Сушилнята - Всякакви въпроси и отговори - Тема 29

• 16 530
  • 531
  •   1
Отговори
# 405
Машината брои броя цикли на сушене, а не от кога я имате. Ако за една седмица си направи броя, след който трябва да се извърши поддръжката, тя пак ще Ви подкани.

# 406
Здравейте!
Моята сушилня е Gorenie D71 - почти 8 годишна. Напоследък, когато чистя филтъра при кондензатора, по самата решетка на кондензатора се усеща влага, а понякога в основата някоя и друга капчица вода. Чудя се винаги ли е било така и не съм обръщала внимание или е дошъл ред да извикам за профилактика, или някакъв проблем се заформя... Иначе си суши чудесно, както до сега. Ще съм благодарна на мнение от запознатите (четох книгата отново, но няма информация или поне не видях такава, дори в страниците с "възможи проблеми/грешки")

# 407
# 408
Едно от двете Миле-та. Те на практика нямат някакви съществени разлики. Имам twc640wp (https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc640wp-ecospeedand8kg- … codry-mieleathome), не съм я използвала толкова много, защото не ни е в постоянното жилище, но съм доволна. Тя също има само дребни разлики с останалите две.

# 409
Бих избрала второто Миле, третия линк, защото е 9 кг.

# 410
  • Варна
Имам третата TWD640 - страхотна е! Много ме беше страх от сушилните, да не би да си повредя дрехите. А сега всичко минава през нея. Много съм доволна.

# 411
Аз имам Miele-то 125edition от втория линк и вече почти половин година след всички настройки и всичкото писане тук не можем да се спогодим. Не ми суши на cupboard dry и това е. Постоянно пресушавам дрехите на бебето на extra dry, иначе ги вади влажни.
Всичко е изчистено, нагласила съм най-високата степен на сушене от фините настройки, никога не я пълня догоре, понякога не е даже и на половина. И си върти 3 часа. Много съжалявам, че не взех Бош. Наши познати взеха малко преди нас и няма такива номера, много са доволни.

# 412
Аз имам Miele-то 125edition от втория линк и вече почти половин година след всички настройки и всичкото писане тук не можем да се спогодим. Не ми суши на cupboard dry и това е. Постоянно пресушавам дрехите на бебето на extra dry, иначе ги вади влажни.
Всичко е изчистено, нагласила съм най-високата степен на сушене от фините настройки, никога не я пълня догоре, понякога не е даже и на половина. И си върти 3 часа. Много съжалявам, че не взех Бош. Наши познати взеха малко преди нас и няма такива номера, много са доволни.
А настройката за твърда или мека вода направена ли е?

# 413
  • Sofia
Как се прави настройка за твърдостта на водата на сушилни?

# 414
Как се прави настройка за твърдостта на водата на сушилни?
Говорим за Миле, която има такава възможност.
Сушилните, които позволяват това, имат съответните стъпки в упътването.

# 415
Упътването, което аз ползвам (и съм чела много пъти) няма опция за нагласяне твърдостта на водата.
Да допълня, че със сушилнята не дойде никакво и ползвам от интернет.

# 416
Упътването, което аз ползвам (и съм чела много пъти) няма опция за нагласяне твърдостта на водата.
Да допълня, че със сушилнята не дойде никакво и ползвам от интернет.
Изтегли си правилното от сайта на Миле.  Тази настройка се намира в раздел "програмиращи функции" и е под номер  Р08-проводимост на стр.82.

# 417
На коя програма сушите?
Предполагам, че щом са бебешки дрехите, следва да са памучни.
Не гледайте какъв обем от барабана е запълнен, а се опитайте да прецените кг сухо пране, което искате да изсушите. Щом сте чели многократно упътването се предполага, че съобразявате кг на прането с допустимите кг за съответната програма.

# 418
Да, предполага се и съм го написала. Имах предвид, че не пълня и на половина допустимите кг, а не барабана. Заради сушилнята започнах да тегля прането, досега не е надвишавало 3кг.  Нашите дрехи ги суша на простора в хубаво време, защото нямам нерви да ми върти 3 часа и да вмирисва целия апартамент на типичната миризма, която отделя.

# 419
Ааа тука има нещо абсолютно нередно. Сушилнята отделя миризма на пране, на чисто. Да не би да мирише на застояло?
Не е нормално да си теглиш чак прането. 3 часа може да върти, но ако си прала на ниска центрофуга. На колко го центрофугираш това пране?
При сухи за шкаф излизат сухи. Може мноооого рядко да се случи някой дебел ластик да остане влажен, но нищо драматично.
Този модел с какви филтри е? Да не е от онези като плат, които се поставят вътре в самата рамка на вратата?

Общи условия

Активация на акаунт