Сушилнята - Всякакви въпроси и отговори - Тема 29

• 1 672
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
  • На брега на реката
До колкото разбирам, става въпрос за Нидерландия. Може да живеят в къща и габаритите да не са проблем. Аз също видях, че е огромна.
Има логика да се сушат 2 перални, но при еднородно пране. Хавлии и чаршафи заедно си е пресушаване на чаршафа /аз също го правя/.
Времето обаче - 6 часа сушене е страшно много. 2 нормални сушилни, едната с чаршафи, другата с хавлии, за по час и половина всяка, са 3 часа общо.

# 61
Да, не става въпрос за България. Габаритите не са проблем, в къща съм и имам достатъчно място.
Пералните са еднородни, но няма смисъл да чакам 2 перални за 1 сушилня. Пера предимно памук, дрехите на двете ми момчета са отделно от нашите при пране. Не сме многолюдни, но имаме пране не като за 4, а като за 8.

Общо взето цялото ми объркване тръгна от пресмятането сухо/мокро пране. Сега ще търся нещо 9 кг.

# 62
  • На брега на реката
И 10 кг. да вземеш не е проблем, тъкмо ще имат повече място дрехите.

# 63
И 10 кг. да вземеш не е проблем, тъкмо ще имат повече място дрехите.

Би ми паснала чудесно, но не намирам Миле, Бош или Сименс. Пералнята е 10 кг АЕГ купувана не много отдавна, но дори сушилнята на АЕГ, която те комплектоват с моята пералня е 9 кг. Така попаднах на това LG, търсех нещо с по-голям капацитет.

Благодаря на всички за съветите, още се надявам старата да проработи и да не ми се налага да избирам прибързано.

# 64
  • Горна Оряховица
Момичета сушилня на Bosch
Serie 6 (WQH245B4BY) дават да се чисти дълбоко с това
Комплект за поддръжка на сушилня Bosch 00311829
https://www.technodepo.bg/bosch-00312111-p86615/
Нещо по-евтино от 50лв има ли алтернативно. Chat GPT не можа да ми намери 🤣

# 65
Здравейте. От петък сме собственици на първата ни сушилня. Спряхме се на модела  Miele TEC675WP 125 , благодарение на вашите отзиви и съвети в миналата тема.
Два пъти вече я пускам , но моля за съвет.
Първият път я стартирахме от приложението, но след като приключи поне 10 минути не спря да пиука докато не я изключа ръчно. Наблюдавах оставащото време в приложението.
Днес изобщо не иска да се свърже към приложението, а след като ръчно я стартирах не ми показва в момента на екрана оставащото време.
И при вас ли е така ? Как отново да я свържа в приложението , кога изобщо спира да пиука като приключи програмата и защо не показва времето, което остава.
И коя програма/ настройка ми препоръчвате за памучни дрехи и да не излизат измачкани.

Благодаря предварително 🌷

# 66
Сигнала за край на програмата продължава докато не я изключите ръчно. Ако не я изключите преминава в режим на релаксиране на дрехите 2часа, за да не се мачкат докато ги извадите. През това време мисля, че сигнала спира, но не съм сигурна, защото ги вадя почти веднага след като свърши програмата. Ако ви дразни можете да го изключите от фините настройки - вижте си ръководството.
За свързването - MobileStart - на дисплея трябва да изпише Con /connect/ - натискате старт /опцията в зелено/ и излиза APP. Вече я управлявате от приложението.
За памук използвам Boumwolle, степен Shranktrocken/за гардероб/ и активиран Schonen+.  Може да ползвате и Dry care 40. Не би трябвало да излизат измачкани, ако не са прекалено много и не са пресушени.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 21:45 от •mimoza•

# 67
Имам същата сушилня и моите излизат намачкани, а ги вадя веднага. Докато прехвърлям между пералня и сушилня не са намачкани и не превишавам капацитета.
Как се активира това Schonen+? Нямах книжка с ръководство и намерих в интернет само на английски и български, ако може да ме ориентирате? Програматорът ми също е на английски.
Днес суших на extra dry, понеже преди това на cupboard dry ми ги вадеше влажни, но 3 часа сушене ми идват в повече.

# 68
*mimoza* Благодаря много.

И моята е на английски и книжка нямаше.  Поръчахме онлайн от официалния сайт на Miele , та даже и гаранция липсва и касов Бон. Няма ги и на имейл. Утре ще звъня да питам ….
Първият път като суших чаршафите на програмата за спално бельо, не се измачкаха изобщо.

А има ли опция при Extra Dry да се свият ? 😁

Ще почвам да пера бебешките дрешки и ме е страх да не ги смаля много хахах

Имам същата сушилня и моите излизат намачкани, а ги вадя веднага. Докато прехвърлям между пералня и сушилня не са намачкани и не превишавам капацитета.
Как се активира това Schonen+? Нямах книжка с ръководство и намерих в интернет само на английски и български, ако може да ме ориентирате? Програматорът ми също е на английски.
Днес суших на extra dry, понеже преди това на cupboard dry ми ги вадеше влажни, но 3 часа сушене ми идват в повече.

# 69
Не те съветвам да ги пускаш на екстра сухо - каква е целта? Това се коментираше няколко поста назад. На тази опция пускам дебели, многослойни и не капризни материи. Майка ми сушеше само на нея и не е развалила на никого дрехите, но наистина не е нужно винаги. Сега суши на по- ниската степен.
Schonen+ е опция, която се активира за допълнително щадящо сушене  и се намира до опцията да стартиране на програмата.  При вас е Dry care 40.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 21:54 от •mimoza•

# 70
Упътвания има колкото искаш в мрежата. Човек, ако има желание, може да си изтегли. Конкретно за този модел има и на български, и на английски език.

# 71
Разбира се , никой не е казал, че няма.

Упътвания има колкото искаш в мрежата. Човек, ако има желание, може да си изтегли. Конкретно за този модел има и на български, и на английски език.

# 72
Да, изтеглила съм, не казвам че не съм, просто помолих за разяснение къде да търся на един от двата езика това Schonen+.
Суша на extra dry, защото на cupboard dry 2-3 пъти ми ги вади влажни. Аз точно писах няколко поста назад.
Също ми предстои сушене на бебешки дрехи и не искам да ги свия. Днес нищо не ми се сви на extra dry, но досега съм пробвала само с дрехи за вкъщи, за които не ме е жал.

# 73
Моя модел е друг, коментирах на коя програма, степен и допълнителна опция суша памук.
Докато не си прочетете ръководството като роман и няколко пъти ако се налага, няма да се получат нещата сами.
Ако след това има нещо неясно ще се коментира по- лесно.

# 74
Чела съм ръководството 2 пъти, това също го писах миналия път. Утре ще си поиграя пак с фините настройки, може би на cupboard dry да задам една идея по-висока степен на сушене. Понеже на extra dry няма опция Perfect care 40, а само на cupboard dry. Аз самата също не искам да суша extra dry 3 часа и 20 минути, те за толкова ще ми изсъхнат и на простора в стаята.

Ани Ангелова 667048, аз също нямам нито гаранция, нито касов бон, а на имейл и телефон никой не отговаря. Имам само една касова бележка от куриерската фирма..

Общи условия

Активация на акаунт