Сушилнята - Всякакви въпроси и отговори - Тема 29

• 1 668
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
# 46
Окосено или стрижено - все стрижено 🤣
Съсипаха я тая държава!

# 47
  • Ловеч
Какви са тия фини настройки? Старата ми Сименс не е оставяла влажни дрехи, макар и по-плътни. Чудя се може ли някак да се настрои сензорът за влага?

# 48
Това са на моята., ако ти се чете. Предполагам са същите и на другите им модели.
Скрит текст:

Разбивка на другите няма да качвам, има ги в ръководството за тези, които се интересуват.
Мисля, че други марки нямат такъв потребителски контрол и възможност за адаптиране на програмите, а правят избор единствено сред предварително зададените програми и степени.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 21:37 от •mimoza•

# 49
  • Ловеч
Благодаря!
Настройките за сушене бяха на средата, направих ги до край и ще видим дали ще има промяна и сензорът ще стане по-чувствителен.

# 50
Скрит текст:
Извинявам се на всички, чието спокойствие наруших. Аз просто назовах правилното произношение на марката. Кой запомнил запомнил. На останалите здраве пожелавам.
Не е вярно. Назова как повечето българи произнасят името, а явно и ти. Ти запомни как се произнася преди да набиваш канчета.

Благодаря!
Настройките за сушене бяха на средата, направих ги до край и ще видим дали ще има промяна и сензорът ще стане по-чувствителен.
Настройките за твърдост на водата направени ли са?

# 51
  • Ловеч
Скрит текст:
Извинявам се на всички, чието спокойствие наруших. Аз просто назовах правилното произношение на марката. Кой запомнил запомнил. На останалите здраве пожелавам.
Не е вярно. Назова как повечето българи произнасят името, а явно и ти. Ти запомни как се произнася преди да набиваш канчета.

Благодаря!
Настройките за твърдост на водата направени ли са?
Да. На 12 е - средно твърда. а сега гледам, че за нашия град е до 8-мека. Мислех, че е средна и може да я променя.

# 52
Здравейте, изчетох последната тема и както си бях сортирала избора до Миле, Сименс и Бош, но попаднах на 18 кг LG в тукашните сайтове. Интересува ме дали някой има опит с такъв тип сушилни и какво мнение има? Заинтригуваха ме, защото съм с 10 кг АЕГ и не винаги пускаме пълни перални, но ако имам сушилня с толкова голям капацитет, то би ми било улеснение. LG ги бях изключила от списъка, но видях положителни мнения в последната тема, а и в класациите като цяло.

Пускаме около 10 перални на седмица, като част от тях не са пълни, но има и почти пълни. Според Chat Gpt 8-9 кг сухо пране предимно памук ще е 11-13 мокро след 1600 оборота центрофуга.
Харесва ми идеята да пускам сушилня, без да мисля дали няма да я претоваря. В същото време, последната ми сушилня купих импусивно- Самсунг, въпреки че от темата тук се бях насочила към други брандове. Горе-долу бях доволна, но ако я сменям ще гледам за нещо по-добро. Спря да суши и ще се опитаме да я изчистим основно, но ако проблема остане, ще я сменяме. Искам да се подготвя и да си набележа модели, за да не правя импулсивни покупки. Конкретни модели още не съм набелязала, първо ми се иска да видя има ли мнение за тези от 18 кг. Времето за сушене го даваше 6 часа, но по моите лаишки изчисления, ако я използвам на половин капацитет, ще падне под 3 часа.

# 53
Защо смяташ колко кг в мокрото пране? Капацитетът на сушилнята е в кг сухо пране.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 09:19 от Minnie.Mouse

# 54
Защо смяташ колко кг е мокрото пране? Капацитетът на сушилнята е в кг сухо пране.

Моя грешка, след този въпрос чак проверих и видях, че се отнася се за сухо пране. Бшагодаря за включването! В такъв случай трябва да задълбая дали има смисъл от такава сушилня за пералня с 10 кг капацитет. Ако някой с опит или мнение конкретно за LG 18 kg модели се включи междувременно, ще съм благодарна

# 55
  • На брега на реката
Не знам каква е тази сушилня за 18 кг. Може ли линк?

Струва ми се напълно излишно, още повече, че пишете, че ще сушите половината от капацитета ѝ. Не намирам никаква здрава логика, да бъде закупен подобен уред, още повече, че вероятно размерите са доста по-големи от нормална такава.
Да я чакам да ми лангърка дрехите 6 часа е безумно. Такива машини вероятно не са за домашна употреба. Имали сме на работа, профи сушилни с капацитет 16, 18, 24 кг. и те са огромни.

Хубаво е, сушилнята да е с 1-2 кг. по-голям капацитет от пералнята и то не защото ако е на същите няма да изсуши, а защото хем ще е по-бързо, хем няма да са много намачкани.

# 56
Отново да припомня, че максималните кг при ПМ и СМ са само за 2 или 3 програми от рода на Памук.
Всички останали програми са с максимално натоварване от 2, 3, 4, а понякога и 6 кг.
Не се лъжете, че като пише 10 кг на всички програми ще можете на натъпчете толкова пране.

Три часа време на сушене е безумие, при все, че при моделите на Миле например, максималното време на работа на моделите с ЕкоСпиид е около 1:30 ч.

# 57
Благодаря, добре че писах, отказахте ме.

Иначе са за домашна употреба, ето линк https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_lg-rh18u8avcw-warmtepompdroger-1879767.html

# 58
  • На брега на реката
Не виждам смисъл от такава огромна машина, дори да имате много място, тя няма да се използва максимално, а и времето за сушене е прекалено дълго. То докато се изсуши една сушилня, ще са изпрани 2 перални, а не всичко може да се суши заедно!

# 59
По принцип могат да се сушат 2 -3 перални наведнъж, като хотелски чаршафи или хавлии например, и такъв е смисъла,  за да е икономична и да свърши повече работа с 1 цикъл. Ако домакинството е многолюдно това е вашата сушилня.  
Иначе,  такава сушилня трудно би се вписала в домашния интериор. Барабана е 224 литра, а и габаритните размери са доста големи.
Ако става въпрос за България /такава не открих/ това означава доставка от чужбина и често без гаранция и сервиз.

Общи условия

Активация на акаунт