Термин Юни 2026 - тема 2

• 7 201
  • 321
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, пробвайте този протеин от снимката. Аз го взех още в началото, когато имах жестоко гадене и си викам така и така нищо не хапвам, освен кисело мляко, поне някакъв протеин да има. Честно хич не ми допада, аз и не съм свикнала да ям протеин, а не понасям прясно мляко, че да го разтварям, но се мъча от време на време. Аз взех боровинка и май сгреших, имаше и с ягода и бял шоколад. Но самия протеин е качествен и не ми причинява коремен дискомфорт, друг е въпроса, че съм крива в червата с яденето и нищо не ми е вкусно, имам чувството че каквото и да хапна, все е трици 😂
Сега като казахте и вашите колко са, се успокоих. Вчера започнах да честа за гестационен диабет и макрозомия при бебето. Другата седмица съм на проследяване по ЖК и ще искам да правя ОГТТ, вчера ми го препоръча следящата на частно. Дано и там всичко да е наред! Нека да са шошковци, аз сина ми го родих 2550 гр, падна на 2300 гр и докато не качи на 2500 гр не ни изписаха от болницата - висяхме там 7 дена. Така, че да наддават, още по-добре!

# 316
Аз имам приятелка, която преноси и пак бебето беше 2600-2800г. То беше една шушка бебе. Да те е страх да го пипнеш. Та нека са си шишковци.

# 317
Днеска АГ измери 490 гр. В 21+1 г.с.

Аз пък много се притесних. Бяхме в неделя вечер на гости на наши приятели с малки деца и да вземе да се окаже във вторник сутрин, че на малката и избила шарка.... уж в понеделник се върнало дете в детската, което било болно от шарка и оздравяло и детето веднага се заразило. Да ама не, хич не вярвам, защото чета, че инкубационния период е до 21 дни, т.е. малката го е носила в себе си и си е била баш заразна като бяхме у тях. Аз не съм карала никаква шарка през живота си и много се уплаших. Мисля утре да звъня на АГ. Не съм очаквала като знаят че съм бременна и че е имало болно дете в групата да не кажат. Не ми се мисли какво може да стане...

# 318
winegirl, в момента е бум на шарка в детските градини. Неприятно, но повечето хора не се замислят и не се съобразяват толкова, особено след две деца вече са претръпнали на вируси от детска градина и си мислят, че и другите не го мислят чак толкова.

Консултирай се с АГ, но според мен е малка вероятността да се заразите от кратко гости, и ако не сте се прегръщали и целували с детето.

Позната изкара в 8м шарка от по-голямото си дете, неприятно го изкара, няма как, но нямаше никакви поражения за плода. Роди здраво детенце.

# 319
За киселините най-много ми помага Гавискон течен, ееднага успокоява.
За шарлата до колкото знам тя е опасно в 1ви триместър, но все пак питай АГ.
Аз за педиатър съм се насичила към Тодор Тодоров преглежда в Токуда платено и има практика по здравна каса в Младост. Някой дали има мнения за него?
Аз много много измерванията не ги гледам защото все имат някаква разлика. Ще си искам магнезии иначе на следвашата ЖК че вчера от такава крампа в крака се събудих ....

# 320
  • Стара Загора
Да дам и аз отчет 😄
Днес отново бях при докито да провери как е матката след приема на магнерот. Сега всичко е спокойно, но продължавам да го пия. Отделно ми каза, че госпожицата върви малко едричка и реално съм една седмица напред.
И едно явление, което при мен се появи в средата на 4-ти месец някъде - рядко ми се гади, но когато се случва се стига и до повръщане.

# 321
  • София
За киселини аз смуча таблетки Bianacide, много помагат и са подходящи за бременни.

Аз декември смених нашата педиатърка, защото бях много недоволна вече.. Новата лична на детето няма специалност педиатрия (има квалификация Амбулаторна педиатрия), но преглежда бебета и е компетентна по темата.
Гледайте да може да се записва час спокойно, да има зелен коридор за консултации (много важно!), да няма скрити такси (предишната ни имаше 50лв за “интервю” преди записване и 50лв за първия преглед, защото още не било неин пациент детето, такса 20лв., за да влезе таткото и такива..).

Общи условия

Активация на акаунт