Отговори
# 15
  • София
Извинявам се, че  втори  пореден  пост е  мой, но като не  пишете, така  е, хаха.  А не  мога  вече да  редактирам  стария, та  предполагам и модарторите няма да са  против.

Скрит текст:
Искам да напиша нещо,  понеже  се сетих  покрай  станалото тези  дни за  един детайл, който  може  би ще е полезен на  онези  деца в  Германия,  които са  с  кола  там  (или   скоро  ще  бъдат).  Няколко майки са ме  питали  разни неща  в тази  връзка за  децата  си, та  предполагам, че ще им е  от  полза.   Накарайте  децата  си да сключат  договор с  ADAC (Премиум). Дъщеря ми  отиде  само за уикенда  при  сестра  си в  Аахен. Или  поне такъв беше  планът преди станалата авария.  Прецака й се скоростната  кутия. Закараха  колата на  сервиз,  платиха  сериозна  сума само за диагностиката, но като  чуха  какви  пари им  искат за части,  демонтаж и монтаж, се отказаха. Особено  след  като  девойката  се консултира  по тел  със сервиза  в  Хайделебрг,  чиито услуги  ползва. Човекът там й каза, че  нещата  ще  струват  поне наполовина  от  упоменатата  сума..Викнаха  служител на ADAC  и се молеха  да каже  въпросният, че  ще се наложи репатрак  до  Манхайм,  а не  че  проблемът  е решим в аахенски  сервиз. Точно така  стана. Абонаментът в  ADAC й  осигури репатрак за  колата  до  посочения от нея  сервиз  в  Хайделберг (там си  сменя  гуми, изчукваха й  една  джанта, ударена  от някого явно на  паркинг,  оправяха й стопове и  т.н). И не знам, нали не  съм  шофьор,  тук как  е , дали има   такава практика, но аз останах  много  приятно изненадана, че  при  по-голяма  дистанция  като  в  случая  се  оказа, че има  право и на  кола, с  която  да  се  върне и която да ползва  после   цели  7  дни.  Плати  капаро като  при  коли за наемане,  ще  й  го  върнат,  когато   върне  колата  в офис на ADAC в Манхайм  с пълен  резервоар, както я  е  получила.  Много удобно и добре  измислено ми се струва.  Отделно ми  обясни, че  въпросният  абонамент  важи  не  само в   Германия, а  в  целия  ЕС. Тоест  каквато  е  вманиачена  с тези  пътувания  с кола насам-натам,  при  проблем ще е  спокойна (аз  също), че няма да й  свалят  10  кожи  от  гърба на някоя магистрала.

Вече  се  оправям от  контузиите и с това  в мен се пробужда  обратно меракът за  купон, дами.  Минаха  празниците, децата  си заминаха, какво  ще  кажете  да се захванем с планирането на нова  среща?

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 15:28 от Просто русалка

# 16
  • Deutschland/HE
Да, така е. Това ADAC Премиум е добра добавка. Ние го имаме и в България закъсахме с кола, която е взета от зет ми. Обадихме се на ADAC и те ни осигуриха Пътна помощ от Айтос до Варна и не сме платили и стотинка. Това членство е на човека, а не на колата. Сега съседите ни закъсаха до Дегендорф и са им дали кола, за да се приберат до вкъщи (близо до Франкфурт) и сега карат кола дадена от ADAC, вече трета седмица.
Членствот оосигурява и медицински транспорт при нужда, дори от чужбина до Германия.

# 17
  • столицата
Това звучи много удобно и полезно. Ако не е тайна,  каква е стойността на тази застраховка. Явно може да се сключи и в Бг.

# 18
  • София
Май  около 90 евро на година е Премиум.Има и по - евтина опция, но не знам  тя какво включва.

# 19
  • Deutschland/HE
139Euro според изкуствения интелект.

Цитат
Die ADAC Premium-Mitgliedschaft bietet den umfassendsten Schutz mit allen Leistungen der Basis- und Plus-Mitgliedschaft, inklusive weltweitem Auslandskrankenschutz, erweiterter Pannen- und Unfallhilfe, Rückholung bei Krisen, Übernachtungskosten bei Unwetter in Europa, Schlüsselnotdienst und bis zu 10.000 € Sofortleistung bei Schwerstverletzungen. Sie kostet für Einzelpersonen ab 139 €/Jahr und ist ideal für alle, die weltweit und umfassend abgesichert sein möchten, inklusive Familien mit Kindern bis 23

Цитат
Премиум членството в ADAC предлага най-цялостната защита с всички предимства на Basic и Plus членствата, включително международна здравна застраховка в световен мащаб, разширена помощ при повреда и злополука, репатриране при спешни случаи, разходи за нощувка при тежко време в Европа, спешни ключарски услуги и незабавно плащане до 10 000 евро за сериозни наранявания. Цената започва от 139 евро годишно за физически лица и е идеално за всеки, който иска цялостно покритие в световен мащаб, включително семейства с деца до 23-годишна възраст.

# 20
  • София
Странно, не съм гледала, просто ми се стори, че дъщеря ми каза нещо за 90 евро.Може основната версия да е на тази цена , а тя да  е ъпгрейдвала до Премиум.

# 21
  • столицата
Зачетох се и аз из нета и това се оказа много полезно нещо. СБА имаха някаква подобна карта, но не с толкова услуги.
Русалче, от теб само полезни неща научавам!  И да се повторя, как не изпрати поне едно дете в Австрия Simple Smile

# 22
  • София
Колибри, да, питах я сега.Била е с Плюс, в средата между Basic  и Premium,  за упоменатите от мен пари, а е  ъпгрейднала  до 139 за Премиум.

# 23
  • София
Момичета, тези дни някой младеж или родител да пътува за Цюрих? Трябва да изпратя документ, а хем ми е малко спешно, хем ме е страх да не се загуби. Тези младежи все не се сещат навреме какво им трябва...
А за среща, с удоволствие ще дойда. Те моите отдавна не са студенти, но ще се радвам да ви видя.

# 24
  • София
Момичета, тези дни някой младеж или родител да пътува за Цюрих? Трябва да изпратя документ, а хем ми е малко спешно, хем ме е страх да не се загуби. Тези младежи все не се сещат навреме какво им трябва...
А за среща, с удоволствие ще дойда. Те моите отдавна не са студенти, но ще се радвам да ви видя.
Уви,  девойката си идва  чак  на  07.02, за да ми  доведе  само  кучето  преди  да   духне пак  по  широкия  свят.  Буквално на  следващия  ден  се  прибира обратно в Базел и гарантирано  щеше  да  вземе и  отнесе  нужното оттук, още  повече,  че  полетът  й  после  е от  Цюрих,  но пусто   е  много  далече  датата...

Общи условия

Активация на акаунт