Сушилнята - Всякакви въпроси и отговори - Тема 29

• 2 472
  • 115
  •   2
Отговори
# 15
 Аз нищо не разбрах от поста на silmil- униформата изисква да бъде импрегнирана с препарат ли....

# 16
Възможно е, но не е уточнен състава.  Ако не е с мембрани, специфичти покрития или технологии изискващи импрегниране и поддръжка, използването на тази програма се обезсмисля.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 09:33 от •mimoza•

# 17
  • русе
Благодаря, за отговора. На надписите нищо не им става?
За полицейската униформа на дамата от предната тема, ако скоро предстои да се сменя, бих тествала в сушилнята на програма Микс. Е, и бих питала собственика й дали е съгласен. Grinning
Здравейте,ац суша от  дълги години утеформата си на програма за синтетика,согато имах АЕГ.
Сега с Miele суша на протрама за промазки.
Полара също на програма за синтетика.

# 18
Здравейте и за много години.
Отдавна не съм се включвал, но имам повод да споделя впечатления от новата ми сушилня Bosch 8 серия Airmax, която суши пълно зареждане за 1:30 часа с включени Gentle и speed perfect, което е на половина от предишната ми AEG 8 ма серия, при която 2:30 часа беше минимума, дори с 5 парцала, обикновенно около 3 часа сушеше, понеже винаги беше пълна.
Друг е въпроса и че вече съм с 1600 оборота, но не е чак такава огромна разликата.
Има някаква решетка на вратата и заради това било много бързо сушенето.
 Няма достъп до кондензатора самопочистващ е, като има опция да изсипеш 1,5 литра вода и да го пуснеш да се измие допълнително, има и интензивна опция за почистване като програма.
Единствено изпитах затруднения със свързването към wifi и приложението, при пералнята стана доста по-лесно. Ако някой има въпроси или се интересува от модела, заедно ще ги разучим. Joy

# 19
Piole1, честити ти нови приятелки!
Много бързи смени АЕГ-то!
След време да направиш съпоставка Миле — АЕГ — Бош и за двата уреда.

# 20
Здравейте!
Отскоро съм с ето тази сушилня - https://shop.miele.bg/bitovi-sushilni/12488080.html
Вече трети път пускам, пробвах различни програми, за да си намеря своята, четох книжката с инструкции 2 пъти и я прелиствам отново преди всяко пускане. Въпреки всичко всеки път дрехите са влажни дори и след 3-часова програма. Пускам програма според това какви дрехи има вътре, отново според инструкциите. Току-що приключи цикъла на сушене и част от дрехите трябваше да отидат на простора, суша на cupboard dry, но толкова влажни няма как да си ги прибера в гардероба. Страх ме е, че при extra dry ще ги свие. Отгоре на всичко ми ги вади скандално намачкани. Пералнята ми е едва 7кг, та със сигурност не претоварвам сушилнята. Ползвам и топки. Не знам какво да правя, започвам да съжалявам за покупката, а тепърва ми предстои да суша бебешки дрехи, одеала и всякакви неща в нея.

# 21
Здравейте!
Отскоро съм с ето тази сушилня - https://shop.miele.bg/bitovi-sushilni/12488080.html
Скрит текст:
Вече трети път пускам, пробвах различни програми, за да си намеря своята, четох книжката с инструкции 2 пъти и я прелиствам отново преди всяко пускане. Въпреки всичко всеки път дрехите са влажни дори и след 3-часова програма. Пускам програма според това какви дрехи има вътре, отново според инструкциите. Току-що приключи цикъла на сушене и част от дрехите трябваше да отидат на простора, суша на cupboard dry, но толкова влажни няма как да си ги прибера в гардероба. Страх ме е, че при extra dry ще ги свие. Отгоре на всичко ми ги вади скандално намачкани. Пералнята ми е едва 7кг, та със сигурност не претоварвам сушилнята. Ползвам и топки. Не знам какво да правя, започвам да съжалявам за покупката, а тепърва ми предстои да суша бебешки дрехи, одеала и всякакви неща в нея.
Нещо не правите както трябва, но кое е… не знам.
На колко оборота центрофугирате прането?
Чистите ли филтрите на вратата след всеки цикъл?
Направихте ли фините настройки на вашата сушилня?
Спазвате ли максимално допустимите килограми пране за всяка отделна програма?

# 22
  • София
Здравейте!

Не се притеснявайте, всичко ще си дойде на мястото. Машината е перфектна, само че има настройки, които трябва да направите.

