Термин Юни 2026 - тема 2

• 5 231
  • 233
  •   5
Отговори
# 195
По новите гайдлайни всяка бременна жена трябва да направи обременяване с глюкоза имайте го предвид.
Мен тези дни много ме боли тазовото дъно, таза..направо ще се разпада, а съм в 18седмица. Не знам какво ще правя като напредна с бремеността и как ще гледам бъдещата кака. Че сега и не се излиза за толкова дълго, но като се постопли не ми се лежи на дивана и да затварям детето.

# 196
Според мен също би трябвало да са окей. Щом не продъшжават дълго болките, няма контракции, кървене и тн.

Вас карат ли ви да правите обременяване с глюкоза? С първата бременност АГ не ме е карала да правя, а сегашната АГ вече няколко пъти ми спомена, че след 24г.с. трябва да го направя.
Нямам проблем с кръвната захар нито преди бременността, нито повреме на нея. На гладно винаги ми е 4.3 и се чудя има ли смисъл да я правя тази гадост (доколкото разбирам) или просто да заявя, че не искам.

Много ви благодаря на всички за отговора. Все пак отидох на допълнителен преглед при друг АГ и ми каза, че всичко е наред. Главичката на бебето е точно обърната надолу и е възможно заради това да усещам такива болки. Все пак ми взеха ваг. микробиология и стерилна урина (утре), за да видим дали и там всичко е както трябва. Ще пия сега "Но Шп@" и "М@гнерод".

Flower@@, не не са ми казвали за такова нещо, даже сега от вас мами чувам за обременяване с глюкоза. :/

# 197
На мен ми дадоха избор дали да го правя, но предвид, че е тук е доста леко изследване, не отказах. Даже бяха купили глюкоза с вкус на череша и беше леко кисело. И помня, че отидох на гладно, но ме пратиха да закуся и да пия кафе и тогава да се върна за изследването. Нямам представа какво точно са изследвали при такива условия, ама... Каквото кажат.

Другата седмица ще е втората фетална и нямам търпение пак да разгледаме бебето. Става доста силен вече и много мърда. Постоянно се върти и рита. Моля се само накрая да застане в правилната позиция за раждане, защото второ подобно няма да изтърпя.

# 198
А дали реално е било такова изследване. Аз знам, че се прави на гладно и жадно. Също го правих в 12 седмица, после второто 22 мисля, че казаха. Ужасно е. И с първата бременност го правих, тази глюкоза ми е по-гадна от игли дори Grinning

# 199
Здравейте, имам  въпрос осносно сегашните грипни епидемии, вируси и т.н., излезнахте ли вече в  болничен. Ако се разболеем по някакъв начин, можем ли да навредим на бебчо? Работя като учител в гимназиален етап и на ден през мен минават около 100 деца, от които поне 10 са видимо пред разболяване. За сега ми няма нищо, но честно казано психически започвам да се побърквам... Пия ''Пре мама'', но просто не знам как да постъпя... исках да изкарам поне първия срок до края, но не знам как ще се случи

# 200
Zimone, няма какво друго да е. Ама как точно анализират резултата за мен е непонятно. Като не разбирам само изпълнявам Grinning

Радостина, вземи си Осцилококцинум. Не всяка болест може да навреди, не се притеснявай. По-притеснителни са тия от рода на варицела и т.н. Там вече трябва много пазене, но от обикновените вирусчета нищо няма да се случи.

# 201
Имам познати учителки, които още в трети месец спряха да работят, поради постоянно разболяване. Аз лично работя на каса в магазин в 18та седмица съм,където всички са несъобразителни, но да чукам на дърво по принцип рядко боледувам ии съм решила докато мога да работя, така че според мен е много относително. Желая ви безпроблемна бременност.

# 202
Сега ще задам един може би глупав въпрос за варицелата 😅
В момента в детската градина на сина ми има сериозен бум на варицела – 9 деца от неговата група вече са болни. Аз временно съм го спряла от градина до края на януари, с надеждата вирусите да поутихнат, но за съжаление варицелата се разпространи изключително бързо и почти всеки ден някоя майка пише, че на детето ѝ са се появили пъпки.
Синът ми има поставени и двете дози Варивакс, а аз и съпругът ми сме преболедували варицела като деца. Педиатърката ми обясни, че шансът той да се зарази въпреки ваксината е под 1%, но все пак е възможно да бъде преносител.
Предвид че аз съм карала варицела преди около 24 години, възможно ли е, ако той ни зарази, ние да не я преболедуваме в класическата ѝ форма, а по-леко или под някаква друга форма?

# 203
Сега ще задам един може би глупав въпрос за варицелата 😅
В момента в детската градина на сина ми има сериозен бум на варицела – 9 деца от неговата група вече са болни. Аз временно съм го спряла от градина до края на януари, с надеждата вирусите да поутихнат, но за съжаление варицелата се разпространи изключително бързо и почти всеки ден някоя майка пише, че на детето ѝ са се появили пъпки.
Синът ми има поставени и двете дози Варивакс, а аз и съпругът ми сме преболедували варицела като деца. Педиатърката ми обясни, че шансът той да се зарази въпреки ваксината е под 1%, но все пак е възможно да бъде преносител.
Предвид че аз съм карала варицела преди около 24 години, възможно ли е, ако той ни зарази, ние да не я преболедуваме в класическата ѝ форма, а по-леко или под някаква друга форма?

