Термин Юни 2026 - тема 2

• 3 472
  • 151
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ако сте от София препоръчвам д-р Мариета Сирманова. Тя е член на комисия и издава болничните без никакво висене и ходене. На всеки преглед, всеки месец си гледа с ехограф, без да го таксува. Всеки път ми казваше, че иска да съм спокойна, че бебето расте и сърчицето тупти. За болничните, даже тя настояваше да спирам да ходя на работа. Joy За цялото проследяване и всички болнични не съм дала и стотинка, само тоновете накрая са по 30лв, но не съм срещала досега някъде да са безплатни.. Също така, тя не изражда, така че няма драма с раждането при друг лекар. (има такива, които се сърдят).
За втората бременност вече ми  е доста далеч и избрах друг лекар, но иначе съм много доволна.

# 136
Момичета, в Майчин дом при кого се следите по каса? Благодаря!

# 137
Момичета, някоя от вас всъщност насочила ли се е към Майчин дом за раждане? Аз все още се чудя между двама доктори за който чета че са много добри, Дяволов и Ибрям. Има ли още някой който ще ражда в болницата и насочили ли сте се към лекар?

# 138
Да, аз съм се насочила за раждане там, при д-р Дяволов. Въпреки че се следя и в Щерев, където беше извършено инвитрото, реших МД най-вече, заради лекаря и неонатологията, тъй като двуплодните са по-високорискови, а и при мен се откриха и други специфики и искам да съм на 100% сигурна в доктора, който ще ме изражда.

# 139
Аз ще раждам при д-р Гърчев в Майчин дом. При него си правя консултацията по каса, а иначе в Марковс ходя на фетални и там бях в началото, защото там си ми е гинеколожката, при която ходя по принцип - тя ми препоръча доктора

# 140
Благодаря за инфото, и аз се следя на две места като се чудех между там и Токуда тъй като и аз съм с високо рискова. Вече бях на няколко прегледа при Дяволов, но ще направя и с Ибрям.  Какво ви е мнението за Дяволов аз все не мога да преценя. Иначе на феталните и аз си ходя в Марковс.

# 141
Моето виждане е, че най-важното е да почувстваш твоя лекар и да можеш му се довериш напълно. Възприятията и изискванията ни са различни, затова това дали някой е доволен е много субективно и лично.
Аз лично съм доволна и от следящата в Щерев, и от д-р Дяволов — бих казала, че двамата се допълват, защото това, което ми липсва при единия, го намирам при другия. То малко така прозвуча.. 😁

# 142
Здравейте,
Нова съм в темата, в момента съм 18 гс след инвитро в Турция.
Като цяло още сме притеснени поради няколко неуспехи в последните години и моята възраст-43.

Бих искала да ви попитам, тези които мислите да сте  или сте вече в болничен, сложно ли беше да се разберете с лекар за издаване на болнични.
Питам защото се следя в частен кабинет и сега реших да се запиша по здравна каса при друг лекар с тази цел, да ми издадава болничните, ясно е че ще трябва да го посещавам всеки месец и него.
Отговорът от лекаря обаче ме изненада.
Ето какво ми отговориха:

“При нас обаче наблюдението на бременност върви задължително с допълнителен пакет от 460 евро.И ако искате чисто по касата май не сме ние”

Обясниха ми, че този пакет включва тонове и ехограф, които не се поемат от здравната каса.

Препоръчаха ми, да се насоча към ДКЦ , където гинеколог  ще ми издава фиш и ще ме изпращат на комисия за болничните от 30 дни., което според мен е висене пред кабинети с болни и т.н.

Затова исках да разбера вие как действате с болничните -тези за 30 дни, издавани от комисия.
Почитайте там където се следите, дали не може да ви минава комисията вместо Вас и да си заплащате за тази услуга, за да не се налага да висите по кабинети. Аз съм така, през 30 дни плащам по 40лв. за болничен минат през ЛКК, без мое присъствие.

# 143
За болница не мога да се изкажа, но да споделя.
В четвъртък вечерта ми падна част от тапата. Изкараха си акъла. В петък сутринта и без това трябваше да ходя до АГ за документи и помолих да ме погледне някой. Всичко е точно. Сега само следя за някакви болежки и гледам да си полягвам при всяка възможност.
Нямам търпение да идва 24 г.с. и да си отдъхна.

# 144
Лютиче, всичко ще е наред! Почивай си.
Как се разбира това за тапата?

# 145
Мимичета, може да ви прозвучи малко тъпо въпросът ми, но искам някак да си изясня колко течение е нормално да имаме при бременност в 5ти месец. Аз за 24 часа сменям по 3-4-5 ежедневни превръзки дискрийт. По този начин бих могла да си "измеря" количеството. При вас как е. Чета,
Че е нирмални да е увеличено поради увеличените хормони и т.н.

# 146
Мимичета, може да ви прозвучи малко тъпо въпросът ми, но искам някак да си изясня колко течение е нормално да имаме при бременност в 5ти месец. Аз за 24 часа сменям по 3-4-5 ежедневни превръзки дискрийт. По този начин бих могла да си "измеря" количеството. При вас как е. Чета,
Че е нирмални да е увеличено поради увеличените хормони и т.н.

Важно е да няма мирис и цвят.  Аз също имам и с извинение понякога като стана от тоалетната се плаша колко много виждам. АГ ми каза да не ползвам пяна Гинексид, защото тя допълнително засилва, и деуги такива на съдържание продукти.

# 147
Лютиче, ще е наред всичко и ще си изкараш до термин!🍀

k.belleza, стана ми интересно защо да не се използва пяна Гинексид? Аз използвам от много години само такава.

# 148
Лютиче, всичко ще е наред! Почивай си.
Как се разбира това за тапата?

Ако я видиш, няма как да я сбъркаш. Като желе е. Потърси в Гугъл.

# 149
Аз също ползвах Гинексид до преди 2 месеца, когато случайно прочетох, че не е подходяща при бременност и я замених с интимен гел за бременни на Матернеа.

Общи условия

Активация на акаунт