Студ/зима. Вреден ли е студа? Как да се справим с него съвети

• 1 426
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
А дали просто не те домързява за каквото и да е?
....
Как да се справиш със студа ли?
Излекувай си мързела и всичко ще се оправи.

Ама не, какъв мързел?
Човекът иска да работи, просто няма желание.

# 31
Не знам, на мен ми изглежда като дз е с някаква диагноза, която никой не се е постарал да установи. Това не са изказвания на нормално рззвит 22-годишен:
"Татко е казвал на майка да абортира мен и кака, а не аз да исках да ме абортират".

Със сигурност може да работи нещо, но определено изглежда да има някакви затруднения, останал на по-детско ниво на развитие. Не ми изглежда да е просто мързел, смятам, че трябва някаква работа, където ще имат предвид, че не е точно "Петко с мъжете" и не мисля, че може да живее съвсем самостоятелно.

# 32
Нито смятам, че е пързалка, нито че е човек с проблеми. Просто един от десетките хиляди (или бяха стотици) по статистика в тази възраст, който нито работи, нито учи, ЗАЩОТО... И тук се започва "ми то няма работа", "аз да няма да им работя за 1000 лв.", "не ми харесва колективът", "далече е" и още купища извинения, но никакви действия.
Не е болен, просто е млад човек без никаква работа. Освен да загнива мозъкът му по цял ден, търкаляйки се в леглото и мислейки простотии, друго не се случва. Естествено, че ще има такива изказвания.

# 33
Не е толкова зле, че да не работи, щом може да чете, да пише, да ползва компютър или мобилен, да има интернет...
Не каза да има някаква инвалидност.

Обективно не всеки се ражда в центъра на Париж или София, има и затънтени, изоставени райони, но желание да нямаш не е свързано с това къде си роден.

Ако има изоставане в развитието и/или някаква диагноза, пак ще му намерят нещо. Стига да иска. Да осъзнава, че и за храната, и за топлото, трябва да се размърда, дори да няма желание.

# 34
Колкото повече стои без работа, толкова повече ще свиква с това, че не работи и после ще му е още по-трудно. По-лесно му е да се върти от кълка на кълка. Нали има разни сезонни работи в чужбина, където даже и циганите, без образование ходят да работят. Да отиде да понатрупа някой лев и да се изнесе. Може да си наеме стая под наем, в града.

# 35
На мен ми прилича на ИИ, който се гъбарка с бг мама. Има измислени думи и очевадни грешки, а като цяло е написано на висок стил.

# 36
  • София
Младите хора на твоята възраст учат, работят, живеят самостоятелно, а ти се сърдиш, когато ти се казва истината и се чудиш как да се оправдаеш, че вече 4 години след пълнолетие още мръзнеш у вашите и трудовият ти стаж от няма и 3 месеца включва 3 работни места и 3 уволнения.
Няма как някой да дойде у вас и да ти даде едни пари.

# 37
Намерих другата подобна тема, с подобна стилистика и проблематика,  ето я:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1214107

Пуснах двата начални текста от тази и другата тема на ИИ и ето какво отговори:
Цитат
Този текст също изглежда написан от човек и то най-вероятно от същия човек, който е написал и първия текст за студа.
Освен това виждаме, че авторът тук пише от 2 различни акаунта - Nikola57 и 87867.
Какво повече да коментираме?

# 38
  • София
Другите хора започват работа на 16 или на 18 и си плащат сами много неща, а не чакат някой да им плати нещо.
Нали пишеше, че искаш да работиш като шофьор, а сега пишеш, че нямаш книжка.

Допрела, същият е.
100% мултиакаутинг с цел провокация.
Наско поне е представен една идея по-оправен.

# 39
Купи си конвектор поне. По-добре от духалка. И работи, с лежане в стаята няма да стане.

# 40
Другите хора започват работа на 16 или на 18 и си плащат сами много неща, а не чакат някой да им плати нещо.
Нали пишеше, че искаш да работиш като шофьор, а сега пишеш, че нямаш книжка.

Допрела, същият е.
100% мултиакаутинг с цел провокация.

Имам книжка взех изпита. Имам такава тема тук, както за височината ми. За това направих нов профил, понеже имам някакви проблеми с профилите. Ето ти още поле за изява И ДА ПЛЮЕШ иди виж ми темите за височината и за книжката и се върни ДА ПЛЮЕШ

А, до коментара другия. Не ми трябва конвектор иди виж на един човек коментара имала духалка и им било супер просто съм изнежен педал не мога да съм силен и перфектен като коментиращите (без теб и някои друг там)

А, до raver иди ми виж темите и се върни да ме ПЛЮЕШ

Къде съм писал, че нямам книжка? Слагаш му думи в устата

Оная тема с приятелката не съм аз нямам нищо общо. Казах какви теми са мой, ако искаш повтори хиляда пъти знам, че вие сте перфектни и се мислите за всичко умеещи разузнаване тн, ама намалете малко периметъра

# 41
  • София
Е щом имаш книжка се хващаш на работа със служебна кола и готово. Такси, куриер, доставчик и т.н.

# 42
  • София
Кой те плюе?
Казвам ти, че не е нормално само да се оплакваш, вместо сам да се вземеш в ръце.
Ако не успееш, направи консултация със специалист,защото е възможно да имаш проблем, който да ти пречи да се справяш и да може да получиш адекватна помощ.

И независимо дали имаш 2 или 3 профила, това е нарушение на правилата на форума.

Още чакам отговор кой ти плаща интернета!

# 43
Авторът не е таксиметровия шофьор. Интернет защо да няма, ако някой в къщата държи да има и да го е платил, ползва и той..

Авторке, отиди при кмета на селото да питаш за работа. Също и се запиши в бюрото по труда, предлагат работа оттам, на възраст до да те включат в програмата за млади хора до 29 г. В селото, ако има магазин, кажи на продавачката, че предлагаш да свършиш някаква работа, ако не ги познаваш съвсем хората, срещу заплащане, ако някой търси - за изхвърляне на боклук, чистене, цепене на дърва. Имам предчувствието, че едва ли владееш селскостопански дейности и нещо по-специфично като подрязване на лози, дървета, оран и при, няма да стане. Има обществен транспорт, като нямш кола, но да, хептен без пари няма да стане. Трябва да си осигуриш някакви пари за тези разходи, ако заплащането не е на ден, докато получиш заплата.

# 44
Кой те плюе?
Казвам ти, че не е нормално само да се оплакваш, вместо сам да се вземеш в ръце.
Ако не успееш, направи консултация със специалист,защото е възможно да имаш проблем, който да ти пречи да се справяш и да може да получиш адекватна помощ.

Какво имаш предвид, че съм луд и такива ли?
Иначе книжката си е взимам понеделник от кат и не знам дали ще ме вземат без никакъв опит и да, иначе не пречи да опитам. Знам, че съм изгубил толкова време, но все едно много ме солите и е края

Общи условия

Активация на акаунт