Термин септември 2026г.

• 1 992
  • 87
  •   2
Отговори
# 75
И аз имах миналата неделя леко зацапване, а болката е почти постоянна. Разбира се, ходих на лекар и нямаше никакъв проблем, но ми увеличиха утрогестан. Иначе днес се видя ембрионче отговарящо на 6+4 г.с с пулс.

# 76
  • София
Звучи обнадеждаващо! Моят е на макс - 3х2.

Благодаря, момичета!

# 77
Няма страшно през първата ми бременност направо ясна кръв като при цикъл ми изтече. Тогава пак бях на утрогестан и Хориомона, но след 10 дни историята пак се повтори. И двата пъти не откриха причина и всичко беше наред. Сега лекарката като ме видя каза, че пак може да има зацапване, но ако не е обилно и ярко да не се плаша.

# 78
Стискам палци всичко да е наред и чакаме да пишеш!
Мен ме предупреди, че е възможно и веднага да ѝ се обадя, ако има.

# 79
  • София
Динозавърчето е добре!😍 Пораснало,  с пулс 162. Разплаках се, като ми го пусна.🥹 Но ще си писедя известно време вкъщи, заради болките.

# 80
Динозавърчето е добре!😍 Пораснало,  с пулс 162. Разплаках се, като ми го пусна.🥹 Но ще си писедя известно време вкъщи, заради болките.
. Ааа прекрасна новина 🤍

# 81
Страхотна новина! Почивай си и се наслаждавай (доколкото е възможно) 😊

Момичета, в какво се изразява гаденето? С предната бременност нямам и 1 секунда гадене, с тази до този момент също, но днес сякаш усещам нещо такова. Ядох, но пак го има. Възможно ли е сега да се появи или си го има още в самото начало?

# 82
Чудесни новини kashmir!
Почивай си!

# 83
Възможно ли е сега да се появи или си го има още в самото начало?

Да, възможно е да се появи на по-късен етап, също така може една и съща жена веднъж да ѝ се гади, с друга бременност да не ѝ се.

Предната бременност нямах гадене, само веднъж като си мих зъбите ми се догади адски, сега има едно мноооого слабо, но не ми носи дискомфорт. Но за тези, при които е силно е подобно на чувството да ти се повдига при завои на задната седалка на колата - гадене, което при още по-силна форма води до порив за повръщане и си повръщаш…

Другия вид гадене е от определена миризма. И при миналата и при сегашната ми се отключи аааадската непоносимост към туршия и кисело зеле (които по принцип обичам!). Онзи ден ММ отвори пред мен една и ми се доповръща, веднага в изкарах на терасата и отворих да се проветри. При различни жени може да е миризма от месо, от риба, от зехтин общо взето от всичко може да се отключи включително аромати на цветя, парфюми, почистващи препарати, дори на кафе.

# 84
Здравейте, и аз се присъединявам към вас. Написаното ще е дълго и благодаря на изчелите докрай. На 25 год съм, имам дъщеричка на 2 год и 4м и скоро разбрах, че съм бременна. Термина ми се очертава да е на 14.09.2026г.
На 13.01 бях на първи преглед при моето АГ което ме следеше с предната бременност и ме изражда. Тогава бях в 5седм и 2 дни. Видяхме мехурче, сакче. Но нямаше сърдечна дейност(каза, че е рано и е нормално). Каза да ида пак след 3 седм някъде.. Та много ми е лошо боли ме стомаха постоянно, отпаднало ми е, нямам сили, гади ми се . Изписа ми да пия "Огестан", "Неофолик мета" "Утрогестан". Каза, че за всеки случей просто да ги пия, не че има нещо.
Въпроса ми е, някоя мама пие ли ги също тези или пила ли ги е,понеже с първата бременност абсолютно нищо не съм пила освен фолиева киселина. Нормално ли е да ги пия, нещо нередно ли има. Направо не знам все едно ми е първа бременност и съм притеснена. Моля ви да кажете и вие как сте. Нормално ли е в 5 седм това което видяхме. Всичко дали е наред. Просто за успокоение. Благодаря много!

# 85
  • София
Здравей,  добре дошла! Нормално е това, което сте видели. Simple Smile Неофолик мета е метилирана фолиева киселина.  ФК е много важна за бебето и предпазва от спина бифида, а метилираната се усвоява по-лесно (най-вече от хора с MTFHR мутация като мен). Огестан са витамини, пиех такива с дъщеря ми. Утрогестан е прогестерон - изписва се при нисък такъв или зацапване. Някои репродуктивни  специалисти го изписват "профилактично" при бременност. Коя е причината да ти го предишен на теб, не знам. Но споко, много бременни го взимат/поставят, включително и аз. Wink

# 86
Emiv добре дошла! Според мен няма нищо нередно дотук. Имам един съвет, попитай твоето АГ дали може да поставяш Утрогестана вагинално, а не го пиеш. Може и от него да ти се гади.

# 87
Здравейте отново, момичета! Аз днес прокървих, веднага отидохме в спешното. Прегледа ме доктор, но за съжаление каза, че не вижда бременност в матката. Видя някаква киста, която не беше никак малка, но каза че най-вериятно сега ще се спука.... Каза ми да пусна утре сутрин ЧХГ и прогестерон. Тъй като съм с нередовен цикъл и вероятно късна овулация, вариантите ми са или биохимична бременност или извънматочна... Доста съм притеснена... Първата ми бременност беше чрез стимулиране на овулация, тъй като съм със СПКЯ и инсулинова резистентност и така се радвах, че този път беше станало без лекарска намеса и ходене по мъките, но явно така е трябвало да стане... Стискайте палци, поне да не е извънматочна и да не стане по-голяма беля.... На всички Ви желая сладък финал и бъдете здрави!!

Общи условия

Активация на акаунт