Пиларна киста

• 88
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте! Пиша темата със свито сърце и страшно притеснена. Обяснено с накратко, мъжът ми си ходи с пиларна киста вече има-няма 10 години. Тя ту се появява, ту изчезва. Тече секрет и кръв и после с месеци я няма. След последното появяване обаче не изчезва, а дори стана по-болезнена и подута. Отидохме при д-р Кирил Лозанов във МЦ Младост - Варна. Доктора сцепи кистата с местна упойка и след няколко дни трябва да идем на превръзка, за да види как е кистата. Операция се налага по негови думи когато намерим време. Може би сега като идем ще ни даде повече и по-конкретна информация.
Притеснява ни обаче какво се случва след самата операция. Доколкото разбирам в повечето случаи раната е дълбока, елипсовидна и общо взето изглежда като кратер, натъпкан с марли и без шевове, за да се намали вероятността от рецидив. Превръзки се правят всеки ден, пие се антибиотик. Познат, на който му е правена тази операция споделил, че доктора показал на жена му как се правят превръзките, а тя едва не припаднала.
Моля, който е минал по този път да даде повече подробности 🙏

И най-вече знаете ли къде такава киста може да се премахне лазерно?

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 12:53 от ани.тонева

# 1
  • Melmak
Здравейте! Имаме опит в семейството с такива кисти - баща ми, брат ми и мм. Аз също съм имала, но се е скривала и не съм се оперирала.
При баща ми и брат ми - по две операции, защото рецидивира. Мм тази седмица е на антибиотик, защото беше доста зле, даже до 38 температура вдигна. Лвкарят каза, че ще опита с антибиотик и ако не стане - операция.

Като цяло винаги може да има рецидив, дори с добър хирург. Операцията е неприятна, но понякога няма друг начин. Предполагам за превръзки можете да ходите да го прави сестра.

Общи условия

Активация на акаунт