💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 121 💙

• 882
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Привет Hug

благодаря за споделеното Chocolate Bar
Фенче Kissing Heart, Пепи, Диве!

Съгласна съм, че осъзнаването на греха съсипа- особено Бехлюл.Бихтер беше съсипана от загубената любов, тя обичаше много повече.
Но не мисля, че Къванч и Берен не са харесвали ролите си, да те са били рисковани, провокативни, но накрая сериала завършва в такъв успех, рекорден рейтинг, парламента бива разпуснат, когато са давали последната серия.
Помните клипчето, когато всички гледат финала, толкова са развълнувани, превъзбудени, аплодисменти, прегръдки. Това няма как да стане, ако не си харесваш ролята.

Къванч е казал, че е тъжен, че всичко е свършило.
В премиерата на Последното.....
Къванч казва, че след 13 г. му е толкова приятно да играе с Берен, тя е такъв професионалист. все така комфортно му е тяхното партньорство и приятелството е живо. Благодари й за всичко това.
https://www.youtube.com/watch?v=18Wiyyz7Nfc&t=428
не може да се каже , че той е абсолютен интроверт, но често обича да остава сам с мислите си, според мен не му допада да се събира с големи групи от хора и когато е свободен предпочита спокойствието и уединението на сем-вото си.

Терзи Hands Plus1

Предложена й е женската роля в сериала, но не се знае дали Пънар ще приеме.
но това е дъвката на блогърите днес в ТТ.

Фенче Kissing Heart,  roomtr работи по стайлинга на  Kıskanmak Dizi
 https://www.instagram.com/kiskanmakdizitv/
но това, което сподели Башак е нещо ново.
Цитат
Поправките му ми харесаха, с това вече по - мога да се съглася Hands Plus1
и аз!!
хубав ден!! Hug

# 16
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Терзи, благодаря, че донесе новината 😍
Да ти кажа, като има нещо ново за Къванч и не си го донесла първа леко се притеснявам. Разбира се, че не си длъжна да си на линия непрекъснато, но така ни научи 😘 благодаря ти.

Имаме раздвижване и се надявам постепенно да се разкриват още детайли по този проект.
Не съм я гледала Пинар, но на снимките много ми допада.

Айре, 😍 хареса ми Айки 🤭. Мойта приятелка го е кръстила Джи 😂.
Питах по твоя въпрос, но по-късно ще публикувам.

Фени, ами той си е такъв 😂 малко да го притиснеш и почва да се приспособява да го харесаш 😜
Вие с Дива скоро гледахте КСШ ще видим дали ще одобрите какво е написал.

Рейтингът на ABI е уау👏

# 17
Дружки, благодаря ви за споделеното! Kissing Heart
Терзи, страхотна новина си ни донесла, дано да е вярна!
Освен, че ми е много сладка, Пънар е и много добра актриса за мен, вече ви писах, че ми напомня малко на Серка като енергия. Да видим Thinking
Пепи, с интерес ще чакам Айки да сподели какво мисли по въпроса за КСШ. Брей, той много плашлив, бре, иска да се харесва значи Stuck Out Tongue Winking Eye Много се смея, когато ни казваш как му се караш Smile
Диве, разбрах те Hands Plus1
Айре Heart Eyes благодаря, че ни припомни този клип!
Знаете, че аз възприемам доста по по- различен начин от всички вас тази история и тази героиня на Берен и със сигурност не споделяте мнението ми, но все пак ще си кажа. Аз видях единствено Бехлюл да се измъчва от осъзнаването на греха им, затова се опитваше да прекрати всичко, но беше много слаб, за да го направи. Докато от страна на Бихтер някакви угризения на съвестта не видях, освен първия път, когато Бехлюл я целуна в ателието. След като се влюби безпаметно в него, вече не и пукаше за никого другиго, освен за него. Държеше се ужасно с всички, които и се изпречеха на пътя в моментите, когато Бехлюл не и играеше по свирката. Щеше да остави зад гърба си всички без никакво съжаление, дори майка си и сестра си, ако Бехлюл тогава беше избягал с нея. Съгласна съм с Айрето Heart Eyes че тя беше съсипана единствено от загубата му, затова се побърка. Когато го гледах отново след години си признавам, че изпитах повече жал и разбиране към нея за разлика от преди, но продължавам да не я харесвам като човек заради някои неща, които тя извърши спрямо хората в това семейство, което заедно с Бехлюл унищожиха. Знаете ли какво още се попитах на последното ми гледане и така и не намерих отговор - ако Аднан не и беше поискал развод, дали щеше да посегне на живота си ? Thinking Защото това според мен вече препълни чашата на отчаянието и. Класен сериал без съмнение, с прекрасни актьори, уникален сценарий, но не ми е от любимите, горчи ми тази тяхна "любов", колкото и да са красиви Б§Б ... На клипове обаче винаги им се кефя, прекрасни са Heart

