Правите ли нещо, ако видите някой да бърка контейнер?

• 1 485
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • София/Испания
Дрехите,годни за носене слагам в контейнер за дрехи.Храна почти не хвърлям.

# 16
Какво се очаква да правя? Ти, Wudu, какво правиш?

# 17
Как се бърка контейнер? И защо?

# 18
  • София
В крайна сметка, авторката има ли намерение да даде повече яснота по темата? Какъв точно е въпросът и каква е идеята?

# 19
И аз това се питам. До нас, в контейнерите редовно бъркат цигани и клошари. Но реално какво можеш да направиш!? Така го е написала и си е задала въпроса, че аз почнах да си мисля, дали изобщо има предвид това, което всички разбрахме като въпрос! Понеже не се и появява да обясни.

# 20
Малко встрани от темата, но тъй като стана въпрос за лекарства, аз така и не намерих правилното място за стари лекарства. Вие какво правите с тях? Питах в близка аптека, отказаха да ги вземат за изхвърляне. Да съм ги начупила на малки парченца и да ги хвърля в тоалетната. Не ми се видя приемливо.

# 21
  • София
Виж графика на общината за изхвърляне на лекарства.

# 22
Има контейнери за дрехи, обувки и домашен текстил. Ползвайте ги, но преди това се запознайте - някои събират само вещи, годни за употреба, а други събират за рециклиране. Четете какво пише на контейнерите, то си е указано. За разбити контейнери и разнесени навсякъде дрехи съм звъняла на фирмите-собственички и на 112.

Храна не изхвърлям, не е голяма философия да се преценява и да се готви достатъчно, без излишъци. Ако храната е годна, защо да я изхвърлям. А ако не е - защо да я оставям за други хора или животни?!? В това няма никаква логика, не го разбирам, и го намирам за вредно и замърсяващо.

Ако всички хора изхвърляха както трябва и на определените за това места, няма да има защо да се рови в контейнерите и да се разпилява боклука от там.

# 23
  • София
Всяка община има график за събиране на лекарства, график за едрогабаритни боклуци, има контейнери за дрехи и обувки и т.н. Не е редно всичко да се хвърля заедно, защото пречи на рециклирането.
За хранителните отпадъци може да се вземе компостер, пак от общината.

# 24
Да ,случва ми се доста често. Те забелязвам ,че търсят предимно бутилки,просто внимателно хвърлям боклука си в другият край на контейнера. Това,че бърка в боклука не означава ,че аз трябва да го оцеля с моя. Нищо не давам ,защото обикновено до контейнера нищо не нося .

# 25
  • Mediterraneo
При нас в аптеките има малки контейнери за стари лекарства.
В нашите контейнери се търсят неща, които после се продават на битака- играчки, дребни мебели, обувки, дрехи, посуда, всичко, което може да му се вземат 50 цента. И когато изхвърлям такива неща, ги оставям отстрани, да ги вземат.
Но нашите контейнери са обособени на 300 метра от последната къща от квартала, зад прегради и т.н. И да се разбърква, не е по улицата, нито се вижда отвън.

# 26
  • Другата България
В крайна сметка, авторката има ли намерение да даде повече яснота по темата? Какъв точно е въпросът и каква е идеята?
Надали.
Да не говорим, че и надали има идея, просто ѝ е хрумнало нещо и хоп - тема.
Трол. Очаквам до утре нова хрумка, и нова безсмислена тема.

# 27
  • SF
Не оставям храна до контейнер, защото е опасно. Хвърлям храна, но наред с другия битов боклук и тя вече не става за ядене. Няма как някой да се подведе и да я вземе.
Оставям на видно място неща, които могат да се ползват. Скоро едни хора си изровиха от моето пликче пепелник и свещник. Разбрахме се да им оставя и пердета. На другия ден ги нямаше, но ме съмнява, че са се върнали заради пердетата. Зарадвала съм някой друг.

# 28
Какво се очаква да правя? Ти, Wudu, какво правиш?

Зададох въпроса, щото миналия ден видях възрастна жена да рови и се почувствах зле, а и валеше дъжд, но не направих нищо, защото няколко пъти до сега хора на улици са ме измамили, че събират средства за болни или пък други са поискали пари за храна от мен, но всъщност са били по-богати и от мен. Не мога да разбера дали някой, наистина има нужда или се опитва по този начин да мами хората.

Много неща ми се случиха, много хора поискаха помощ, обаче бяха съмнителни. Но някои може наистина да имат нужда от помощ.
И като видя хора без якета в студа да ровят контейнери се чувствам лошо, че не правя нищо и ей така подминавам. То си има кампании знам, но има и бездомни, които не разчитат на никого.
Исках мнения, на вас дали се случват подобни неща и как действате. Че защо ми е да тролвам, не ви разбирам.

# 29
  • София
При троловете като теб причината е липса на внимание.
При политическите тролове е заради пари.

Общи условия

Активация на акаунт