Термин Юни 2026 - тема 2

• 6 241
  • 271
  •   2
Отговори
# 255
Мамита, сега бях на жк и съм малко разстроена от отношението на доктора. Когато бях в болницата в 3 месец заради хиперрмезис ми вливаха системи зофран, тъй като деган при мен не помогна. Казаха ми когато имам нужда при силно повръщане да пия по едно хапче вкъщи. Сега съм в 6 месец и днес пих едно хапче и казах на доктора и той ме скастри, не било хубаво. Е ок ама единия казва пий, другия не пий. Казах му, че не ям месо сега понеже повръщам от него, АГ вика ще се насилваш да ядеш иначе бебето няма да расте. Днес си взех една кола( не бях пила 1 месец) и той и затова ме скастри. Според вас толкова ли съм зле и безотговорна колкото се чувствам в момента?

# 256
Не. Да си гледа работата.
За какво да го ядеш това месо като ще го повърнеш после заедно с други храни, от които имаш нужда... Набавяй си желязо и протеин по друг начин и толкова.
За колата - с предната бременност първите 2-3 месеца пиех всяка сутрин по една чаша. Това ме спасяваше от гаденето. Сега също пия. Голяма работа... Не е като да съм си сипала ракия... Айде няма нужда дас ме чак такива фанатици.

Тази нощ сънувах, че съм направила аборт в 17та седмица. Събудих се доста стресната и цяла сутрин следя за движения на бебето и нищо... Чак ей сега след кола и кафе се размърда. Вече бях решила да ходя в спешното след работа, ако не се размърда активно.

# 257
Естествено, че не. Нормално е така да се получава между различните доктори. Всеки със своето виждане и мнение. Аз съм била на мнение, че по-добре едно хапче да вземеш било Деган, Аналгин, антибиотик и тн, отколкото да се измъчваш от болка и дискомфорт, което смятам, че е по-неприятното. Не знам за бременна, която да не е пила кола 😀 Е, сега да не е по 1.5 на ден..

Лютиче, от времето ще е. И моите от снощи нещо са се омързеливили с движенията.

# 258
Относно храненето, аз не ям глупости не защото съм много хелти ами просто не ми се ядат. Сега ме влече към плодове, зеленчуци, млечни всякакви и яйца. Пия кафе по 2-3 глътки на ден буквално , аз и преди това си пиех много малко кафе. Фетална морфология правих при докторка на която имам доверие и е с по добра апаратура от там където ме прати АГто и като видя че не съм отишла при неговия човек и вика " е ми то не е трябвало да я правиш тогава". Беше ме питал преди месец емоционално как съм , викам ами имам си притесненията стандартните дали бебето е добре и тн дето всички ги имаме... И ме прати на психиатър. Ходих аз на психиатър, той вика Абе нищо ти няма спокойно това е нормално. И си мисля добре де, всяка една бременна жена има притеснения и опасения. Нужно ли е да й набиваш още страхове в главата. Сега има страшно много рестрикции за бременните, това не , онова не. Никой неможе да ги спази всичките. Направо съм се видяла в чудо вече и откровено се ядосвам и почвам да им тегля майните наред. Да ми всяваш страхове е много по вредно от това да изпия кола бе брат. Ай пътувай с вятъра ..... Изтървах се ама Ко да прайш Joy

Лютиче, аз понякога когато искам да я усетя тя не мърда. После когато легна и нещо се зачета или гледам и не го мисля тогава започва голямото мяткане.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 10:22 от Shelley_7350

# 259
За съжаление, голяма част от лекарите вече мислят повече като бизнесмени – насочват пациентите си към „свои“ хора и си правят взаимни услуги.

Не съм споделяла това във форума досега, но при тази бременност един от най-известните и считани за добри лекари по ФМ ми направи абсолютно ненужна амниоцентеза точно преди Коледа. Впоследствие, след консултации с други лекари и специалисти по ФМ, се оказа, че процедурата е била напълно ненужна. От нас бяха взети повече от 2500 лв., допълнително ни изпрати на излишни изследвания в конкретна лаборатория, с която работи и взима %. Парите – както и да е, нека да са за здраве, но стреса, който причини на мен и на съпруга ми, както и думите, които ни каза, никога няма да забравим и простим.
Единствено фактът, че оставаха три дни до коледните празници, заедно с „доброто му име и репутация“ и аргументите, които изтъкна в онзи момент, ни попречиха тогава да се замислим, че всъщност става въпрос за театро с финансова цел.

