Термин Юни 2026 - тема 2

• 5 211
  • 232
  •   3
Отговори
# 225
Ние търсим нещо интернационално, а за момче е изключително трудно. Все някоя буква трябва да се промени, за да пасва по-добре за Германия. Засега съм се отказала. Като наближи ше го мислим пак.

# 226
Супер ми е трудно с имената за момче, за момичешки имах варианти, но никога не съм мислила, че ще имам момче и ето сега 😄

И ние искаме да е нещо по-интернационално звучащо, да не му се чудят в чужбина как да му кажат името, но и в България също.. За момента единствените имена, които ни хрумнаха и донякъде ни допадат са Александър, Даниел и Филип. Няма да кръщаваме на родата, така че нямаме никакъв сантимент, но това май не ни помага много така или иначе 😄 Разбрахме се с мъжа ми да си направи всеки от нас списък с 5 и скоро да ги разгледаме, но така като гледам име още дълго няма да имаме.

# 227
  • София
За нас основното е да е интернационално и да има хубаво съкращение. Няма да е на никой от родата. Засега имаме два варианта, като клоним повече към единия.
Малко съм суеверна и не ги казваме предварително.

# 228
Имената ги бяхме избрали още преди да разберем, че и двете ни ембриончета са се захванали 😁
Бяхме решили, че ако и двете са момичета, ще ги кръстим на неговата майка и на моя баща – Стефания и Василена. За момчета така и не стигнахме до готови имена.

Голямото ни момче не е кръстено на никого, но сега, понеже са две, решихме да уважим и двата рода и да няма сърдити. Само се надявам майка ми да не се засегне, че едната ще носи името на баща ми, а не нейното – макар че между тях няма нищо драматично, не са разведени или нещо подобно 😄 Но още ми държи влага коментара, който единствено тя беше направила за избора на име на голямото дете, никой друг не се беше изказал, че не е кръстен на никого.

# 229
Ние ще кръщаваме на рода и търсим име за момиче с Б, но нищо не ми харесва на 100%. Мъжа ми няколко харесва, но аз не ги усещам нещо. Иска ми се да е българско, но не е на 100% задължително, предвид колко трудно е избирането. И другото много важно за мен е да е ясно как ще и се казва накратко, а да не е от онези имена, на които се чудиш как да кажеш на човека..

Таааа, ако някой има идеи ще се радвам да ги видя.

# 230
Аз кърмих последното ми дете 2,6 г. В началото беше тегаво! Аз съм много склонна към запушване, но пия лецитин! Момчетата основно на цедена кърма бяха и те по около 2 г. Сега ще видим това момченце как ще се справи със засукването! Дано потръгнат нещата! Ние май ще го кръстим Симеон (на единия дядо,който е починал), но още не го усещам на 100% името, та може и да го сменя!

# 231
За женско с Б много харесвам Бояна. На галено Бо, Боби, Яна. На една позната приятелите й обърнаха името и й казваха Яна Бо.

# 232
Ние ще кръщаваме на рода и търсим име за момиче с Б, но нищо не ми харесва на 100%. Мъжа ми няколко харесва, но аз не ги усещам нещо. Иска ми се да е българско, но не е на 100% задължително, предвид колко трудно е избирането. И другото много важно за мен е да е ясно как ще и се казва накратко, а да не е от онези имена, на които се чудиш как да кажеш на човека..

Таааа, ако някой има идеи ще се радвам да ги видя.

Бел(л)а, Биляна, Бианка, Боряна, Бриана, Бориса, Бранимира, Блага...

Общи условия

Активация на акаунт