Термин септември 2026г.

• 4 982
  • 190
  •   3
Отговори
# 180
  • София
Имам. При болки взимам но шпа, иначе е нормално да има усещане за напрежение- матката расте.

# 181
Досега не съм пила нищо, макар че Аг каза да пия но-шпа при нужда, но не ми се е налагало. Направи ми впечатление, че напоследък болките се появяват, когато съм имала повече натоварване и движение през деня или след пътуване с кола, автобус (работя извън града и пътувам всеки ден по два пъти). Като полежа малко и отшумяват.

# 182
И аз имам болки и придърпвания от началото. АГ каза, че е нормално и при нужда но-шпа. За момента не са били толкова силни, че да пия, а отминават. В дните, в които съм вдигала тежко забелязвам, че са по-силни, но след почивка изчезват.

# 183
Здравейте, момичета, моят преглед на 28.01 мина - видя се, че има плодно сакче вътрематочно и отговаря на 5+2 г.с. АГ ме вика след 15 дни отново, нямам търпение да се види ембрионче и пулс. Заради лекото зацапване ми изписа дуфастон, отделно и пренатални витамини и неофолик мета /иначе си приемах други витамини с фолиева, но не бяха за бременни/.
Ще се проследявам и при друг АГ, който работи по НЗОК, за да ми пуска каквото има безплатно по каса. Чудя се дали да запиша час при него следващата седмица преди платения преглед, който ще е към 11.02, или да си го изчакам. Вие как бихте постъпили, би ли имало смисъл за следващата седмица?

# 184
Здравейте. Първа бременност ми е, имах + тест 30.12.2025г. на 3ти ден закъснение. Но вече съм объркана в коя седмица съм. Датата на последната менструация е 3.12, като овулацията е следена на ехограф и е била между 18-20 Декември. на 23.12 се видя уж сърдечен пулс 120 ( така пише на ехо-снимката) но върви със седмица назад. На 29.12 ходих пак за да видим дали ще се чуе, но дори не се видя този път и по мерене на ембриона беше нараснало с има няма 2мм (за 5дни), док каза да пусна ЧХГ - 40210 излезе. Но при самия преглед не беше много обнадеждена сякаш и съм изплашена. Каза да изчакаме до другата седмица. Вече съм объркана колко изостава, въобще имало ли е някаква сърдечна дейност и тн. А, на 1.01 вече бях болна, с близо 40 градуса темп, която едва свалиха в болницата с венозно вливане.

# 185
Моята последна менструация е на 3.12 като днес е 8 седмици + 3 дена .
На 26.01 бях на преглед като тогава бях 7 сед + 5 дни и ембриончето е било 13 мм

Здравейте. Първа бременност ми е, имах + тест 30.12.2025г. на 3ти ден закъснение. Но вече съм объркана в коя седмица съм. Датата на последната менструация е 3.12, като овулацията е следена на ехограф и е била между 18-20 Декември. на 23.12 се видя уж сърдечен пулс 120 ( така пише на ехо-снимката) но върви със седмица назад. На 29.12 ходих пак за да видим дали ще се чуе, но дори не се видя този път и по мерене на ембриона беше нараснало с има няма 2мм (за 5дни), док каза да пусна ЧХГ - 40210 излезе. Но при самия преглед не беше много обнадеждена сякаш и съм изплашена. Каза да изчакаме до другата седмица. Вече съм объркана колко изостава, въобще имало ли е някаква сърдечна дейност и тн. А, на 1.01 вече бях болна, с близо 40 градуса темп, която едва свалиха в болницата с венозно вливане.

# 186
  • София
Moonii,  нещо месеците ли бъркаш? Как овулация на 18-20 и пулс на 23ти?! Че то имплантация няма още!

# 187
И аз това се зачудих. Да не би да си имала + тест на 30.11? Или прегледите са били през януари?

# 188
Moonii,  нещо месеците ли бъркаш? Как овулация на 18-20 и пулс на 23ти?! Че то имплантация няма още!

На 23.01 бях на преглед, след това на 29.01

# 189
Бъди спокойна. И при мен върви назад, но АГ не е казала да има проблем, а аз също се бях шашнала, като теб.
С предната си бременност бях с 40°С температура и чак на 3-ия ден успяхме да я свалим, даже бях пила АБ (още не знаех, че съм бременна). Всичко беше наред с бебето, в момента е 10 годишна госпожица. Знам, че е опасно, но вярвай, че всичко е наред 🤗

# 190
Здравейте,някоя от вас ходила ли е на БХС в майчин дом? АГ ме праща там за кръв и за УЗ преглед . Дали е със запазване на час или направо си отивам сутринта и чакам ред? И каква е цената на прегледа ? С първото ми дете ходих в майчин дом само да ми вземат кръв а за прегледа на друго място затова сега малко се обърках и не знам дали да запазвам час

Общи условия

Активация на акаунт