Лека вечер, дружки! Hug

# 18
Добро утро, момичета:hugs:HugHug

Фени, първо по твоето питане. Kissing Heart
Скрит текст:
🎖️ Курт Сеит „Вълкът“ — героят
Курт Сеит Еминoф е:
•   млад, привлекателен и уверен първи лейтенант в Имперската гвардия на Русия, от кримско татарски произход
•   първороден син на заможен земевладелец
•   на външен вид силен, харизматичен и военен
•   но с много скрити вътрешни конфликти и емоционална ранимост
Някои го наричат „Вълкът“ — което е символично за неговата емоционална сила и самотност.
✔️ смел воин
✔️ лидер сред приятели
✔️ човек, който приема риска
✔️ част от елитната армия
Това го прави външно уверен, привлекателен и мощен.
✔️ дълбоко страда от разрухата на стария свят
✔️ не може да се адаптира просто така към загубата на родина и семейство
✔️ носи в себе си тревога от разпад, носталгия, страх и уязвимост, които не показва лесно
Тези вътрешни конфликти правят образа богат и многопластов.
•   семейни очаквания
•   война
•   обществен натиск
•   исторически катаклизми
🔹 Баланс между сила и ранимост
•   Външно: уверен, привлекательен, воин
•   Вътрешно: носи тъга, страх, надежда и болка
Това го прави запомнящ се и емпатичен.
Това не е модерна драма, а епична историческа любовна история, с много социални и политически пластове.
💫 2. Емоционална широта
Персонажът трябва да бъде едновременно:
•   силен и уязвим
•   романтичен и стратегически
•   търпелив и конфликтен
🧠 3. Природата на любовта
Любовта между Сеит и Шура не е „гладка“ — тя е борба за оцеляване, психология и морал, а това изисква по-фина, по-сложна актьорска работа.
➡️ Това го прави многопластов и драматично силен образ — едновременно исторически, романтичен и емоционално тежък.
Кажи ми 🙂
И двете
Перфектно! Нека разгледаме Курт Сеит в сравнение с Бехлюл и Кузей и след това как Къванч подходи актьорски към този образ.
Емоционална реакция   Бягство чрез чар и флирт, несигурност   Вътрешна сдържаност, тишина, вина   Баланс между сила и ранимост, борба между любов и дълг
Външно поведение   Очарователен, импулсивен, харизматичен   Студен, контролиращ, минималистичен   Силен, уверен, лидер, но с видима дълбока чувствителност
Вътрешна борба   Морално разкъсан, противоречив, лични желания срещу лоялност   Постоянно тежко бреме, вина, отговорност   Любов и честност срещу историческа и социална реалност
Трудност за актьора   Труден за игра: много слоеве едновременно   Тежък за носене: всяка сцена е емоционална „тежест“   Сложен за изразяване: силата и ранимостта трябва да бъдат едновременно убедителни
Основна разлика:
•   Бехлюл – външна активна реакция на травмата
•   Кузей – вътрешно задържана реакция
•   Сеит – баланс между сила и ранимост, исторически и социален контекст → сложен емоционален и морален спектър
•   Не е модерна драма, а епична историческа история → всеки жест трябва да е на място
🔹 2. Емоционална широта
