Сушилнята - Всякакви въпроси и отговори - Тема 29

• 3 523
  • 172
  •   1
Отговори
# 150
Ето как изглежда, горната част е с много фина структура. Ако  засмучете с прахосмукачка ще го разкъсате.

ясно, ще го мия тогава.

# 151
Аз съм в потрес... Знаех, че има некомпетентни консултанти, но днес мисля , че попаднах на най- най-....
Отидох до Зора , за да видя на живо как изглежда сушилнята, която съм си харесала WQG14501 BY.
Нямаше я налична, но имаше други модели със самопочистващ се кондензатор и извиках едно момче да го разпитам.
На въпроса ми за този вид кондензатор, той ми изважда контейнера за вода и ми казва , че всички сушилни се почистват сами.... Шок!!!
Казвам му , че това не е кондензатора, и че той се намира долу в ляво на машината. Тогава той ми отваря капака на серия 4 ,вади ми филтъра и ми казва ето го... Вече щях да припадна.
Казвам , това е филтър , който на модела , който искам да видя го няма , защото се почиства сам..
Ааа , да , ми отговаря , ама то е по - добре така сама да си го чистите...
Е , благодарих и си тръгнах.

Имам някакви притеснения относно тази функция  на самопочистване и исках да ме информират малко . Уви.

п. п. Разликата между WQG14501BY   и  WQG24501BY , само цвета на бутона ли е?

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 12:04 от Vayallete

# 152
Прав е човека - по- добре сама да си го чистите! 😂.....отколкото сервиз...

# 153
Не претендирам , че съм много компетентна , но според мен няма начин кондензатора да се почисти в домашни условия , без значение дали е самопочистващ се или не . Иска си сервиз и в двата случая, за да се разглоби сушилнята и да се почисти.
Филтъра преди кондензатора , да , той се почиства от нас.
На сегашната си сушилня имам достъп до кондензатора ( на някаква част от него) ,но не виждам как да почистя. Обирала съм няколко пъти с прахосмукачка, но не мисля, че съм свършила нещо.

# 154
Vayallete, аз също се чудих дали това, че е самопочистващ, е ок. Почиствам си стриктно филтъра в барабана. Предполагам, че като се понатрупат до към 30бр. работа на машина, ще изпише за автоматично почистване -налива се литър вода в кондензатора и се включва на определена програма. Като дойде време, ще чета подробно в книжката с инструкции.
Не знам дали пропускам нещо...
Относно времето за прането: половин зареждане 4,5 кг изписа 2:15мин. Но приключи за час и половина. Пълно зареждане около 2 часа и нещо. Като първоначално изписва 3 часа и нещо.
Сушилнята е WQG14501BY

# 155
gigina, благодаря ти .
Четох, че има и специален препарат за по- сериозно почистване. Разучи и за него.

mimoza ,имате ли личен опит с тази функция?

petiaivanov , в предишната тема , където конкретния модел беше проучен от един потребител (за което му благодаря) , Вие препоръчвахте тази сушилня.
Но ровейки за мнения о отзиви попаднах на Ваш коментар от 2021г ,където казвате, че Вие лично н бихте си купили машина с такава функция.
Бихте ли ми казали какво промени мнението Ви?

# 156
Нямам личен опит със самопочистващите /нито други сушилни  Bosch/. Имам опит със  сушилня Miele.

# 157
gigina, благодаря ти .
Четох, че има и специален препарат за по- сериозно почистване. Разучи и за него.

mimoza ,имате ли личен опит с тази функция?

petiaivanov , в предишната тема , където конкретния модел беше проучен от един потребител (за което му благодаря) , Вие препоръчвахте тази сушилня.
Но ровейки за мнения о отзиви попаднах на Ваш коментар от 2021г ,където казвате, че Вие лично н бихте си купили машина с такава функция.
Бихте ли ми казали какво промени мнението Ви?
Да, бих казала 😊
При по- старите модели със самопочистване, Бош имаха проблеми с помпата и по - точно нейната способност да измие кондензатора от мъхове.
След този злополучен опит, Бош си оправиха проблема и при сегашните модели той не съществува или поне аз не съм чувала или чела, че още го има. Те и други неща подобриха.
Ако се разровите, може да откриете в мрежата  снимки от онези модели сушилни на самочистващи кондензатори в ужасно състояние.

# 158
mimoza, остах с впечатлението, че имате личен злополучен опит с такива сушилни и затова не ги препоръчвате.

petiaivanov , благодаря Ви.
Точно , защото ровя от няколко дни и попаднах на такива мнения и снимки се притесних. Убягнало ми е най- важното, че проблема е оправен.
По цял ден съм на телефона или лаптопа, ще каже някой, че ще купувам совалка... Grinning
Малко ( май доста) , съм " Мара подробната".

# 159
Vayallet, добре правиш, че се информираш. Все пак уредите са скъпи човек трябва да направи информиран избор.
Има потребители, които ,първо, въодушевени и еуфорично под въздействието на така наречените консултанти в магазините купуват, а после идват тук и питат дали уредът им е хубав. Какво да им каже човек …

# 160
  • Melmak
Вече купуването на такъв уред си изисква яко проучване. В магазините често има некомпетентни или незаинтересовани служители. Аз днес ще купя нещо, те ще направят продажба, но аз ще бера кахъра на този уред ако не е читав.
А една сушилня ако е между 1000 и 2000 лв не е малко изобщо!

Аз още се колебая между Бош и Самсунг. Бош 6 и 8 серия са ми в горната граница на бюджета, а със Самсунг опит нямам!

# 161
Аз не мисля, че Самсунг за европейския пазар са добро и надеждно решение.
Ако си купувахте телевизор, телефон- да, но за домакинска техника - не.

# 162
  • Велики Преслав
Последното нещо на Самсунг от което видях добро пране е пералните от серията quick drive. От там нататък леш.

# 163
Vayallete, не съм написала, че не ги препоръчвам, но според мен по- добрия избор би бил този при който има достъп за ръчно почистване. За мен нещата стоят така - ако ще се дават около и над 1500-1700лв, няма да е Бош. Ако е по- бюджетна не го мислете кондензатора и вземете тази, която ви е на сърце.
Казвала съм и преди - нямам нищо против марката, имам и ползвам много други техни уреди.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 21:37 от •mimoza•

# 164
Любопитно ми е , за 1500лв ( не 1700) ,какво бихте избрали ?

Общи условия

Активация на акаунт