Проблем заради име на бебето

• 6 736
  • 221
  •   1
Отговори
Здравейте, бременна съм в девети месец и скоро трябва да раждам. С мъжа ми си избрахме още от началото име на бебето, което е между името на неговата майка и моята. И двамата си го харесваме много и не искаме да го променяме, но проблем прави майка му и то какъв. Скоро го е попитала как ще се казва и вметнала, че най-вероятно името няма да й хареса. Мъжа ми й казал какво сме решили и тя изпаднала в шок и ужас. Казала му, че на нея това име никак не й харесвало, било грозно, нямало никакъв смисъл и искала да кръстим детето изцяло на нея. Казала му да си помислим. Минават няколко дни и тя му звъннала по телефона, като го попитала дали сме били размислили относно името. Той й казал, че промяна няма да има, това име си харесваме и точка. От там тя започнала да му плаче, да го обвинява, че бил неблагодарен, че нямала да му прости никога. Не можела да спи и да се храни, откакто разбрала грозното име. И не знам още какви глупости му е наговорила, но така го е вкарала във филма, че той ми звъня да ме попита дали не искам да кръстим бебето на нея. Казах му, че задна няма да дам, защото името е избрано отдавна и това е избор между мен и него, а не майка му. Само да кажа, че разликата в името  между нейното и това, което сме избрали е една буква. Скандалът, който тя прави в момента е абсурден и не ми го побира акъла. Тя вместо да се притеснява дали всичко ще мине наред и бебето да е живо и здраво, седнала да реве и не могла да спи и да се храни, заради едно име. На мен ми стана много обидно и грозно, защото все едно гледам едно 10 годишно дете, което се е разлигавило, че не е получило играчката, която иска. Моя мъж също е в потрес от реакцията на майка му и мисли, че баща му ще я защити. Притеснява се, че след като се роди бебето няма да се радват. В момента вместо да очакваме раждането ние трябва да се притесняваме как ще реагират родителите му и дали няма да се обидят. Пред мен тя нито е подхващала темата, нито ме е питала. Звъни му по телефона и го манипулира, както й е кеф. Казала му, че той бил мъжът и той трябвало да реши. Явно в нейните очи аз съм просто един инкубатор, дето да износи детето и това е. Мъжа ми е на моя страна и той също й се чуди какво по дяволите изведнъж й стана, че да се държи така. Просто не мога да повярвам как може да има толкова изостанали хора. Моята майка не може да спи от притеснения, затова как ще мине раждането и дали всичко ще е наред. А неговата майка не можела да се храни и да спи, защото детето нямало да се казва на нея. От последният им разговор тя пак му дала срок от не знам колко дни да сме размислили и да кръстим детето на нея. Преди години, когато на брат му се е родило детенце отново е имало проблеми заради името. Не знам какво да правя имам опасения, че след време ще прави още по-големи проблеми.

# 1
Какво ще се занимавате с нея, като не ѝ харесва да се оплаче на арменския поп! Аман от откачалки. Въобще да не ви интересува!

# 2
  • На изток от Ада
Разбира се,  изцяло на Свекървата нали?
Моята има две деца кръстени половин на нея.. ние дете нямаме но сме говорили и тя си каза да й кръстим дете с нейното име дословно.  Което аз не харесвам.
Майка ми пък няма други деца и следователно внуци..

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 00:31 от nasito8988

# 3
Радвайте се на последните дни от бременността. После ще ви завърти хранене, памперси, сън итн. За да не ви тормозят повече кажете, че ще го обмислите още веднаж, когато се роди бебчето. Пък вие си го именувате както сте си решили. Знаете ли дали ще е момченце или момиченце. Kажете че ще имате и други дечица. Успех и леко и спокойно раждане!
Лягайте да се наспивате

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 00:47 от Dimana12

# 4
Като не може да миряса за името да иде на лекар да ѝ изпише успокоително. Кръстете си го както сте си решили и никакво даване назад. Мое мнение. Ако щат да му се радват. Малоумници.

