Мазен скалп и себорея

• 422
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам себорея и бързо омазняващ се скалп.Ходих на дерматолог и ми препоръчаха шампоани,но няма ефект.Бихте ли ми препоръчали шампоан или скраб за скалпа?

# 1
Какво си ползвала досега? В какво се изразява себореята? Само на скалпа ли е?

# 2
Шампоана на Билка и на Dercos .,за себореята съм използвала дипросалик.Да само на скалпа е

# 3
Мъжът ми се повлиява най-добре от шампоана на Vichy.

# 4
  • София
Аз използвам шампоана на Здраве с хума 2 пъти седмично.
Пробва ли с диета? Без и/или силно редуцирано сладко, тестени изделия, пържено и алкохол и повече риба, ябълки, яйца, леща.

# 5
Имам и инсулинова резистентност,висок инсулин и съм намалила приема на сладко,тестено и алкохол

# 6
[quote author=Iva872petr link=topic=1843938.msg50670362#msg50670362 date=1767626760]
Здравейте! Имам себорея и бързо омазняващ се скалп.Ходих на дерматолог и ми препоръчаха шампоани,но няма ефект.Бихте ли ми препоръчали шампоан или скраб за скалпа?
[/quote]

Здравейте,  консултирахте ли се с дерматолога,който ви изписа лечението? Когато не е подейства един подход, отидете на вторичен преглед

# 7
Питай дерматолога си да ти предпише крем с бетаметазон. Това е вид кортикостероид. Маже се локално върху скалпа по един път на ден. Повтарям- върху скапла!!!Внимаваш да не мажеш косата,защото е мазен продукт.

# 8
Здравейте, изпробван при дъщеря ми и с видим резултат след 2-3 измивания- Rene Furterer Neopur Балансиращ шампоан против пърхот за мазен скалп.
Премахва плаките от скалпа и измива добре косата.

# 9
Шампоанът на Билка за нищо не става.
Кой от шампоаните на Dercos? Защото те са няколко? Аз лично не бях доволна от този за себореен дерматит и сяра, но пък с този за реактивен скалп и мазна коса ми беше ОК. В обострена фаза, в момента съм в ремисия и си ползвам друг.
В твоя случай обаче с тази инсулинова резистентност най-вероятно на главата ти цъфтят гъбички, то всъщност това е причината за себорея и с такива шампоани няма да се оправят нещата. Според мен трябва да ти изпишат лечебен шампоан по схема, но отново от дерматолог. Ако не си доволна от този - смени го и иди на друг.
Също така - тази ИР трябва да е под контрол. Не знам дали и с какво я лекуваш, но реално най-вероятно това обостря себореята. То тесто, сладко и алкохол трябва не да се ограничи, а тотално да се махне, особено сега в обострена фаза на себореята. С тях реално храниш гъбичките.
Относно бетаметазона - ти вече си слагала кортикостероид - дипросалик съдържа бетаметазон.
Според мен - не си прави експерименти с много шампоани, защото имаш здравословен, а не козметичен проблем и най-правилно е лекар да води лечението.

# 10
Шампоана на Билка и на Dercos .,за себореята съм използвала дипросалик.Да само на скалпа е
При мен тези двата влошиха положението, доста зле ми подействаха. При мен работи единствено Низорал/Кетозал и зеления Виши, когато не съм зле Низорал ежедневния.

Общи условия

Активация на акаунт