Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 21 516
  • 456
  •   5
Отговори
# 450
Аз също правя червено кадифе по рецептата на Люси, но крема ми е с маскарпоне и сметана.
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/05/best-red-velvet-cake.html?m=1

Скрит текст:

Днес майка е правила кекса с карамел и компот от кайсии, който обсъждахме в темата.

Скрит текст:

Това е рецептата от нейния тефтер.

За сместа:
1 чаша смлени орехи
1 чаша брашно
1 чаша захар
1 бакпулвер
5 яйца
На дъното  на форма се слага карамел, отгоре се нареждат плътно кайсиите и се сипва кексовата смес. Пече се на умерена температура. След изваждане от фурната се изчаква малко(около 5 мин.) и се вади от формата, като се обръща.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 20:14 от vox

# 451
  • In transit
2в1, не съм още...може би утре ще успея. Blush

# 452
  • Euskal Herria
Аз също не ги ям бисквитите с айсинг, изключение са само меденките, ама то там е малко.
Въобще обичам да правя, но не ям. Тръпката е в правенето. И това е проблемът у нас - няма кой да яде. Мъжът ми, горкия, се жертва, ама... Ако си бяхме в България, друга работа - всичко изчезва в рамките на деня. Simple Smile

Благодаря за рецептите, момичета! Ще ги разгледам.

# 453
О, Mikkey, няма проблем, когато имаш време Hands V. Мислех, че евентуално може да си я правила и публикувала преди Simple Smile.

# 454
  • Бургас
Янче, страхотни меденки! Страхотни!
Аз избягвам да правя сладки неща у дома, че не трябва да ядем захар. Издирвам само здравословни рецепти.
А как ми се прияждат разни нездравословни неща.....но не! Не бива!

# 455
𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮, такива мили зайчета и пиленца! Нали не даваш да се ядат?! Плясвай през ръцете, който им посегне (без децата, разбира се) Simple Smile
Аз съм един пишман художник и ако изобщо направя подобно нещо, наопаки - трябва бързо да бъде изядено, за да не тормози естетичното чувство на свидетелите на творението Simple Smile

# 456
  • софия
Аз също правя червено кадифе по рецептата на Люси, но крема ми е с маскарпоне и сметана.
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/05/best-red-velvet-cake.html?m=1

Скрит текст:

Днес майка е правила кекса с карамел и компот от кайсии, който обсъждахме в темата.

Скрит текст:

Това е рецептата от нейния тефтер.

За сместа:
1 чаша смлени орехи
1 чаша брашно
1 чаша захар
1 бакпулвер
5 яйца
На дъното  на форма се слага карамел, отгоре се нареждат плътно кайсиите и се сипва кексовата смес. Пече се на умерена температура. След изваждане от фурната се изчаква малко(около 5 мин.) и се вади от формата, като се обръща.
Хич не обичаме "готвени" орехи. Дали могат да се заменят с бадемово брашно и количеството същото ли трябва да бъде - 1 чаша?

Общи условия

Активация на акаунт