# 5
А не се ли тревожи, че ви тормози и така вреди и на бъдещото си внуче.
Хич.ме няма в преструвките, но тази заслужава да припаднеш драматично пред публика и после да  им кажеш на всичките, че си ходила на лекар имаш високо кръвно и са ти препоръчал пълен покой.
Като не иска това име, кръсти го на майка ти само. Или на мъжа ти, да видим как ще каже че не го харесва.
Мъжа ти това е можело да ти го спести и направо да и каже да си наляга парцалите. Ядосах се.

# 6
Че как няма да иска на нея, ми тя е “главната баба”, как така и майка ти ще е почетена, абсурд 😂 Извинявай, авторке, че се посмях за сметка на свекърва ти, ама и мъж ти като пате в кълчища, ходи да носи коя какво казала. Хич да не ти пука, ще ѝ мине, леко раждане.

# 7
Бих й теглила една дълга. Аман от прости хора. Хубаво е, че мъжът Ви е на Ваша страна, но е негова работа да я озапти и да не се меси.
Малко съм лоша обаче такива неща много ме дразнят.

# 8
  • Лондон
Пак ще напиша.
Това деяние,една жена да иска , друга жена да си нарече детето с нейното име, трябва да криминализира от 10- 15 години. Не. Не е много.
Какво им става на тези хора? Докога ще се кръщават деца на баби дядовци? И стига с тези уж традиции.
Как така ,той като е бащата ,той е трябвало да казва?!?! Нали и второто и третото име са на бащата.
НЕ ОТСТЪПВАЙ! Очаквай,големи театрални изпълнения . И от мъжът ти също. Заяви ,че вече е решено. Много искам да се успокоиш. И с усмивка. Леко раждане и здраво бебче
Не отстъпвай ,момиче!

# 9
Ако ще да яде. Тъкмо ще се попречисти малко след празниците.
Хич да не ти пука, какво казала и какво рекла. Детето си е ваше, вие си решавате как ще се казва.

# 10
На твое място ще го кръстя на майка си, а тази простакеса няма да допусна да стъпи вкъщи. Бебето няма и да го видят даже. Мъжа ти е за една голяма тояга. Вместо да й каже да си затваря устата, той тръгнал да ти хленчи и да ти се оплаква.

Пожелавам ти леко раждане и много сили после. С тези диваци няма да ти е лесно.

# 11
... Не знам какво да правя имам опасения, че след време ще прави още по-големи проблеми.
Затова не трябва да отстъпвате, иначе всеки път ще се тръшка и ще ви изнудва, докато не стане нейното.

# 12
На твое място ще го кръстя на майка си, а тази простакеса няма да допусна да стъпи вкъщи. Бебето няма и да го видят даже. Мъжа ти е за една голяма тояга. Вместо да й каже да си затваря устата, той тръгнал да ти хленчи и да ти се оплаква.

Пожелавам ти леко раждане и много сили после. С тези диваци няма да ти е лесно.
++ 1 обади се и кажи това, да видиш как бързо ще се окопити и ще спре опитите за контрол.

# 13
  • София/Севлиево
Прави драма за 1 буква от името -що за незрялост?! Моят малкия е кръстен на свекървата и тя много се радва.Ама тя е Румяна,а дребния-Росен.Никога не е имало каквито и да е драми,сълзи и подмятания.С името на големия бе малко по-различно, защото първо бяхме харесали името Мирослав-на свекър ,свекърва и девер едновременно,но пък разбрах,че свекърът ще се радва ако го кръстим на него(а човека заслужава и то много).И в крайна сметка стана Станислав(на галено Слави,свекърът е Славчо,а вуйчо ми пък беше Светослав(той ми беше като татко и бе страхотен дядо за големия,да му е светло там горе)та и на двамата е кръстен,че се роди и на рождения ден на вуйчо.
Дай боже да дочакаме с ММ внуци,ако искат да ни уважат има едно име, което става и за момче и за момиче и е що-годе и на двама ни с ММ-Еманоел(а) -ще се радвам ако го харесат децата.Ако ли не-здраве,мир и любов да има, другото не е важно.
А твойта свекърва да се вземе в ръце и да се радва,че скоро ще има внуче, вместо да прави драми за 1 буква...

# 14
Името е само повод. После ще има и други неща. Ако не е за името, ще е за нещо друго. Плевелите се изкореняват в зародиш.

Общи условия

Активация на акаунт