Термин Юни 2026 - тема 2

• 6 877
  • 303
  •   4
Отговори
# 285
Не смятам да давам луди пари за такива неща. На първото дете даже и шапка не слагахме, защото беше мега жега. Беше с боди с къс ръкав, памучно панталонче, чорапи и жилетка, оплетена от майка ми. Отделно имах одеялце за завиване все пак, ако се наложи.

# 286
И моя термин е за края на юни ии не виждам смисъл от тези комплекти, смятам живот и здраве да заложа на нещо което ще използвам поне още два пъти.

# 287
  • София
Началото на август изписаха момичето ни и беше с цял ромпър с крачета, дънкова рокличка отгоре, ръкавички (за да не се дере) и лента на главата. Носех и пелена от тези, които са 2 слоя памук и я повиха, но после я махнахме.
Бях взела комплект, но беше 50 и не ѝ стана. Роди се 53см.
Порт бебе е абсурд за лятно бебе, ще се претопли. Иначе са красиви.

# 288
Втвърдявания на корема и аз имам, някои дни нищо не усещам, други ме стяга и изпитвам болка дори. Доктора ми изписа магнерот 2х2, обаче още не съм го взела. С предишната бременност имах същите оплаквания от пети месец накъде, не им обърнах внимание,  не съм се и пазила особено, родих в 39та седмица.
За изписването определено няма да купувам специални комплекти, ще облека на бебчето нещо, което и после ще си носи. Струва ми се  доста време дотогава, а реално остават около 4 месеца… 😅
Вие как се чувствате? Усещате ли повечко умора?

# 289
Аз утре влизам в 19та седмица, това ми е първа бременност след преживян мисед, нищо не усещам, освен болка в гърдите която си е от самото начало ии това че не усещам още нищо по специално ме побърква на моменти.

# 290
Първото ми дете беше зимно бебе и за изписването купих портбебе. Да, стои много красиво на снимки, но впоследствие се оказа напълно нефункционално. Sad
Моите момичета, в най-добрия случай, ги очакваме около средата на май – така каза лекарят, който ще ме изражда. Подготвила съм комплект от ромпъри с обръщащи се ръкавички, две тънки шапки и памучни одеялца. Май е доста непредвидим месец – ако е по-топло, просто ще махнем одеялото, а ако застудее, ще добавя тънко потниче под ромпъра.

# 291
Цял комплект не знам дали ще взимам, много ми се струва за лятно бебе. Може би боди с ританки и шапчица и някакво тънко одеалце което да метнем върху нея в кошницата, да не е хем без хич. От порт бебе не вижсам смисъл, а и нали ти го дават и го слагаш в столчето, какво да го правя после този порт.
Аз се чудя как да процедирам с дрехите, да взимам ли най-малкия размер. Повечето приятелки ми казват, че никога не са ги ползвали.
Ние почнахме да гледаме по големите покупки къде ще ги пуснат на промоция, за да ги поръчаме. Ще ходим и да гледаме за латекс за стаята и евентуално някакви нежни тапети за едната стена.

# 292
Аз бях купила комплект от 10 части за изписването(зимно бебе) както и порт бебе, който така и не сложихме защото ни подариха много сладък космонавт, който Използвахме на изписването. В крайна сметка почти всички части от комплекта му ги обличах няколко пъти, а одеялото го използвах над година. Порта за лятно бебе няма смисъл. Ние го използвахме  първите месеци да го завиваме вкъщи с него. Сега още не съм мислила какво ще взимам за изписването, по скоро обмислям по-големите покупки.

# 293
Боже..уж сравнително скоро раждах, за първи път чувам за порт бебе 😂 май се сещам. Една дебела пелена с панделка и детето изглежда като букет.
С бъдещатата кака бях взела един ромпър с компект шапка от подарени дрешки, който на изписването беше малък и само тогава носих. Бях я увила с плетена пелена и с едно като одеалце, с което мен са ме изписвали. Оставиха ме сама да обличам и повивам бебето и беше трагично..а беше и топло като за 6ти октомври. За това сега стратегията ми е да взема някоя сладка рокля и ако е студено да сложа бяло боди с дълго ръкавче и ританки, които да използвам евентуално. Ще видим дали въобще ще купя дреха този път или пак ще ми подарят или бабите ще накупуват.

Знам, че е голямо чудене какъв размер дрешки да се вземе на бебето в начало и май открих правилната стратегия 😀 значиии купувате главно 62 размер(и пак не много ще обясня защо) и малко 56. Вече накрая на бременността като кажат дали бебето върви малко или голямо може да вземете и 50ти размер, защото колкото и малко да ги носят дрехите, ако са голям размер направо плуват в тях. А от 62 не вземайте много, защото в началото не знаете какъв тип дрешка ще са ви удобни на вас. Може да сте чели, че ромпърите с цип са най-великото нещо, но на вас да не са ви удобни, а в началото като не са стабилни и ви е първо детенце си го има притеснение как ще мине през главата тази дреха 😀 отделно ако е по-дребно бебе и е края на юни може 62 размер да отиде и към септември, а там вече не са такива жеги.

# 294
Абсолютно съгласна съм с Дейзи. Ние даже прескачахме размери. Купих си удължители за бодита и ги износвахме до край и после отивахме на по следващия.
За изписване ще взема 56 сигурно. Предния път бяха добре. 50 също доста време ползвахме, особено рипс и по-еластични материи. Памперс 1ца също. Ама с дама де...
Ще видим сега момчето дали няма да дръпне рязко Grinning

# 295
Аз си признавам, че този път превъртях играта с бебешки дрехи в 50 и 56 размер за момиче 😅 не всички са купени нови - някои подарени, други купени 2-ра ръка. Но като се сетя колко исках синът ми е да е момиче и въздишах по розовите дрешки и роклички… сега си начесах крастата. За сега спирам и ще чакам да се родят, за да преценя какви следващи размери да купувам, защото Дейзи е права – 62 размер може и лятото, и есента да се носи.

Лютиче, със сина ползвах 56 размер близо месец, а той си се роди сравнително голям 51см, 3500. Но следващите размери са ми като в мъгла, мисля, че бързо ги израстваше.

# 296
Ух, аз не съм купила абсолютно нищо още - някакви неща ми седят в количката в озон от 2 месеца и това е - някакъв пълен ступор е при мен. Миналия път по това време вече имах почти всичко… Не знам защо така

# 297
С първото си дете купих сет от НМ за изписването късо боди и панталонки, беше 35 градуса навън, съответно нищо друго не е имал, да не кажа че май и чорапи нямаше😀
Сега пак мисля да взема нещо такова, само че с дълги ръкави, тъй като периода в който се очаква да бъде изписването е малко непредвидим.

# 298
Цвете, ме си прекалила. Все пак две деца ще обличаш. Предния път аз прекалих - с дрехи за едно дете накрая приятелка изгледа близначета  Grinning И сега пак се олях. Единствено нещо новичко за изписване ще купя и до там.

# 299
И аз нищо не съм купувала, тъй като съм зарината от дрехи, играчки и какви ли не аксесоарчета от сестра ми и приятелки. Едва ли и ще купя нещо, тъй като сина ми е роден през декември, а племениците през юни и август, та за всички сезони има размери. Племениците на изписването през юни и август бяха с много симпатични комплектчета от Angel baby, които се ползват и после - боди, ромпърче, блузка, шапка, ръкавички и памучно одеалце. Или ще ги ползвам тях, или ще купя нови, колкото да се отчета, че съм купила нещо.

Общи условия

Активация на акаунт