Слава Богу, момичетата са напълно здрави. Може би това са най-изледваните бебета, но важното е здрави да са. Моят съвет и апел към всички е: никога не разчитайте само на един лекар и едно единствено мнение!

# 260
Shelley_7350, на психиатър за едните притеснения...тези доктори прекаляват

Аз усетих бебето още от 16та седмица със задна плацента и така почти всеки ден особено вечер, легнала наляво. Сега в 18та дори и отвън с ръка мъжа ми го усети.

ФМ съм записала точно в навършена 21 седмица. Малко ми е трудно да го смятам, защото всеки път го измерват 1-2 дена назад от това, което е по термин, и се събраха така поне 5-6 дена назад.

На килограми вече съм + 7 и малко се плаша, а дори не ям нещо повече от преди и всеки ден правя крачки по поне час..

А сънищата по време на бременност направо са стряскащи понякога, не знам как ги сътворяваме

# 261
Момичета, аз пък съм разочарована от доктора , при който се записах на ЖК. Звъннах му по телефона първия път преди да отида, това беше някъде в 13г.с., каза ми да отида на следващия ден. Отивам аз, чакам 1.30ч. пред кабинета да дойде от отделението. Накрая отидох за 10 мин навън и той в това време дошъл и като ме нямало си тръгнал. На следващия ден отново час и нещо чакане, за да ме види и като чу при кого съм ходила досега, думичка не ми каза за бебето. Не ме записа на ЖК, а ме накара да ходя още веднъж след седмица. Преди дни пак ходих в уговорен преди това ден и него пак го нямаше...
Наистина, че се записах там по ЗК, за да си взимам болнични и за някакви други документални неща, но това не е сериозно според мен. Не е ок да разхождаш бременни и да те чакат с часове и то без резултат.

# 262
Да, съгласна съм с това, което цветето е написала. Споделям случай с братовчедка ми, която роди преди 2 месеца. Имаше дата за секцио на 26 ноември, защото доктора й казал че неможе да роди естествено. Обаче нея на 25 я хващат контракциите и марш в болницата и ражда естествено, без никакви проблеми даже без шевове. И звънни на доктора и му казва и той: ама как така, нали имахме уговорка ". Е тя какво да прави да стиска кълките само, за да може доктора да вземе 1700 лв за секцио ли? И тя и бебето са добре, просто лекарите са станали отчайващи с тяхната алчност.

Можеш да смениш АГ дори и да си започнала жк. Говори с новия доктор и той ще ти каже какво направление да вземеш за смяна на лекар. Аз обмислям да се запиша при докторката която ми прави ФМ, тя ми каза ада си взема направление номер 11 от личната, да си взема изследванията от стария АГ и да отида при нея и пак ще се продължи жк по здравна каса. Аз още не съм го направила, но обмислям да го направя.

# 263
Егати докторите...
Шели, сменяй го тоя твоя откачалник.
Стич, и ти твоя.

Аз съм субер щастлива, че АГтата тука не израждат. Не че не съм чакала по час и нещо за преглед, обаче поне не ги викат за раждане от нищото.
А иначе като се зачета във форума оставам с впечатление, че 90% от жените са с тесен таз и не могат да раждат естествено. Голям бизнес е да си АГ... възползваш се от страховете на бременните и не ти дреме.

# 264
Да, съгласна съм с това, което цветето е написала. Споделям случай с братовчедка ми, която роди преди 2 месеца. Имаше дата за секцио на 26 ноември, защото доктора й казал че неможе да роди естествено. Обаче нея на 25 я хващат контракциите и марш в болницата и ражда естествено, без никакви проблеми даже без шевове. И звънни на доктора и му казва и той: ама как така, нали имахме уговорка ". Е тя какво да прави да стиска кълките само, за да може доктора да вземе 1700 лв за секцио ли? И тя и бебето са добре, просто лекарите са станали отчайващи с тяхната алчност.

