Рецидив на опашна киста

• 181
  • 12
  •   1
Отговори
Дъщеря ми е оперирана два пъти от киста на опашката. На 15 е. Кистата се връща отново около половин година след операцията. Шевовете са огромни. Сега точно под шева я боли при докосване, ограничени са й движенията - не маже да се облегне и да лежи по гръб. Сложих ихтиол и започна да пие антибиотик, тъй като има гной най-вероятно. От дупчицата на кистата не мога да преценя изтича ли нещо. Днес ще търсим хирург. Дайте съвет какво още да правим.

# 1
Аз страдам от това от малък, близък хирург ми е казал в никакъв случай да не се оперира, от рецидив на рецидив (кръг) когато се появи киста, се маже с йодасепт и край, после пак когато се получи киста, лечение за пиларна киста медицината не е открила.

# 2
Притеснява ме това, че така не я боляло до сега. Борим се от три години с две неуспешни операции. Притесненията ми са, че има гной, а май не изтича.

# 3
Мен така ме е боляло че чак съм крещял и плакал от болки, единственото спасение ми беше Аулин!
(прахче) че сега пуснаха някакви ментета хапчета

Йодасепта ще пробие и с риванол промивате

# 4
  • Melmak
Мъжът ми от седмица е на Клиндамицин заради такава киста. Ако има гной и не се спука ще трябва антибиотик. Лекарят ще ви каже. Много е неприятно. Епилирате ли засегнатото място (не в този момент, а по принцип)?

# 5
Дъщеря на колежка, на всичкото отгоре е медицински работник, страда от такава киста. До момента 7 пъти е оперирана. Последния път дори не я зашиха, а стоя отворена оперативната рана.
Супер гадно нещо е...

# 6
Мъжът ми от седмица е на Клиндамицин заради такава киста. Ако има гной и не се спука ще трябва антибиотик. Лекарят ще ви каже. Много е неприятно. Епилирате ли засегнатото място (не в този момент, а по принцип)?
Да, редовно я епилираме само с кремче. Страшна гадост.

# 7
  • Melmak
Ужасно е, аз съм имала, но леко съм минавала.  Откакто си правя кола маска там не съм имала проблем.

# 8
Клиндамицин за кисти? Викат му зъболекарския антибиотик, и е специално главно за възпаление след вадене на мъдрец или дентални операции, има ли подобрение от този АБ?

# 9
  • Melmak
Зъболекарски е в малка доза. В голяма е за кожни и подобни. Аз съм го пила при гноясала рана от ухапване на котка (дълбоко до сухожилие беше и пълно с гной) и ме оправи. При мъжа ми също подейства. Изписва се и от хирурзи, даже в аптеката го бяха питали тая доза хирург ли я изписа, защото ако е за зъб, е много.

# 10
Дъщеря ми ще пие Аксеф от 500, 10 дни. Според доктора ще се оправи, но трябва операция. Ще търсим лазер или по-тесен специалист - проктолог. Утре сме и на второ мнение.

# 11
Питайте д-р Оги в неговата тема.  Мисля,че ще Ви даде добър съвет.
Как стои въпроса с лазерна епилация,  за да е сигурно че поне косми няма да се властват?
Желая успех на дъщеря Ви!

# 12
Благодаря! Ще го питам. Епилираме с крем.

Общи условия

Активация на акаунт