Гласуване за театрална постановка на 2025 г.

• 2 934
  • 45
  •   1
Отговори
  • София
Добавих и "Те бяха 10" във Възраждане.

Сложила съм срок за гласуване - 10 дни и право само на един вот.

Няма да може да се сменя гласа, защото има хора, които се е случвало накрая да си променят гласа като видят на къде отива вятърът. Така че има време, не бързайте, помислете.

Това няма как да се провери, но ви моля да бъдем коректни и да гласувате само за постановка, която сте гледали, никак не е ок да гласувате за представление само за което сте чували добри отзиви. Simple Smile

Вие сте!

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 10:45 от sea.sea

# 1
Ще дам своя глас за Богът на касапницата (която ми беше и в номинациите). От финалистите съм гледала още Трамвай „Желание“ и Prima facie.

# 2
  • София
Гласувам за "Трамвай "Желание", много силно е пресъздадена една от любимите ми драми.

# 3
  • София
Аз съм гледала всичко без "Швейцария" и "Сън в лятна нощ", което живот и здраве ми предстои този месец.
За останалите мога само да кажа, че "Представление и наказание" е най-ужасяващото представление, което съм гледала изобщо някога, но явно си има своите фенове. 😃
Много добри пиеси са номинирани, но вероятно вотът ми ще отиде за Prima Facie.

# 4
Ще дам своя глас за Богът на касапницата (която ми беше и в номинациите). От финалистите съм гледала още Трамвай „Желание“ и Prima facie.
Гледала съм половината постановки. И моят вот отиде при Богът на касапницата, една от най-добрите комедии, които съм гледала някога. Смях до сълзи, без простотии, интелигентен хумор със скрити послания.
Другият ми фаворит от посочените е Трамвай желание, но имайки предвид колко трудно попадам на истински добри комедии, надделя първото.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 14:19 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 5
Съгласна съм напълно. Да добавя за плюс и съвършено убедителната актьорска игра. Особено на Александра Василева.
Преди години, когато излезе, гледах филма с Кейт Уинслет и Джоди Фостър. И въпреки че режисьор е Роман Полански, представлението в Народния е просто жестоко.
Това е и единствената пиеса, която тази година гледах два пъти.

# 6
Моят фаворит си остава Хеда Габлер заради мащабния проект. Не съм гледала нищо в МТ и Възраждане, но тази година определено ще наваксам! Иначе, Богът на касапницата е добро попадение и явно ще обере овациите тази година …

# 7
Гласувам за Хеда Габлер. За мен беше различно, създадено и реализирано с много ентусиазъм, както и много добра игра на актьорите, особено Радина Кърджилова. Някои от другите постановки все още не съм гледала, затова и гласуването ми е малко субективно, но все пак постановката си е добра. А и интересно да видим различните мнения отново. Благодаря и за тази тема, sea.sea.

# 8
Гласувах без колебание за “ Представление и наказание“ в Топлоцентрала. Шокът, объркването, смущението, което предизвиква в част от зрителите за мен е нормално и е голямо качество, а не недостатък. Светът, който живеем е смутен и повече. Спектакълът е гротесково, комично отражение на него. Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 17:29 от Tilda.M.

# 9
  • София
Гласувам за "Богът на касапницата". Страхотно представление.

# 10
И от мен глас за "Богът на касапницата". Гледах го с голямо удоволствие втори път. Чудя се за "Една испанска пиеса", понеже също е от Ясмина Реза, дали е толкова добро?

# 11
  • София
На мен хич не ми хареса Пиесата.

# 12
“Чамкория” спечели миналата година и изпуснах да гласувам, но имам още едно, което харесвам и гласувах за него. И това е “Представление и наказание”. Страхотно, иновативно представление, първото от много време, което ме накара да се замисля и отново да започна да ходя на театър с удоволствие и нетърпение. Препоръчвам с две ръце!

# 13
  • София
Гласувах за Сън в лятна нощ, въпреки че много харесах и Хеда Габлер. За съжаление не помня кога гледах Прима Фацие, иначе бих гласувала и за нея, но мисля че беше предишна година. Може и да бъркам обаче.
Изобщо за мен е много объркващо да се гласува за постановки, които са от предишни години. Богът на касапницата ми е една от любимите постановки, гледала съм го 3 пъти, но преди години, според мен сега трябва да се даде шанс само на новите постановки, нещо като Аскеер/Икар за 2025 г., или пък Оскарите...иначе е много неравностойно. Въпреки че разбирам, че много хора гледат тези постановки сега.

# 14
Принципно аз лично нямам против да се гласува само за нови постановки, но мисля, че го бяхме обсъждали преди време и стигнахме до извода, че изборът и гласуването биха били много ограничени, затова се допуска номиниране на спектакли от всякакви години.

Общи условия

Активация на акаунт