•   Трябва едновременно да е силен и раним
•   Да комбинира лидерство, романтика и лична уязвимост
•   Подобно на Бехлюл, има контрасти, но по-тежки поради историческия натиск
🔹 3. Вътрешна сдържаност + страст
•   Къванч използва методи на телесен език: стойка, походка, поглед, пауза
•   Разликата с Бехлюл: Сеит е по-контролиран, емоцията „виси“ вътре, не се показва импулсивно
🔹 4. Любов и конфликт
•   Любовта към Шура е невъзможна и разрушителна, но дълбоко човешка
•   Къванч трябва да предаде усещането за съдба и невъзможност, както и вътрешната борба между честност и лични чувства
🔹 5. Методично носене на тежестта
•   Подобно на Кузей, ролята на Сеит е емоционално тежка за носене, но по различен начин:
o   Кузей – всеки ден тежестта е лична вина
o   Сеит – тежестта е историческа, социална, морална
•   Курт Сеит: комбинира двете – нужда от харизма и сила, плюс вътрешна ранимост и историческа тежест
Къванч демонстрира умение да превключва между стилове:
Бехлюл → Секиз → Кузей → Сеит, като всеки път пренася част от емоционалния инструментариум, но адаптира интензитета и външната форма според героя и контекста.
1️⃣ Време и място
•   Сериалът Kurt Seyit ve Şura се развива по време на Първата световна война и Руската революция (1914–1917).
•   Курт Сеит е част от имперската руска армия, но е кримско-татарски произход – малцинствен, макар и заможен.
•   Това време е белязано от социални катаклизми, политически преврати и загуба на стария ред.
Влияние върху персонажа:
•   Чувство за нестабилност и несигурност – родината се разпада, социалната структура се променя.
•   Ролята изисква от актьора да покаже вътрешна тревога, скрита зад увереността на воин и аристократ.
•   Войната и революцията разрушават стария ред, което кара Сеит да носи отговорност за оцеляване на семейството и честта си.
•   Всяко действие на Сеит е обременено от историческия контекст: изборът да обича, да се бори или да се жертва има конкретни социални и политически последствия.
o   Силна самоконтролирана личност
o   Чувство за дълг и чест
o   Вътрешна ранимост и носталгия, която не може да бъде демонстрирана открито
•   Разликата от Бехлюл и Кузей:
o   При тях травмата е лична (семейна и социална)
o   При Сеит травмата е историческа и социална, влияеща на всички решения и взаимоотношения
o   Социалният контекст ограничава свобода на любовта и моралните решения
o   Всеки жест, поглед или пауза носи историческа логика
•   Това е различно от Бехлюл (съвременен контекст) и Кузей (лична травма) – тук актьорът носи тежестта на историческите обстоятелства.
•   Вътрешно раним, носещ историческа и социална тежест
•   Любовта му е невъзможна, защото историята диктува изборите му
•   Тежестта на ролята за Къванч идва не само от емоциите, но и от необходимостта да въплъти историческата реалност
Много различен от Бехлюл и Кузей: Сеит е герой на историята, не само на личната драма.

