☃️ Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Януари '26

• 81 465
  • 795
  •   15
Отговори
# 780
На мис Агент честит рожден ден на патерици!
На Льоня - да се възстановява бързо!
На девойките с краката - ами много грозни крака, тренирани и стегнати Joy
Аз се върнах от спа уикенд, такива масажи досега не са ми правили.
Масажистът беше към 65 годишен, като го видях първоначално, за една бройка да се фръцна и да се откажа.
Купих си само един копринен шал, по-скоро шалче, ще го снимам и ще го покажа.

# 781
  • Виена
Льоня, има и алтернатива на фраксипарина в таблетна форма, Xarelto, за да не се налага да се поставят инжекции.

# 782
Да, има, но за някои състояния не са ок хапчетата.

# 783
След оперативно десет дни е най добре да е фраксипарин. Инжекциите не са много болезнени, но е неприятно. Бързо възстановяване Льоня, като нова ще си! 🍀

# 784
Къде ме върнахте с това Фракси Simple Smile И двете бременности си го биех всеки божи ден, след петия месец вече нямаше читаво място по корема и любовните дръжки, тръгнах по краката и ръцете. Но щом е за добро - правиш го. Привилегировани сме да имаме достъп до развито здравеопазване.
Бюти процедури с боцкания още не съм предприела, сал един микроблейдинг имам на веждите, нямам и мерак да друго. Членувам в групата (Без)опасна красота във фейса и чета всякакви истории, засега шубето е по-силно от суетата.

# 785
  • Варна / UK
Благодаря, ДХЗ Heart
Аз тази кака гледах - тя ползва освен различни дължини и различни скорости за отделните зони. Обясни, че по-бавно е по-болезнено и май повече се набождало понеже иглите влизат с по ниска скорост... Нещо такова разбрах. Качвам видеото, обаче да си кажа - тя така джелатската си набоде околоочната зона, че чак мен ме заболя докато я гледах. Това няма да си го причиня, не го намирам за безопасно. Тоест - бодох се колкото и където се престраших, не съм я копирала 1:1. Иначе добри съвети дава.
Скрит текст:

По отношение на загубата на колаген и еластин - до около 45г. обикновено са поносими нещата, но след това вече си такова майката. Накарах AI да обобщи накратко най-основното:
Скрит текст:
1. Какво се случва под повърхността (Биологията)
Промените не са случайни, а са продиктувани от „хормоналното затишие“. Около 45+ години (периодът на перименопаузата) нивата на естроген спадат рязко. Тъй като естрогенът „командва“ производството на колаген, резултатът е:
    -Срив на колагеновия скележ: Загубата на колаген достига до 30% в първите 5 години след началото на менопаузата.
    -Ефектът на „разтегнатия ластик“: Еластинът се накъсва и кожата губи способността си да се „връща“ на място след усмивка или сън.
    -Обръщане на „Триъгълника на младостта“: Мастните депа се свличат от скулите към челюстта, превръщайки лицето от V-образна форма в А-образна.

2. Препоръки за текстурата и плътността (Стимулиране)
Когато кожата вече не произвежда достатъчно протеини сама, трябва да я „провокираме“ външно:

-Ретиноиди (Витамин А): Това е златният стандарт. Ретинолът принуждава клетките да се обновяват по-бързо и стимулира фибробластите да произвеждат нов колаген.
    -Микронийдлинг (Microneedling): Тази процедура създава контролирани микро-наранявания. Тя е изключително ефективна за 40+, защото задейства естествения оздравителен процес на тялото, изхвърляйки стария, „втвърден“ колаген и заменяйки го с нов.
    -Витамин С и SPF: Задължителни за защита на вече наличното количество колаген от слънчевото разграждане и оксидативния стрес.

3. Противодействие на отпускането и отоците (Механика)
Тук целта е да работим върху лимфата и поддържащите структури:

-Лимфен дренаж и Масажи: С възрастта лимфната система се забавя, което води до сутрешни отоци. Масажите (ръчни или с инструменти като Гуа Ша) „изпомпват“ излишните течности, олекотяват тъканите и дефинират контура.
    -Укрепване на мускулатурата (Face Yoga): Лицето е единственото място в тялото, където кожата е прикрепена директно към мускулите. Когато мускулите поддържат тонус, те действат като естествен „филър“, който запълва обема, загубен от мастните депа.
    -Пептиди: Потърсете козметика с пептиди, които действат като „месинджъри“ – те изпращат сигнали до кожата да произвежда специфични протеини за стягане.

# 786
  • София
Наскоро си взех едно поло от обикновено магазинче на прословутата марка Flora (китайска ширпотреба), както всяка зима, сега се зачетох в състава, цели 32% кашмир имало в него:

# 787
  • тук-там
Хубава седмица от мен!
Това са любимите ми дънки. Не са барел, не са и прави, нито широки. Нещо неустановено, но много удобно.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 15:42 от mtz

# 788
  • Велико Търново
mtz, прекрасна си!

# 789
И аз обичам такива дънки- regular.Супер аутфит, МТЗ.Днес няма да щъкам, но след малко обличам екипа за тренировки.Ще се покажа евентуално 😅.

# 790
  • Велико Търново
Деси, ще чакаме!Аз моя го съблякох вече и се глася за работа, но тази седмица ще посетя и пилатес реформър.

# 791
Много си хубава, mtz!
Аз още не съм за показване с екипа за тренировки, като заякна малко ще се снимам!
И мен ме е страх от игли, бола съм се с фракси, беше кошмарно, но целта си заслужаваше, а сега все още що-годе лицето се търпи.., карам на кремчета и маски.

# 792
mtz, комбинацията плетиво-дантела ми е страшно любима.
Относно Flora-та, която Лизи споменава, аз също имам страхотни попадения с нея.

# 793
МТЗ, супер си сладка...и прическата...ще я докараш като моята почти! Много готина блуза... и ти самата! ❤️

# 794
  • тук-там
Мими, далече съм от твоята прическа Simple Smile
Така я докарах като я изсуших с дифузер и после имах неблагоразумието да я разреша с едрия гребен на Дайсън. Грешка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт