Преждевременно родено дете

• 446
  • 5
  •   1
Отговори
Искам да се консултирам за моята дъщеря, родена на 2 май 2025 г., 31+6 седмици (преждевременно родена).

Тя е била на кислород след раждането, който е спрян на 26 септември 2025 г., и в момента е стабилна и здрава, без нужда от кислород.

В момента тя е 8 месеца календарна възраст, но поради преждевременното раждане се води 6 месеца коригирана възраст. Предстои ни пътуване със самолет от Англия до България и бих искала да се консултирам с Вас дали е безопасно да пътуваме.

Дъщеря ми е била на кислород в миналото. По принцип ми бяхте казали да изчакаме 6 месеца след спирането на кислорода, преди да пътуваме. В момента са изминали около 4 месеца от махането на кислорода.

Моля да ме посъветвате дали пътуването със самолет на този етап е подходящо или е по-добре да изчакаме още.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 23:23 от Ebru Gulhanowa 790028

# 1
  • София
Какъв е въпросът?

# 2
  • Sofia
Специалист за консултация ли търсите?

# 3
  • София
Защо детето е било 5 месеца на кислород?

П.П. Видях си личното съобщение, но така и не разбрах за какво пЪтуване става въпрос.

П.П.2. Авторке, моля те, пиши на кирилица и пиши в темата,която си задала. Аз на лични не мога да ти отговоря, защото няма как да те насоча кой от форума има такъв опит.
В темата има шанс да се включат хора с опит.
Аз лично съм пътувала с бебета и то много, но децата ми нямаха здравословни проблеми и буквално още няколко седмици след раждането сме летяло със самолет. Дали твоето дете има опасност да се влОши е добре да се допиташ до лекар, а не до форуми.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 09:09 от Fever Ray

# 4
Моето дете се роди в 32 г.с и беше на кислород 2 дни, после седмица на кислородна палатка, а след 20-тина дни общо си я прибрахме вкъщи.
 Доколкото  разбирам от поста ви, вашето от май до септември е било на кислород. Което ме насочва към евентуална БПД (бронхопулмонална дисплазия). Ако е изписано с тази диагноза, 6 месеца е минималния срок даже.
Според мен изчакайте още малко и задължително преди да пътувате, посетете детски пулмолог и се консултирайте с него!

# 5
Много ясно, че след като имате такава препоръка, изчакайте да минат 6-те месеца и пак се консултирайте с лекуващия лекар. За какво би ви било да подлагате бебето си на риск, след като и без това до сега не му е било лесно в живота.

Общи условия

Активация на акаунт