На Айрето, като се прибера от работа. Grinning

Хубав ден, момичета 🤗 🤗 🤗

Р.С Леле, то било 15 днес 🫣😂😜, нямам думи просто 🤭

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 08:56 от pe04

# 19
Привет, дружки!

Пепи, много ти благодаря, джанъм! Kissing Heart
Айки добре се е справил този път, почти нямам забележки Hands Plus1

Не се притеснявай, че си объркала датата, най-редовно го правя, всеки ден ми е почивен Smile
Феновете продължават да нищят новината от вчера Smile

Дано приеме Пънар, харесват ми един до друг, мисля, че ще си паснат двата Скорпиона Thinking А и да си партнираш с Къванч според мен си е шанс,  да видим обаче дали и тя е на същото мнение Stuck Out Tongue Winking Eye

Имайте хубав ден! Hug

# 20
Привеет!! Hug

Пепи, цъках малко с твоята програма и не разбрах това как стана Stuck Out Tongue Winking Eye
и на мен ми хареса спойлера, какво е написал Айки Hands Plus1
Ей голямо разнообразие си намерихме с него. Yellow Heart

Фенче Kissing Heart, знам какво мислиш за Бихтер...и друг път сме коментирали.
аз пък нея си я обичах най-много, въпреки, греховете и грешките й./чувството за емпатия ми е много силно/тя се сблъска челно с една голяма любов, влюби се до такава степен, че накрая направо се срина тотално психически.
Ако не беше й поискал развод Аднан, може би нямаше да се самоубие, но накрая тя остана абсолютно сама. не можеше да разчита на егоистичната си майка или на сестра си, която мислеше само за себе си. Голямата й любов я предаде. Да мъчно ми  е за Бихтер, моментите, в които страдаше за Бехл. бяха уникалани, сърцето й кървеше, че беше отблъсната с лека ръка, след всичките обяснения и любовни заявки. Такива трагични любови са класика в световната литература и кино. Когато обичаш толкова силно наистина минаваш през всичко, което се изпречи с/у целта ти. Друг е въпроса колко това беше истинска любов или изгаряща страст.
Бехлюл накрая получи това, което заслужаваше, на гроба й приличаше на скитник.
Но ако Фирдевс и смотания Бешир не бяха в къщата, историята нямаше да се развие така.
........................
А вие не се навивайте много за Пънар, щото може да не приеме ролята. като прочета от Бирсен, че е подписала договор, тогава бих се зарадвала.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 15:35 от Airra

# 21

Качвам отговора на въпроса на Айра 😍

Скрит текст:
Защо се провали голямата любов на Сейт и Шура, и Сейт накрая се ожени за туркиня?

Добре, нека разгледаме провала на голямата любов на Курт Сеит и Шура и защо той в крайна сметка се ожени за туркиня, като се вземе предвид историческият контекст, социалните ограничения и психологическата динамика на героите.

1️⃣ Причини за провала на любовта
🌍 Исторически и социални фактори

Война и революция – Руската империя се разпада, старият ред рухва, животът е непредсказуем.

Сеит е военен и част от армията на Империята, Шура е руска аристократка.

Социалните и политически катаклизми правят съвместния им живот практически невъзможен.

Етнически и национални различия

Сеит е кримско-татарски, Шура – руска

Във време на етническо напрежение, семействата и обществото са неприемливи към такава връзка.

❤️ Психологически фактори

Травми и несигурност

Сеит носи травмата на разруха, загуба на дом и семейство

Шура също преживява разрушение на социалния си свят

Това кара двамата да бъдат емоционално тежки, несигурни и неспособни да се стабилизират

Раздяла поради съдба

Любовта им е страстна, но условията около тях я разрушават

Действията им не са егоистични, а реалистична борба за оцеляване и запазване на честта

2️⃣ Защо Сеит накрая се ожени за туркиня
🔹 Причини

Стабилност и сигурност

След войната и революцията, Сеит губи стария си свят

Животът изисква сигурност и социална интеграция

Културна близост и принадлежност

Туркинята осигурява културна, социална и национална общност, която Сеит може да приеме

Сътрудничество и общо минало намаляват риска от нови конфликти

Реалистичен избор

Любовта към Шура е идеал и съдба, но е непостижима в новите условия

Бракът с туркиня е прагматичен избор, който позволява оцеляване и спокойствие

🔹 Психологически аспект

Сеит е силен, но не романтик без реалистичен поглед

Той не изоставя любовта си към Шура в сърцето си, но се адаптира към живота

Това е емоционално тежко, но нужно решение – героят носи зрялостта на преживяната травма