След като той е с ваксина, а вие сте карали не се притеснявайте. Шансът е минимален.
Грипа и вирусите като цяло не са опасни за бебето, но бременните са рискова група и често карат по-тежко тези заболявания. Аз заради това си сложих противогрипна.
Истински опасните заболявания са в групата TORCH може да гугълнете и прочетете.

# 204
При мен от две седмици някъде започнаха побутванията в корема, в момента съм 19г.с. За сега тези потупвания са ми единствените “симптоми” на бременност и много им се радвам. С първата бременност не си спомням кога започнах да ги усещам.
Бях на 2ра фетална, бебето си расте, нещата изглеждат наред.
Момиче чакаме и започнах все повече да се вълнувам.
Вчера казахме на баткото, който е на 5г. Ами не е много доволен 😀 Показах му 4д видео от ехографа, каза, че ще го изтрие и така… Вашите деца как реагираха на тази новина?

# 205
Баткото ни навърши 6 години преди дни. В началото, когато го питахме дали иска братче или сестриче, винаги отговаряше „братче“. Когато разбрахме половете и му казахме, че са две момичета, първо ни погледна странно, но после много бързо свикна с идеята и дори започна да разпределя коя къде ще спи в детската стая и започна да им реди възглавници в издърпващото се легло под неговото 😂
Радва се изключително много и е безкрайно мил – почти всяка сутрин пита „Как е коремът?“, целува го, прегръща го, говори им. Не сме го подтиквали по никакъв начин, за да не се чувства притиснат. Вчера, докато вървеше реклама по телевизията за памперси Пуфис, веднага се сети да отбележи: „Мамо, трябва да купим памперси за бебетата с овца“ 🤣
Много съм благодарна, че на този етап реагира така и не проявява ревност. Чувала съм разкази от приятелки, които са били в очакване на второ дете – толкова тъжни истории за ревност, че направо ти се свива сърцето. Някои откровено са ми споделяли, че не са могли истински да се зарадват на бременността и новородените си заради реакциите на по-големите си деца.

Към момента единствено ми притеснение е дали, без да се усетя, няма да започна да неглижирам баткото покрай грижите за бебетата.

# 206
Флауър, голямо ви е момчето вече и може и да няма ревност. Ние имаме подобна разлика със сестра ми и майка ми все разказва колко се в притеснявала, но всъщност дете на 6-7 години вече е достатъчно голямо, за да се разговаря с него, да разбере и да се включи по-активно в грижата за бебетата, което пак е прекарване на време заедно. И до сега в нито един момент не съм си помислила, че я обичат повече от мен.

Ние вкъщи не говорим постоянно за бебето. Гледам да не повтарям постоянно, че ще си има братче. Като цяло си мисля, че още е прекалено абстрактно, за да може дете на 2 и половина да разбере съвсем. То едва ММ осъзнава още какво се случва Grinning Но пък като кажа, че има бебе и гали и целува корема без да я карам. Не знам къде го е видяла.
Обаче много внимавам какво говоря. Вече ме я вдигам, ако не е наложително, но не казвам "Мама не може да те вдигне, защото има бебе в корема" , а "...защото вече си голяма и много тежка". Гледам да не свързвам нещо, което ще я разстрои, с бебето и да не създавам негативни взаимоотношения от сега.

# 207
И нашата кака на 5 и половина (ще стане на 6 юли месец) е супер развълнувана - това с целуването и гушкането на корема и тя го прави - явно така го разбират. Наднича през пъпа да види как е бебето и все се притеснява, че му е скучно да ходи с мен на работа.
Моя подход е да я приобщя в отбора на гледащите бебето - демек: “То е много малко и ние всичкк заедно трябва много внимание да му обръщаме докато порасне”. Тя изглежда да се кефи и аз съм оптимист.
Но бяхме при бебето на братовчедка ми и въпреки че пак голямо старание и грижа падна от нейна страна, накрая се правеше на бебе и ревеше - ето този тип регресия ме тревожи доста

# 208
Нашият батко е на 2 год и 1 месец и още нищо не сме му казали за бебе, но лека-полека ще започваме. Той е много социален, аз основно и затова се реших на второ и съм сигурна, че ще се радва, че ще си има другарче. Аз помня, че бях супер щастлива, когато се роди сестра ми, почти 6 години ни е разликата и до ден днешен сме много близки.  Със сигурност ще има ревност, но е нормално.

# 209
Дами, вие смятате ли да кърмите? Имам опасения относно кърменето, че ще е доста болезнено и няма да го издържа. Още от сега немога да си докосна гърдите а какво остава като засуче... Имам някакъв страх от това.

Общи условия

Активация на акаунт