Прободен трион за рязане на ламели

• 151
  • 8
  •   1
Отговори
Какъв трион /зеге е подходящ за рязане на ламели и ламинат ? Купихме RAIDER ,безопасно ли се реже и работи с тези триони ,имаме и циркуляр но ми се струва доста опасно Трябва ли да се носят предпазни очила и ръкавици при работа ,или може и без ?

# 1
  • София
Какъв трион /зеге е подходящ за рязане на ламели и ламинат ? Купихме RAIDER ,безопасно ли се реже и работи с тези триони ,имаме и циркуляр но ми се струва доста опасно Трябва ли да се носят предпазни очила и ръкавици при работа ,или може и без ?
Има специални ножове за зеге, които са точно за рязане на ламинат. Зъбите им са в обратна посока.

Винаги има риск при работа с инструменти. Очилата бих казал, че са задължителни винаги.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 17:01 от чурек

# 2
Откъде се закупуват тези ножове ,онлайн или от физически магазин ? В зегето Raider има само 1 брой нож ,с него дали ще се получи ,ако не е специално за ламинат ?

# 3
В какъв смисъл какъв трион, като марка ли, като нещо друго ли? Мъжа ми се занимава с това. Да, трябва много да се внимава. За момента всичко прави с Бош или Макита.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 08:39 от Borqna Sto 771419

# 4
  • София
Откъде се закупуват тези ножове ,онлайн или от физически магазин ? В зегето Raider има само 1 брой нож ,с него дали ще се получи ,ако не е специално за ламинат ?
Има в практикер(https://praktiker.bg/bg/Nozhove-za-probodni-trioni/KOMPLEKT-NOZh … -BR--KWB/p/130575). Може и с обикновените ножчета, но трябва да се реже с ламината/лицето надолу за да не се отчупят парченца.

# 5
В какъв смисъл какъв трион, като марка ли, като нещо друго ли? Мъжа ми се занимава с това. Да, трябва много да се внимава. За момента всичко прави с Бош или Макита.
Като марка и вид ,Raider са български ,Бош ли са най- добри ?

А ножчета във физически Практикер дали има ? Някои неща ,които ги има в онлайн магазина понякога ги няма във физическия ?

# 6
Като марка и вид ,Raider са български ,Бош ли са най- добри ?

А ножчета във физически Практикер дали има ? Някои неща ,които ги има в онлайн магазина понякога ги няма във физическия ?
Да Ви кажа, не съм съвсем сигурна. Трябва да го питам, но мисля че до момента, той всичко поръча онлайн, а ножчета до сега шефа му осигурява. Вие, може би за домашно ползване търсите? Или..? Бош в тяхната фирма ги считат за среден клас, или малко над средния. Иначе мисля, че повечето му колеги работят с Макита (надявам се, че не бъркам марката), което се считало за по-висок клас марка от Бош. И още една марка май, на която й забравих името.

# 7
  • София
Raider са добри за аматьорска работа. Ползваш го 1-2 пъти в годината(общо казано). Ако ще си изкарваш хляба, не става. За наличности по магазините се гледа в сайта на практикер. Аз дадох само един примерен комплект ножчета. Като отидете в практикер и питате за ножчета за ламинат и ще ви покажат какво имат, ако имат.
Ако не сте взели още ламината, вижте винилова настилка. Чел съм, че я хвалят. Износоустойчива, влагоустойчива и се реже с макетен нож т.е. зегето отпада.
Ако сте от София, вижте този склад https://laminatlevski.com/. Преди за някои от ламинатите предлагаха безплатно редене.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 15:29 от чурек

# 8
Купили сме ламинат ,трябва ми за рязане за 1 стая  ,около 10 кв м

Общи условия

Активация на акаунт