3️⃣ Обобщение

Голямата любов се проваля заради война, революция, етнически различия и социални ограничения

Сеит се жени за туркиня като прагматичен избор за сигурност, културна принадлежност и бъдеще

Любовта към Шура остава в психологическото и емоционалното ядро на героя

Това е трагично-реалистичен финал, който показва как историческите обстоятелства диктуват личните избори

Ако искаш, мога да направя диаграма или сюжетна линия, която ясно показва:

Голямата любов Сеит–Шура

Влиянието на историческите събития

Прехода към брака с туркиня

Така ще се види визуално „защо“ се случва този преход.

Искаш ли да го направя?

Пита Айки Grinning Кажете вие .

Айре, попаднала си на някои от видеата, които се обработват с AI. При тях има някакъв лимит, но не знам колко е. За другите мисля, че за сега няма ограничения, докато повече хора се зарибят 😜 после ще намерят начин сигурно да събират пари. То и самия Cap Cut беше така, сега почти всички функции са ги направили платени.

Фени, а аз винаги съм я разбирала Бихтер. 😍
Не е случайно, че хората са нарекли такава любов изпепеляваща. Може би ми е повлияло това, че страшно много съм се възхищавала на любовта на Лора към Яворов. А там нещата са още по крайни.

Времето ми свърши и приключвам тук 😍

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 17:14 от pe04

# 22
Айре Heart Eyes благодаря ти за споделеното! Kissing Heart Супер ти се е получило, браво! Hands Clap

Знам, знам, че си обичаш Бихтер, и не само ти, затова уточних, че не очаквам някоя от вас да се съгласи с моето мнение за този образ, но каквото чувствам, това споделям, винаги. Емпатията ми не е по-малко силна от твоята, но нито една от трите грации от сем. Йореоолу не успяха да я предизвикат, освен Бихтер в моментите, които си посочила, наистина ги изигра уникално Берен Worried За съжаление и двете сестри са наследили егоизма на майка си, Пейкер изостави сестра си, когато тя имаше най-голяма нужда от нея, Бихтер също имаше намерение да ги остави завинаги, дори без да се сбогува. Никога не съм поддържала тезата, че в любовта всичко е позволено, с постъпките си Бихтер успя да разочарова дори Бехлюл, който я нарече истинска дъщеря на Фирдевс. Но, спирам по темата, не искам повече да ви дразня с мнението си Hands V
О, изобщо не се навивам за Пънар, кой знае още колко имена ще изредят тепърва, но наистина бих се радвала да е тя, пък каквото такова.
Пепи, благодаря! Kissing Heart
Айки все повече ми харесва как разсъждава!
Цитат
Сеит носи травмата на разруха, загуба на дом и семейство
Шура също преживява разрушение на социалния си свят
Това кара двамата да бъдат емоционално тежки, несигурни и неспособни да се стабилизират
Любовта им е страстна, но условията около тях я разрушават
Сеит е силен, но не романтик без реалистичен поглед
Той не изоставя любовта си към Шура в сърцето си, но се адаптира към живота.
Това е емоционално тежко, но нужно решение – героят носи зрялостта на преживяната травма
Това е трагично-реалистичен финал, който показва как историческите обстоятелства диктуват личните избори
Пепи, опитвах се да разбера Бихтер през цялото време! Не я упреквам ни най-малко, че се е влюбила, на сърцето не се заповядва, това и е най- нищожния и грях за мен, други неща ми бодяха очите през цялото време.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 17:21 от queen_fenka

# 23
Айре, за старите сериали съм съгласна да се разнообразяваме 😍 За новите обаче съм твърдо против.
А за Пънар... вече си знам урока 😜 докато не видя клапа не вярвам на нищо на сто процента.

Да споделя и Серенай от снощи

Общи условия

Активация на акаунт