Евро - политика на веригата ! Не само през следващия един месец а по принцип! "

Някой може ли да потвърди ?

# 16
Не се приемат банкноти от 200 и 500 евро.
Левовете се приемат.
 200 и 500 евро не приемат никъде в Европа така или иначе.
Това не е конкретна политика на Била.
В Европа са изтеглени уж от обращение.

# 17
  • In transit
И на мен, ама защото ми таксуваха продукт на редовна цена, който беше намален. Grinning Добре, че случайно си погледнах касовия бон.

Карз, благодаря за темата!
Може би е трябвало да ползвате скреч-картата...
Не разбрах. За Билла говорех.

# 18
  • Melmak
Във Фантастико платих с левове и ми върнаха ресто в €. Опитвам се да не затормозявам персонала и като сметката ми е 13 лв да дам възможно най-близката сума, примерно 15. Изглежда добре се бяха постарали да се заредят, защото връщаха на всички в €.

# 19
Не се приемат банкноти от 200 и 500 евро.
Левовете се приемат.
 200 и 500 евро не приемат никъде в Европа така или иначе.
Това не е конкретна политика на Била.
В Европа са изтеглени уж от обращение.
По телевизията май казаха, че са си валидни банкноти, но просто повече не се печатат от тях...🤔

# 20
И на мен, ама защото ми таксуваха продукт на редовна цена, който беше намален. Grinning Добре, че случайно си погледнах касовия бон.

Карз, благодаря за темата!
Може би е трябвало да ползвате скреч-картата...
Не разбрах. За Билла говорех.
Някои продукти с намалена цена трябва на касата да дадете на касиерката карта с логото на Билла,която карта има баркод...

# 21
  • София
По телевизията май казаха, че са си валидни банкноти, но просто повече не се печатат от тях...🤔
Валидни и законно платежно средство са. Банкноти от 500 евро не се печатат от години, но не са изтеглени.
Принципно трябва да може да се плаща с тях, но има особености. Търговци имат право да откажат ако имат основателни причини за това - недостатъчно за ресто, риск от измами и др.
Едва ли много хора ще тръгнат с толкова едри банкноти в джобовете. Не е било проблем в ЕЗ досега, още по-малко ще бъде у нас.
Но не е вярно, че не се приемат никъде и че са изтеглени от обращение.

# 22
  • софия
500-евровите ги изтеглят постепенно от обръщение, но са си редовно платежно средство.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 19:06 от zvаnchе

# 23
платих в лева и си ми върнаха нормално в евро в била. в квартален магазин за да не смятат са си направили като две каси едната за ресто в левове, а другата в евро.

# 24
  • In transit
deaf, Grinning не пазарувам за първи път в Билла. Просто бяха забравили да сменят една цена, която е била на промоция до 31.12. Тези най-дребните шрифтове не ги виждам изобщо на новите етикети, видях намалената цена на продукта и го купих. След касата видях, че не е намален, казах на касиерката, че не виждам отстъпката и служителката извика управителката. Тя ми върна разликата в евро.

# 25
deaf, Grinning не пазарувам за първи път в Билла. Просто бяха забравили да сменят една цена, която е била на промоция до 31.12. Тези най-дребните шрифтове не ги виждам изобщо на новите етикети, видях намалената цена на продукта и го купих. След касата видях, че не е намален, казах на касиерката, че не виждам отстъпката и служителката извика управителката. Тя ми върна разликата в евро.

При вас не са ли електронни етикетите?

200 евро и 500 евро банкноти, може да са закони платежно средство, обаче на места, където може да платиш нещо на тяхната равностойност.
Хранителните магазини са приели, че няма да приемат тези номинали, защото няма как да върнат, примерно.
Просто се съобразяваме с политиката на конкретния магазин, а не тропаме с краче, защото имаме право да платим със законно платежно средство.
Все едно да се сърдим, че в някой магазин няма ПОС-терминал и ни отнемат правото да платим с карта.

# 26
  • софия
Кой "тропа с краче"? Щом пишете в темата се предполага, че следите какво се коментира.

# 27
  • In transit
Хриси, електронни са, но се сменят ръчно, т.е с устройство етикетите, както е и в Лидл.
Вчера минах през Била за нещо и забелязах, че въпросният продукт, на който "уж" бяха забравили да сменят етикета, продължаваше да е с промоционалната цена от декември и загледах срока на промоцията, пишеше 31.12. Не им прави чест.

# 28
Аз сега бях в магазин Едеа и и след цял стелаж с кафета 1+1 на цена 14 лв. И понеже беше изключително съмнителни, попитах служителката. Каза, че аз не що не съм разбрала. Колежката ѝ не махнала етикета.

# 29
  • София
Трудно им е още на касиерите с връщането, днес в Била в Уест мол касиерката викна да й помогнат, защото не можеше да се оправи като й се плаща в лева да връща в евро. Жал ми стана, дано бързо и безпроблемно да мине този период.

Общи условия

Активация на акаунт