Първи татус

• 1 175
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Не е задължително всяка татуировка да символизира нещо. Поне при моите е така. Към момента имам седем, не са големи. Направих си ги преди повече от 10 години, когато бях 20 и малко годишна, и не съжалявам, харесвам си ги всичките.

# 16
  • Варна
И без дерматит считам дланта за ужасен избор за място на татуировка, без значение първа или десета. Нямам представа колко боли, но гарантирам на 200%, че ще избледнее супер бързо.

Винаги съм харесвала татуировките, но нямах смелост да се реша, заради болката, както и не си бях избрала нещо чак толкова значимо за мен, че да го увековеча на тялото си. Чак сега, на 33, вече съм напълно сигурна какво искам. Остава само да събера смелост. Ще е малко над глезена. Колко над кокъла ще боли поносимо?

# 17
  • София
И без дерматит считам дланта за ужасен избор за място на татуировка, без значение първа или десета. Нямам представа колко боли, но гарантирам на 200%, че ще избледнее супер бързо.

Винаги съм харесвала татуировките, но нямах смелост да се реша, заради болката, както и не си бях избрала нещо чак толкова значимо за мен, че да го увековеча на тялото си. Чак сега, на 33, вече съм напълно сигурна какво искам. Остава само да събера смелост. Ще е малко над глезена. Колко над кокъла ще боли поносимо?
Там кожата е тънка и боли много. Всеки тауист пръска с лидокаин и не боли, освен ако не си като мен - алергична към всичко.
На дланите татусите се размиват много бързо и горе долу за година не си личи какво е.

# 18
В интерес на истината, не всеки татуист пръска с лидокаин, пък и то така не е крайно ефективно.
Както писах по-горе - имам 7 татуировки, нито една не съм правила с упойка. Най-болезнено ми е било отстрани на ребрата, но се издържа.
Сега ми предстои голяма татуировка на корем. Вече направих част от нея, но малки елементи, не сме слагали упойка, не беше драма.
Но за голямата - имам препоръка да си взема лидокаин крем, с който да се мажа 1 час предварително, да се опаковам във фолио и така да отида. Между другото - понеже си слагам ботокс в стъпалата, там ме обезболяват по същия начин. И пак боли кошмарно, но стъпала и длани са едни от най-болезнените места.
Коремът очаквам да се обезболи и да нямам проблем.
Затова - първо се говори с татуист и се уточняват всякакви такива детайли. Аз за глезен не бих слагала упойки.

# 19
  • Варна
Пф, аз ако има как, ще искам пълна упойка и просто да се събудя нарисувана. Grinning

# 20
Някои го правят.
Но не е безрисково. Преди година - две един бразилски инфлуенсър го беше направил - пълна упойка за татуиране на голяма част от тялото. Беше починал. Сърдечен арест от упойката или някакво такова усложнение.

# 21
Мила, несвързано с темата - каква е целта на ботокс в стъпалата? Не съм чувала за това.

# 22
За хиперхидроза. Иначе буквално ми се бели кожата на стъпалата, толкова много се потя. Аз го правя само веднъж годишно, че освен, че боли е и скъпо, но си заслужава, защото реални почти не се потя. Ето сега е януари, слагала съм си миналия май и съм си екстра.
Но много повече търпя болката от татуиране пред убожданията в ходилата. Дерматоложката ми обясни, че дланите и стъпалата са едни от най-богатите на нервни окончания места на тялото, защото са свързани с осезанието. Затова и татуировка на такива места е безумно нещо като идея. Тя и кожата е съвсем различна, изобщо… Надявам се, че девойката се е отказала от тази си идея вече.

# 23
На дланта ще те повтаря много пъти и едва ли ще стане

# 24
Благодаря на всички за мненията ви. Някои много ме успокоиха, други ме накараха да потърся повече информация и се запознах с доста неясни за мен неща. Като цяло си направих татуировката отстрани на дланта, защото там кожата ми е добре, даже татуиста ми се учуди как не се е зачервило мястото. Всичко сега е наред. Просто явно бях прекалено наплашена.

# 25
  • София
Честито! Следвайте каквито инструкции е дал татуиста и няма от какво да се притеснявате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт