От няколко месеца посещавам д-р Калчев.
За момента съм преминала през проверка на тръбите с ex em foam, след което ме посъветва 2-3 месеца да правим опити и ако пак не се получават нещата да се обадя да си запазя час за стимулация на овулацията. Може ли да споделите какво представлява стимулацията, тъй като не сме коментирали никакви детайли, даже онзи ден от жените на регистратурата разбрах, че трябва да се направи между 1-3 ден от цикъла..
Също така според вас нормално ли е след 3 посещения докторът да не ме е изпратил на кръвни изследвания- дори на половите хормони, тъй като доколкото знам проблеми с тях могат да бъдат причина за неуспешно забременяване?
Откакто мина първичният преглед, не са ми записвали час при доктор Калчев,а разговарям само с регистратура. Миналия петък на обливките питах доктор Бояджиев, да ми обясни какво представлява стимулацията , кой ще ми я назначи и колко време отнема. Но не ми стана много ясно и тази седмица ще го питам пак като отида. Часа ми за февруари е при друг доктор тъй като за калчев нямаше свободни до края на февруари.
До сега не са ми назначавали никакви кръвни изследвания, нито са ми казали какви витамини или добавки да приемам. Специално витамин Д ми е под долна граница и до сега нищо не ми подейства за покачване, и това ме притеснява.
Не трябва ли да проверят и как са ми хормоните преди първата стимулация?
Има ли други жени които са били при калчев само веднъж и всички следващи часове са при други лекари?
И на мен точно тези две неща ми се сториха странни- моите разбирания бяха, че кръвните изследвания и добавките са част от основните неща при проблеми със забременяването, но явно не само при мен са пропуснати.
Иначе мен също ме прати на преглед при Бояджиев в началото, тъй като Калчев имаше съмнения за полип. Подозирам, че стимулацията също ще бъде при Бояджиев, тъй като на регистратура ми казаха, че трябва да се обадя в първия ден от менструацията и да отида на преглед най-късно до третия. Силно ме съмнява да има час за Калчев толкова скоро, въпреки че вече съм му пациентка.