И аз съм с този модел, на мен също не ми хареса фабричната настройка, затова я промених. В книжката с инструкции има раздел „Програмиращи функции“ - на стр. 83 или някъде там, в края на книжката. Там е описано как става.

Първите две настройки са именно за степента на изсушаване на двете основни програми: „Памук“ и „Лесна поддръжка“. Аз суша повечето неща на програма „Памук“.

Относно намачкването - дрехите първоначално изглеждат така, но след като ги извадите и сгънете (или окачите), се  оправят. Аз сгъвам и прибирам всички спортни дрехи, чаршафи, хавлии, кърпи и др. и гладя само ризи и по-официални блузи.

Спокойно можете да ползвате Extra dry, при термопомпените сушилни свиването е рядкост, а от всички сушилни, няма по-щадяща от Miele. Опитайте първо с неща, които можете да рискувате.

# 23
Djordja, чистя филтрите след всяко сушене и изхвърлям водата. Както вече казах пералнята ми е 7кг и не я тъпча до горе, така че със сигурност не превишавам 8-те кг на сушилнята. Днес си ползвах програма памук, като прането съдържаше точно описаните дрехи и материи от инструкциите.
Vilemina, благодаря! Ще продължавам да "разъквам" програмите, просто днес като се случи отново и бременните ми хормони веднага крещяха от Miele да идват да си я взимат. 😅Особено по-дебелите чорапи си искат поне ден сушене на простора, засега суша главно дрехи за вкъщи, за които не ме е жал ако стане нещо.

# 24
Djordja, чистя филтрите след всяко сушене и изхвърлям водата. Както вече казах пералнята ми е 7кг и не я тъпча до горе, така че със сигурност не превишавам 8-те кг на сушилнята. Днес си ползвах програма памук, като прането съдържаше точно описаните дрехи и материи от инструкциите.
Не отговорихте на всички въпроси:
Здравейте!
Скрит текст:
Нещо не правите както трябва, но кое е… не знам.
На колко оборота центрофугирате прането?
Чистите ли филтрите на вратата след всеки цикъл?
Направихте ли фините настройки на вашата сушилня?
Спазвате ли максимално допустимите килограми пране за всяка отделна програма?

# 25
Центрофугирам на 1000 оборота - това е максимума на пералнята, направила съм фините настройки, а забелязвам, че тя сама съкращава времето за сушене след като сложа прането. Не я напълвам повече от половината, и да искам няма как - Казах вече два пъти, че суша на програма памук за 8кг, а пералнята ми е 7кг, което значи, че не превишавам капацитета.

# 26
Здравейте!
Тук посочвате, че използвате различни програми, според вида материи.
Затова питам дали съобразявате кг пране с максимално допустимите за съответната програма.

Снимайте, ако обичате, дисплея и програматора, за да се види какви настройки давате.

# 27
Веднъж, само първия път, се изкуших да пробвам програма Express, cupboard dry, защото бях пуснала половин пералня. Тогава си ги извадих доста влажни и си ги досуших на простора, за да не пускам пак. Днес например си пуснах цяла пералня, сушилнята беше на програма Cottons, cupboard dry, която е и една от малкото за 8кг пране. Следващия път мисля да рискувам с extra dry.

# 28
Ако са пипани фините настройки е възможно да има нещо сгрешено.
При мен не се е налагало да ги пипам. Центрофугирам на 1400об.
На 800об дрехите са доста влажни и не е добре за сушилнята. Забелязала съм, че когато ММ пусне на центрофуга 1бр. работна дреха, тя излиза по- влажна, отколкото когато е била центрофугирана с повече дрехи на същите обороти. В този ред на мисли при непълна пералня е възможно дрехите реално да са по- влажни от нормалното за 800об.
И не на последно място - сушилнята не мачка. Мачка пералнята и затова преди да се сложат в сушилнята се разтърсват. Като ги слагате на простора на топка ли ги слагате?
И да, след сгъване се изпъват още повече, стига да не са пресушени.
Гладя само за много официални случаи веднъж на високосна както се казва.

# 29
Значи аз не съм с Миле, но при мен ако суша неща с различна плътност, макар и една материя, по-дебелите понякога излизат леко влажни. За това обикновено разделям на две сушенето - един цикъл с тънки неща - тениски, потници, гащи и чорапи, и втори с по-дебелите  - дънки, анцузи, суичъри, съответно и степента на сушене променям според това.

Общи условия

Активация на акаунт