Пациенти на Д-р Александър Калчев - 2

• 1 568
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Ендометриален микробиом правих в края на ноември и цената беше 450лв/230евро. Лактобацилите ми излязоха супер, но излезе и един вирус hhv7.
На мен не ми е препоръчвал иглотерапия и физиотерапия. Питах го за първото, но беше казал, че няма смисъл.
И аз оставам с впечатление, че на всички предлага ендометриален микробиом/офис хистероскопия, но си мисля, че точно тези неща дават пълната картина.
Естрадиол и фсх не се ли пускат преди всяка стимулация така или иначе? През останаото време защо ти е да ги изследваш всеки път?
За останалите неща не мога да изкажа мнение.

А какво изписаха за вируса?

# 31
Преди да пусна ендометриален микробиом имах консултация с проф. Михайлова. Тя ми назначи вируси от букална лигавица и слюнка. Там излезе също hhv-7. Беше ми изписала Валтрекс и монолаурин. Направих биопсията преди да започна валтрекса. Д-р Калчев не ми е изписвал нищо допълнително.
Дали е имало ефект от лечението, не знам…

# 32
Преди да пусна ендометриален микробиом имах консултация с проф. Михайлова. Тя ми назначи вируси от букална лигавица и слюнка. Там излезе също hhv-7. Беше ми изписала Валтрекс и монолаурин. Направих биопсията преди да започна валтрекса. Д-р Калчев не ми е изписвал нищо допълнително.
Дали е имало ефект от лечението, не знам…

А за колко време и по каква схема изписа Валтрекс?

# 33
При hhv7 при мен лечението беше 2 поредни курса валтрекс от по 7 дни с малка почивка между тях.

# 34
А след като направите курса лечение, било то обливки с лактобацили, антибиотик или друго, след това прави ли ви контролна биопсия преди трансфера?

# 35
На мен не, но аз попришпорих нещата, исках трансферът да е скоро след хистерото, нали има давност надраскването. Сякаш не правят много контроли при Калчев.

# 36
  • Be realistic - plan for a miracle.
Даже никакви. На мен като питах “ще трябва ли контрола след курса с Валтрекс” последва лаконично “не.” (Също съм с hhv-7 и да, там си беше на контролата, която си направих не при Калчев).

# 37
Даже никакви. На мен като питах “ще трябва ли контрола след курса с Валтрекс” последва лаконично “не.” (Също съм с hhv-7 и да, там си беше на контролата, която си направих не при Калчев).
Къде правихте контрола?

# 38
Аз пих валтрекс 14дни. Не са ми искали контроли. Питах ги, нямало нужда. Калчев даже ми е писал като следваща стъпка направо да ходя за хистероскопия преди ембриотрансфер.

# 39
  • Be realistic - plan for a miracle.
Къде правихте контрола?

В Неовитро.

# 40
Щом ще правите хистеро, можете да поискате заедно с него контрола ако искате. Ако има закога да изчакате резултатите от нея преди трансфера де.

# 41
Момичета, може ли да ми помогнете с разтълкуването на тези резултати от микробриом. Интересуват ме показателите където има цифрени и % стойности. Чакам все още да ми се обадят за коментар, но до тогава ми се иска поне да знам как е положението и има ли някакви сериозни проблеми.

# 42
Не виждам причина за сериозни проблеми. При мен лактобацилите са малко повече. При останалите на три места имам проценти “<0.1%”. Казаха ми, че е перфектен микробиома. Твоят не изглежда кой знае колко по-различен.
Кажи после какво са ти казали по телефона и дали са ти изписали нещо.

# 43
Има ли изписана терапия и рецепта? По това можете да се ориентирате дали има нещо за лекуване преди да ви звъннат с обяснение.

# 44
Не, няма рецепта прегледах сега отново.
Но мисля, че доктора още не е гледал резултата, не знам дали рецептата се изписва от него или как..
Благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт