Термин септември 2026г.

• 6 145
  • 236
  •   4
Отговори
# 225
Само че слабото място на този план е, ако се допусне все пак човешка грешка, каквито са всички лекари - хора - се праща директно на инвазивен тест, който носи сигурни рискове. Аз бих отишла на второ мнение при друг ФМ, както и пренатален преди амниоцентезата. Ще ми тежи завинаги на съвестта съмнението дали наистина е имало проблем. Поне говоря за себе си.
Тук връзват гащите яко и със сигурност пращат на 2ро-3то мнение.
Но съм напълно съгласна с написаното, аз също бих пуснала пренатален.

# 226
    Здрасти! Явно се движим заедно, и аз съм в 10+0. За кога Ви определиха термин за раждане?
[/i]
Някой има ли коремче вече? До вчера мислех,че нямам (аз ви имам малко мое по принцип последните години 😁) ама днес нещо много се е закръглило...(от днес съм 10г.с. 🍓

# 227
  • София
Никой нищо не ми е казвал. Аз си го изчислих за 2.09 по ПРМ.

# 228
Само че слабото място на този план е, ако се допусне все пак човешка грешка, каквито са всички лекари - хора - се праща директно на инвазивен тест, който носи сигурни рискове. Аз бих отишла на второ мнение при друг ФМ, както и пренатален преди амниоцентезата. Ще ми тежи завинаги на съвестта съмнението дали наистина е имало проблем. Поне говоря за себе си.
Тук връзват гащите яко и със сигурност пращат на 2ро-3то мнение.
Но съм напълно съгласна с написаното, аз също бих пуснала пренатален.

Много често и пренаталните тестове дават грешки! Не трябва да им се има вяра на 100%! Важното е със и без пренатест всеки да стигне до финала с живо и здраво бебче в ръце!

# 229
Здравейте, момичета!

Минавам да ви се оплача, че ми се появи някакъв ужасен обрив по цялото тяло. Съмненията са за розов лишей, който се появявал често по време на бременност поради отслабена имунна система и вирусна инфекция. Направо ми е лошо, само това ми липсваше сега. Ще ходя при специалист тези дни и се надявам всичко да премине без усложнения и да не навреди на бебето. Като изключим това се чувствам добре и вече нямам търпение за следващия преглед, който за мое съжаление е чак в края на месеца. Надявам се и всички предстоящи изследвания и скрининги да са с добри резултати. Иначе от два дни съм в някакви дилеми кога и как да съобщя на работното ми място, че съм бременна и до кой месец да работя. Работата ми не е свързана с физическо натоварване, но е специфична и психическото напрежение е доста. Вие как мислите да процедирате и съобщихте ли вече за бременността?

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 16:21 от Merylin M.

# 230
Merylin надявам се бързо да премине този обрив! 
За работата и съм в същата чуденка. Работя в офис на компютър, нямам физическо натоварване, но психическо имам и то дооооста. Мислех си поне да мина 12г.с. и Феталната и тогава да кажа на шефа, знам ли и аз кога се казва... Joy

# 231
  • София
При мен се наложи рано да разберат,че си починах малко заради зацаоване. До кога ще работя (ако всичко е наред), още не съм решила.

# 232
Привет и от мен! Аз още от началото съм в болничен, защото работата ми е на крак и нямаше как. Казах само на шефовете, но нямаше как колегите да не се досетят.

Включвам се и с моята драма... Сдобила съм се с уреаплазма. Откакто прочетох колко е опасна за този период на бременност, място не си намирам! Лечение може да се проведе чак след 16г.с., а дотогава мога само да се моля бебето да оцелее... 😔 Направо не знам къде се намирам! Някой да се е сблъсквал?

# 233
  • София
Ние хванахме че имаме преди забременяването,щото пуснахме де що има изследване. Пихме антибиотик и до там с нея.  Ама не знам като е по време на бременност какво се прави. На теб как ти хрумна да я пуснеш?

# 234
Бялото ми течение премина в жълтеникаво/зелено и тя реши да пуснем няколко изследвания. Сега например вече нямам такова течение и си мисля, ако ѝ го бях спестила, нямаше да ми ги пусне( чак на по-късен етап), аз нямаше да знам и нямаше да го мисля всяка минута!

# 235
  • София
А можеше и въобще да не ти го пусне,което е по-лошият вариант.  Всичко ще е наред!

# 236
Тя щеше да ми го пусне, защото сме говорили, но след 12г.с. Заради течението подранихме. И аз се моля всичко да е наред. Чета колко е опасно, но пък нямам наблюдения и не знам в какви % завършва фатално.

Общи условия

Активация на акаунт