"Сандокан" 2025 нов сериал по БТВ

• 60 339
  • 559
  •   104
Отговори
# 540
Рожденото име на Сандокан е Алияк и е от племето каян Simple Smile

# 541
Обаче е даяк. Съчетанието от звуци пак е прекалено подобно.

# 542
Каян е 😀 нали даяк са племето на Сани, Сандокан е от другото племе

# 543
Мисля, че е общо название за народа, а племената имат отделни имена. На Сани беше нещо с м.

# 544
За преживяването, което ми предложи сериала давам 7 от 10. Седмицата е заради някои слаби звена -като липсата на химия между Сандокан и Мариан, недомислените сцени, бутафорията и смъртта на Сани. В личното ми топ три като присъствие на екрана са:
1 Янез -духовникът пират,  герой с гореща кръв и съмнения, с гняв, който искри, но и нежност, която се промъква като лунен лъч от уж закоравялото му сърце. Алесандро Прециози  освен, че беше достоверен физически, придаде на образа и емоционална плътност – погледът му говори, дори когато сабята мълчи.(Сцената в двореца) Как лежерно си запали цигарата и дори не докосна меча си. Беше доза хумор, пуснат между вълните като намигване, достатъчен да разведри, без да разкъса платната на драмата. Великан!
2 Сандокан- тигърът на Малайзия- Джан Яман влезе в приключението не като бледа сянка на Кабир Беди, а с умопомрачителна харизма, див като вятър, раним, горд и опасно обаятелен. Гледах го с леко ускорен пулс. Влезе в ролята не като заместител на Кабир, а като жив мит. Образът му беше пълнокръвен, достоверен и прекрасен. Изключвам сцената с "патешкия танц" докато издирваше султана.
3 Сани -прекрасно нежно цвете, достоен представител на племето си. Горда, с достойнство, обичлива, мила, грижовна сестра и жертвоготовна. Страхотна игра направи, достоверна без да преиграва. Спечели ме от първия миг. Мега тъпо решение да я убият. Кому беше нужна тази смърт? Стъпкаха една току що разцъфваща любов, в която имаше потенциал. Или се притесниха да не засенчи главната героиня?
Другите ми любимци са Емилио и сержантът. А, много ми хареса и  високият черен пират Саркар. Изненадах се от себе си, не знаех до сега, че харесвам чернокожи Stuck Out Tongue Winking Eye
 Въобще Сандокан с Джан Яман не е просто римейк – това  беше покана към зрителя за ново морско приключение. Легендата за Тигъра от Малайзия отново вдигна платна, но този път вятърът е по-див, а хоризонтът – по-широк. Сериалът залага на зрелище, но не забравя и сърцето. Джунглата диша, морето шепне, а битките не са само с враговете, а и със съдбата. Ако класическият „Сандокан“ беше приказка край огъня, новият е огънят сам по себе си. Иска ми се вятърът да разгори  бурно този огън и в Момпрачем.

# 545
Филипиада, моментално да те взимат за сценарист, какво дар слово имаш! Ще им напишеш такива диалози (ако това също се прави от сценаристи), че ще чакаме следващия сезон със затаен дъх!
Аз поставям отличен за актьорска игра на Прециози, Сани и главната актриса, отличен за красота и чар на Джан Яман, отличен на операторът и шестиците ми свършват тук.
По-натам оценката ми клони към добър за сценарий, доста скалъпени надве - натри сюжетни линии и както и преди писах - твърде семпли диалози.
Въпреки всичко, сериалът ми хареса, беше цветен, красив и отпускащ, достави ми удоволствие.

# 546
Диалозите наистина бяха лаконични, но аз си мисля, че много сложни и дълбоки диалози от хора, които са пирати и прекарват дните си на кораб не може да се очаква, по- първични са, по-дейни, не толкова отдадени на размисли на глас. За мен, сценаристите по-скоро залагаха да предадат настроение чрез погледите, мълчанието, неизказаното...Психотерапията е присъща на днешните времена, където всичко трябва да се обсъди, разнищи, да се диагностицира и пр, дори при любовта.

Сигурно аз съм единствената, но на мен Сани ми беше леко антипатична като героиня, винаги отбранителна и враждебно настроена, един вид студена. Някак си не можах много да и симпатизирам, въпреки че наистина историята ѝ беше драматична.

# 547
За пиратите - можеше с малко думи, с по-простоват изказ, много да се каже, да има пиперливи шеги, майтапи... Много може да се направи.
Но имахме и представители на висшето общество, техните разговори въобще не превъзхождаха пиратските. Героите, независимо от социалния си статус, говореха еднакво.
Сега, като помисля - изцяло липсваше чувството за хумор, героите не се шегуваха, единствено Алесандро Прециози, той и за това беше най-пълнокръвният образ. Чисто сценарно доста неща липсваха, сякаш ученици са работили по него.

# 548
Нещо като Джак Спароу ти липсва, значи... Те американците са майстори на бълването на реплики, понякога са толкова много, че в един момент не може да им следиш вече какво казват.

За пиратите - можеше с малко думи, с по-простоват изказ, много да се каже, да има пиперливи шеги, майтапи... Много може да се направи.
Но имахме и представители на висшето общество, техните разговори въобще не превъзхождаха пиратските. Героите, независимо от социалния си статус, говореха еднакво.
Сега, като помисля - изцяло липсваше чувството за хумор, героите не се шегуваха, единствено Алесандро Прециози, той и за това беше най-пълнокръвният образ. Чисто сценарно доста неща липсваха, сякаш ученици са работили по него.

# 549
Е, глупости...

# 550
  • Down south
Диалозите наистина бяха лаконични, но аз си мисля, че много сложни и дълбоки диалози от хора, които са пирати и прекарват дните си на кораб не може да се очаква, по- първични са, по-дейни, не толкова отдадени на размисли на глас. За мен, сценаристите по-скоро залагаха да предадат настроение чрез погледите, мълчанието, неизказаното...Психотерапията е присъща на днешните времена, където всичко трябва да се обсъди, разнищи, да се диагностицира и пр, дори при любовта.

Сигурно аз съм единствената, но на мен Сани ми беше леко антипатична като героиня, винаги отбранителна и враждебно настроена, един вид студена. Някак си не можах много да и симпатизирам, въпреки че наистина историята ѝ беше драматична.
Визираш диалозите дублирани на български или диалозите в оригинал?

И не, не си единствената, на която героинята на Сани е предизвила подобно усещане.

# 551
Изгледах го и аз, втори сезон ще пропусна. Всичко сте казали и за мен, като човек неприпадащ по Джан Яман единствено красивата природа и второстепенните герои си струваха. Приятно детско-юношеско сериалче за съботно-неделните следобеди.

# 552
Страхотен първи сезон, прави фурор, където и да се появи, пък кой каквото ще да казва. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз като припадаща по Джан, ще чакам 2-ри сезон с нетърпение Joy
До тогава, ще се наслаждавам на другите му проекти....неверояен актьор и голяма харизма е! Sunglasses
Сега превзе и испанците със своя чар!

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 09:02 от jackie.

# 553
Вярно е, че даяци са всички обитатели на джунглата на Борнео, а Сани беше от племето Мурут, Сандокан от племето Каян.

# 554
Хубаво филмче са направили, всички актьори ми харесаха и играта им. От позицията на времето, първия вариант беше екшън, този беше приказка.
Ако има втори сезон ще гледам с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт