Сушилнята - Всякакви въпроси и отговори - Тема 29

• 2 738
  • 136
  •   5
Отговори
# 120
  • На брега на реката
Според мен, потребителката спомена децата, поради тожа, че постоянно се налага пране и сушене, а и заради финансовата част. Иска да се справи без да даде 150-200 лв за майстор!

Странно ми се струва да попадне нещо зад барабана на сушилнята. Това говори, че филтрите са зле или някак е попаднало в отворите през който влиза топлия въздух или аз нещо не мога да го осмисля.

# 121
Пандора, аз не препоръчвам 4-та серия на Бош. Гледайте за друго. Моята сушилня е по този начин, но над нея има хладилник. Ако е здраво сглобен шкафа не виждам проблем.

# 122
Барабан на сушилня НЕ бива да се върти “на ръка”.
Уплътненията нещо не са наред, знам ли…

# 123
Какво е мнението ви за моделите на Samsung? Нямам никакъв опит с техни уреди.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV90DG52A0AELE/p/653865

Моята е такава. Засега съм много доволна, но я имам от половин година и не знам как ще се държи в бъдеще. Предпочетох я, защото и пералнята ми е Самсунг. Доволна съм от марката, а и си подхождат на външен вид. Simple Smile
Освен по външен вид, сушилнята я избрах и като съчетание на цена и характеристики все пак.
Добре суши, не свива дрехите. Като шум – не мога да преценя, това ми е първата сушилня. Мога да сравня само с АЕГ-а на сина ми, не мисля, че е по-шумна.
Единственият ми проблем е, че не можах да я свържа с моя телефон, за да използвам допълнителните програми. Но не е фатално – и без това основните са ми предостатъчни.

Много ме е яд, че не можех да си взема сушилня по-рано. Но нямаше подходящо място за нея и трябваше първо да направим дълго отлаган ремонт. Сега пералня и сушилня са в шкаф една до друга. Дали ще са така, или една върху друга, зависи от мястото и как ще ви е по-удобно.

# 124
Барабан на сушилня НЕ бива да се върти “на ръка”.
Уплътненията нещо не са наред, знам ли…

Проблемът е много по-сериозен, но …

# 125
Здравейте.
Сегашната ми сушилня е на 11-12 год, и при сушене на комплект чаршафи така ги връзва и заплита,че понякога си мисля ,че само с помощта на ножицата ще мога да ги отделя.

По- новите модели, конкретно този:
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/tumble-d … dryers/WQG14501BY
Имат ли някакво подобрение или " нещо друго"  , което да предотвратява това заплитане?

# 126
Да, двупосочно въртене на барабана.

# 127
Ако някой има забележки към сушилнята от горния пост, сега е момента да го сподели.
На един "клик" съм от поръчката. Grinning

# 128
  • Melmak
Пандора, аз не препоръчвам 4-та серия на Бош. Гледайте за друго. Моята сушилня е по този начин, но над нея има хладилник. Ако е здраво сглобен шкафа не виждам проблем.

А защо не се препоръчва серия 4?

# 129

А защо не се препоръчва серия 4?
Заради недобрите уплътения и филтри. Много се цапа кондензаторът и се влошава сушенето. Гледайте серии 6 и 8.

# 130
Като ще давате толкова пари дайте още малко и купете тази
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc660wp-125-edition-8-k … a-termopompa-wifi

# 131
Аз я поръчах по празниците, беше в промоция 1400лв. Пристигна 10-тина дни след Нова година. Ползвам я отскоро, засега съм доволна, но времето на употреба е кратко. По повод запитването Ви днес -  пуснах два двойни чаршафа  с ластик, един плик, калъфки, 2-3 тениски. На финала бяха напълно сухи и не  много заплетени, като се има предвид, че  са достатъчно дълги  и широки.

Ако някой има забележки към сушилнята от горния пост, сега е момента да го сподели.
На един "клик" съм от поръчката. Grinning

# 132
  • Melmak
Като ще давате толкова пари дайте още малко и купете тази
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc660wp-125-edition-8-k … a-termopompa-wifi
Не знам дали е към мен това, аз се ориентирам към по-бюджетните варианти, за това включих и Самсунг, и Шарп в чуденето. В основен ремонт сме, ще раждам след два месеца и половина и бюджетът е изтънен.

# 133
gibina, колко време ги суши?

# 134
gibina, колко време ги суши?
Изписа ми 3:23 при стартиране  на програма Cupboard dry, степен +1
В процеса на работа смъкна времето и приключи за 2 часа и 20-25 мин. Това е конкретно за  прането с чаршафите, което описах по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт