Отговори
# 15
  • София
Извинявам се, че  втори  пореден  пост е  мой, но като не  пишете, така  е, хаха.  А не  мога  вече да  редактирам  стария, та  предполагам и модарторите няма да са  против.

Скрит текст:
Искам да напиша нещо,  понеже  се сетих  покрай  станалото тези  дни за  един детайл, който  може  би ще е полезен на  онези  деца в  Германия,  които са  с  кола  там  (или   скоро  ще  бъдат).  Няколко майки са ме  питали  разни неща  в тази  връзка за  децата  си, та  предполагам, че ще им е  от  полза.   Накарайте  децата  си да сключат  договор с  ADAC (Премиум). Дъщеря ми  отиде  само за уикенда  при  сестра  си в  Аахен. Или  поне такъв беше  планът преди станалата авария.  Прецака й се скоростната  кутия. Закараха  колата на  сервиз,  платиха  сериозна  сума само за диагностиката, но като  чуха  какви  пари им  искат за части,  демонтаж и монтаж, се отказаха. Особено  след  като  девойката  се консултира  по тел  със сервиза  в  Хайделебрг,  чиито услуги  ползва. Човекът там й каза, че  нещата  ще  струват  поне наполовина  от  упоменатата  сума..Викнаха  служител на ADAC  и се молеха  да каже  въпросният, че  ще се наложи репатрак  до  Манхайм,  а не  че  проблемът  е решим в аахенски  сервиз. Точно така  стана. Абонаментът в  ADAC й  осигури репатрак за  колата  до  посочения от нея  сервиз  в  Хайделберг (там си  сменя  гуми, изчукваха й  една  джанта, ударена  от някого явно на  паркинг,  оправяха й стопове и  т.н). И не знам, нали не  съм  шофьор,  тук как  е , дали има   такава практика, но аз останах  много  приятно изненадана, че  при  по-голяма  дистанция  като  в  случая  се  оказа, че има  право и на  кола, с  която  да  се  върне и която да ползва  после   цели  7  дни.  Плати  капаро като  при  коли за наемане,  ще  й  го  върнат,  когато   върне  колата  в офис на ADAC в Манхайм  с пълен  резервоар, както я  е  получила.  Много удобно и добре  измислено ми се струва.  Отделно ми  обясни, че  въпросният  абонамент  важи  не  само в   Германия, а  в  целия  ЕС. Тоест  каквато  е  вманиачена  с тези  пътувания  с кола насам-натам,  при  проблем ще е  спокойна (аз  също), че няма да й  свалят  10  кожи  от  гърба на някоя магистрала.

Вече  се  оправям от  контузиите и с това  в мен се пробужда  обратно меракът за  купон, дами.  Минаха  празниците, децата  си заминаха, какво  ще  кажете  да се захванем с планирането на нова  среща?

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 15:28 от Просто русалка

# 16
  • Deutschland/HE
Да, така е. Това ADAC Премиум е добра добавка. Ние го имаме и в България закъсахме с кола, която е взета от зет ми. Обадихме се на ADAC и те ни осигуриха Пътна помощ от Айтос до Варна и не сме платили и стотинка. Това членство е на човека, а не на колата. Сега съседите ни закъсаха до Дегендорф и са им дали кола, за да се приберат до вкъщи (близо до Франкфурт) и сега карат кола дадена от ADAC, вече трета седмица.
Членствот оосигурява и медицински транспорт при нужда, дори от чужбина до Германия.

# 17
  • столицата
Това звучи много удобно и полезно. Ако не е тайна,  каква е стойността на тази застраховка. Явно може да се сключи и в Бг.

# 18
  • София
Май  около 90 евро на година е Премиум.Има и по - евтина опция, но не знам  тя какво включва.

# 19
  • Deutschland/HE
139Euro според изкуствения интелект.

Цитат
Die ADAC Premium-Mitgliedschaft bietet den umfassendsten Schutz mit allen Leistungen der Basis- und Plus-Mitgliedschaft, inklusive weltweitem Auslandskrankenschutz, erweiterter Pannen- und Unfallhilfe, Rückholung bei Krisen, Übernachtungskosten bei Unwetter in Europa, Schlüsselnotdienst und bis zu 10.000 € Sofortleistung bei Schwerstverletzungen. Sie kostet für Einzelpersonen ab 139 €/Jahr und ist ideal für alle, die weltweit und umfassend abgesichert sein möchten, inklusive Familien mit Kindern bis 23

Цитат
Премиум членството в ADAC предлага най-цялостната защита с всички предимства на Basic и Plus членствата, включително международна здравна застраховка в световен мащаб, разширена помощ при повреда и злополука, репатриране при спешни случаи, разходи за нощувка при тежко време в Европа, спешни ключарски услуги и незабавно плащане до 10 000 евро за сериозни наранявания. Цената започва от 139 евро годишно за физически лица и е идеално за всеки, който иска цялостно покритие в световен мащаб, включително семейства с деца до 23-годишна възраст.

# 20
  • София
Странно, не съм гледала, просто ми се стори, че дъщеря ми каза нещо за 90 евро.Може основната версия да е на тази цена , а тя да  е ъпгрейдвала до Премиум.

# 21
  • столицата
Зачетох се и аз из нета и това се оказа много полезно нещо. СБА имаха някаква подобна карта, но не с толкова услуги.
Русалче, от теб само полезни неща научавам!  И да се повторя, как не изпрати поне едно дете в Австрия Simple Smile

# 22
  • София
Колибри, да, питах я сега.Била е с Плюс, в средата между Basic  и Premium,  за упоменатите от мен пари, а е  ъпгрейднала  до 139 за Премиум.

Общи условия

Активация на акаунт