Термин Юни 2026 - тема 2

• 5 566
  • 245
  •   1
Отговори
# 225
Ние търсим нещо интернационално, а за момче е изключително трудно. Все някоя буква трябва да се промени, за да пасва по-добре за Германия. Засега съм се отказала. Като наближи ше го мислим пак.

# 226
Супер ми е трудно с имената за момче, за момичешки имах варианти, но никога не съм мислила, че ще имам момче и ето сега 😄

И ние искаме да е нещо по-интернационално звучащо, да не му се чудят в чужбина как да му кажат името, но и в България също.. За момента единствените имена, които ни хрумнаха и донякъде ни допадат са Александър, Даниел и Филип. Няма да кръщаваме на родата, така че нямаме никакъв сантимент, но това май не ни помага много така или иначе 😄 Разбрахме се с мъжа ми да си направи всеки от нас списък с 5 и скоро да ги разгледаме, но така като гледам име още дълго няма да имаме.

# 227
  • София
За нас основното е да е интернационално и да има хубаво съкращение. Няма да е на никой от родата. Засега имаме два варианта, като клоним повече към единия.
Малко съм суеверна и не ги казваме предварително.

# 228
Имената ги бяхме избрали още преди да разберем, че и двете ни ембриончета са се захванали 😁
Бяхме решили, че ако и двете са момичета, ще ги кръстим на неговата майка и на моя баща – Стефания и Василена. За момчета така и не стигнахме до готови имена.

Голямото ни момче не е кръстено на никого, но сега, понеже са две, решихме да уважим и двата рода и да няма сърдити. Само се надявам майка ми да не се засегне, че едната ще носи името на баща ми, а не нейното – макар че между тях няма нищо драматично, не са разведени или нещо подобно 😄 Но още ми държи влага коментара, който единствено тя беше направила за избора на име на голямото дете, никой друг не се беше изказал, че не е кръстен на никого.

# 229
Ние ще кръщаваме на рода и търсим име за момиче с Б, но нищо не ми харесва на 100%. Мъжа ми няколко харесва, но аз не ги усещам нещо. Иска ми се да е българско, но не е на 100% задължително, предвид колко трудно е избирането. И другото много важно за мен е да е ясно как ще и се казва накратко, а да не е от онези имена, на които се чудиш как да кажеш на човека..

Таааа, ако някой има идеи ще се радвам да ги видя.

# 230
Аз кърмих последното ми дете 2,6 г. В началото беше тегаво! Аз съм много склонна към запушване, но пия лецитин! Момчетата основно на цедена кърма бяха и те по около 2 г. Сега ще видим това момченце как ще се справи със засукването! Дано потръгнат нещата! Ние май ще го кръстим Симеон (на единия дядо,който е починал), но още не го усещам на 100% името, та може и да го сменя!

# 231
За женско с Б много харесвам Бояна. На галено Бо, Боби, Яна. На една позната приятелите й обърнаха името и й казваха Яна Бо.

# 232
Ние ще кръщаваме на рода и търсим име за момиче с Б, но нищо не ми харесва на 100%. Мъжа ми няколко харесва, но аз не ги усещам нещо. Иска ми се да е българско, но не е на 100% задължително, предвид колко трудно е избирането. И другото много важно за мен е да е ясно как ще и се казва накратко, а да не е от онези имена, на които се чудиш как да кажеш на човека..

Таааа, ако някой има идеи ще се радвам да ги видя.

Бел(л)а, Биляна, Бианка, Боряна, Бриана, Бориса, Бранимира, Блага...

# 233
А всъщност да ви попитам - кога в болницата искат името на детето? 😅 Смисъл, едва ли веднага след последния напън вадят документите и записват или? И също - някой дали знае, презимето винаги ли е от името на бащата? Мъжът ми има супер дълго име и като се сложи и окончанието съвсем става една.. Има ли вариант да скъсим или да не се надявам на такива екстри 😄

# 234
А всъщност да ви попитам - кога в болницата искат името на детето? 😅 Смисъл, едва ли веднага след последния напън вадят документите и записват или? И също - някой дали знае, презимето винаги ли е от името на бащата? Мъжът ми има супер дълго име и като се сложи и окончанието съвсем става една.. Има ли вариант да скъсим или да не се надявам на такива екстри 😄
Презимето на детето ми не завършва на ов, ев, а е малкото име на баща му. Просто самото име някакси не звучи добре да се спряга на ов-ев. В болницата дават да попълните формуляр с името, подписват се и двамата родители и така бащата го припознава ако нямате брак. През някой от дните, докато сте в болницата, не веднага след раждането. От болницата после задвижват процедура в ГРАО и отивате след няколко дни за акта за раждане с ЕГН на детето от общината по постоянен адрес на майката.

# 235
На 2-3 ден става записването! Но сигурно всяка болница си има практика! Моят 2 син чак на 3тия му измислих име-беше само с презиме и фамилия! Може примерно ако таткото е Константин- бебето да бъде примерно вместо Иван Константинов Иванов-Иван Константин Иванов

# 236
  • София
При мен го извадиха със секцио и веднага попитаха за име. Казах първото и ме попитаха за презиме и фамилия.  Написаха ги на картонче, което закачиха на леглото на бебето. На следващия ден ми дадоха вече официалните формуляри за припознаване (нямахме брак), които след това задействат за акта за раждане и тн.

# 237
И мен ме попитаха в момента, в който се роди как ще се казва (болница „Лозенец”).
На следващия ден дойде жена, с която заедно попълнихме документите за издаване на акт за раждане и там собственоръчно вписах неговите имена, нашите с таткото, ЕГН-тата ни и така. Но това е процедурата, когато имате сключен брак.
Сега ще раждам в Майчин дом и ще ми е интересно да сподели някоя мама раждала там как седят нещата.

# 238
С първото така и не можах да кърмя, колкото и да се опитвах. Сега пак ще направя всичко възможно.
Мен за име ме питаха още като ме подготвяха за секцио.
Сега още не сме мислили, чакаме първо да разберем пола.

# 239
И аз още в операционната си говорих с акушерките как ще се казва. Не бяхме избрали. Колебаехме се между две. Като я извадиха директно я дадоха на таткото, докато ме кърпят. После ме закараха при тях и ми я дадоха на мен и чак тогава питаха за име, но само за табелката на леглото и за гривничка. Като се прибрахме вкъщи сами си попълнихме документите и ги изпратихме. Забавното в Германия е, че ако толкова се колебаеш и не можеш да избереш име, държавен служител му измисля Grinning Няма хън-мън.

Прегледах и по-големите размери дрехи от дъщерята и там вече е загубена кауза. 80% е розово. Много ще трябва да се докупува.  ММ гледа едни пижамки с цветя и вика "Не ми казвай, че ще ги продаваш тия. На никого не му пука с какво спи". На мен. На мен ми пука.

Общи условия

Активация на акаунт