Можеш да смениш АГ дори и да си започнала жк. Говори с новия доктор и той ще ти каже какво направление да вземеш за смяна на лекар. Аз обмислям да се запиша при докторката която ми прави ФМ, тя ми каза ада си взема направление номер 11 от личната, да си взема изследванията от стария АГ и да отида при нея и пак ще се продължи жк по здравна каса. Аз още не съм го направила, но обмислям да го направя.

Ужас....
Ама защо 1700лв. През 2023г завъртяха сумите за клинични пътеки по здравна каса, тогава масово се мъчеха родилки да раждат нормално, защото сумата която се усвояваше беше по висока от секцио. Та след като ги измъчат и се види, че не става ги оперираха. Та интересно ми е сега за този лекар

# 265
Махай го тоя. Аз съм веган и бебето ми расте прекрасно, той очевидно нищо не разбира. Пък и да те разстройва ... Думи нямам
Мамита, сега бях на жк и съм малко разстроена от отношението на доктора. Когато бях в болницата в 3 месец заради хиперрмезис ми вливаха системи зофран, тъй като деган при мен не помогна. Казаха ми когато имам нужда при силно повръщане да пия по едно хапче вкъщи. Сега съм в 6 месец и днес пих едно хапче и казах на доктора и той ме скастри, не било хубаво. Е ок ама единия казва пий, другия не пий. Казах му, че не ям месо сега понеже повръщам от него, АГ вика ще се насилваш да ядеш иначе бебето няма да расте. Днес си взех една кола( не бях пила 1 месец) и той и затова ме скастри. Според вас толкова ли съм зле и безотговорна колкото се чувствам в момента?

# 266
Скандално отношение наистина, и аз без да се замисля бих сменила лекаря, взима се ново направление от личния и това е.

Аз днес направих ОГТТ в 21 г.с. Стори ми се рано, но АГ държеше да е сега, за да го покажа на феталната. За щастие всички стойности са в норма, доста се бях филмирала тия дни, че повече няма да ям никакви торти, пица, паста.. 😅 Не че и сега много си ги позволявам, ама друго си е да знаеш, че можеш без особени страхове. Утре чакам втората ФМ - интересно ми е правят ли 3D снимки? Трябва ли аз да попитам и има ли смисъл от тях?

# 267
Ох, на мен душата ше ми изскочи, ако не мога да хапна нищо сладко или тестено. Дано не ми се налага.
За 3Д снимките (те май даже се водят 4Д) има смисъл, колкото и другите снимки - да им се радваш.
При моя доктор има нова докторка, която май още се обучава. На миналата фетална й показваше подробно и й обясняваше (което беше добре дошло и за мен де, защото получих екстра много информация). На предишния преглед бях при нея и тя от мерак ми показа и 3Д и ми даде снимки. Ако човечето е решило да съдейства, може наистина да се види как ще изглежда като се роди, особено пък в по-напредналите седмици, когато има повече мръвка и се поизпъне Grinning Аз пуснах една сълза от умиление.

Скрит текст:

На екрана изглеждаше по-добре Grinning

# 268
Огтт какво е?
Скандално отношение наистина, и аз без да се замисля бих сменила лекаря, взима се ново направление от личния и това е.

Аз днес направих ОГТТ в 21 г.с. Стори ми се рано, но АГ държеше да е сега, за да го покажа на феталната. За щастие всички стойности са в норма, доста се бях филмирала тия дни, че повече няма да ям никакви торти, пица, паста.. 😅 Не че и сега много си ги позволявам, ама друго си е да знаеш, че можеш без особени страхове. Утре чакам втората ФМ - интересно ми е правят ли 3D снимки? Трябва ли аз да попитам и има ли смисъл от тях?

# 269
Anna, това е обременяването с глюкоза. Аз го правих с три пъти взимане на кръв - преди, след 1 час и след 2. Не беше хич лошо, бях се подготвила, че ще е доста зле, но освен двата часа висене в лабораторията, нямаше друго.

Лютиче, ама тия снимки да толкова яки! И аз ги мисля с идеята да предизвикам някакъв бондинг ефект 😄 Снощи ме скъса от ритници в 4 сутринта бъдещия наследник, но все пак ми е трудно да си представя, че е реално човече хаха.

Вълнувам се много за утре, едно че ще го видим с ММ на феталната, а и вечерта сме на курс за бъдещи родители и някак почва да се усеща нетърпението!

Общи условия

Активация на акаунт