Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 25 530
  • 560
  •   3
Отговори
# 555
Честити да сте, момичета! Показали сте страхотни торти! Пожелавам ви сладък живот!

# 556
  • Русе
Здрави и много щастливи да сте, момичета! Чудни торти сте направили!

# 557
  • Euskal Herria
Честит рожден ден, момичета! Здрави, щастливи и обичани да сте!

# 558
Честит рожден ден, vox, MayGodBless ! Бъдете здрави и щастливи! Пожелавам ви живот красив и сладък като тортите, които приготвяте. 🤗

# 559
  • In transit
Честит рожден ден Vox и МауGodBless! Да сте здрави, щастливи, обичани и все така креативни. Разкошни торти сте направили. Heart

Mалее Vox, двама водолеи вкъщи как се търпите? Joy Ние със сина имаме по един в къща и ни стигат, като за двама. Joy

Рейна, майка ми най-сетне ми прати нейната рецепта за обърнатия сладкиш с кайсии.

2в1,Шоколадова торта с круши, меренг и ванилов крем.

# 560
Благодаря на всички за пожеланията! Направихте празникът ми още по-хубав! Heart

MayGodBless, честита да си и ти! Желая ти здраве и да си заобиколена с безкрайна обич. Heart Eyes
И още много вкусни и красиви торти да направиш за любимите ти хора.

Кубратова, за тортата концепцията се смени няколко пъти и финално се получи това.
Скрит текст:
Шоколадови блатове(4 бр.) поръсени леко с тъмен ром и издълбани на няколко места дупки, които напълних с карамел. Намерих рецепта по която се получи страшно вкусен карамел от 200 гр. захар, 85 гр. масло, 120 мл.сметана и чаена лъжица сол.
https://sallysbakingaddiction.com/homemade-salted-caramel-recipe/
Крем за измазване направих от маскарпоне, пудра захар и карамел.
Външно "облякох" тортата с млечна шоколадова паста. Прави се много лесно от чаша пудра захар, чаша сухо мляко, с.л. какао, ч.л. глюкоза и 150 гр. кондензирано мляко. Като се разточи изглежда така.

Най-дълго се занимавах с цветята от ананас. Хиляди пъти съжалих, че не извадих дехидратора, ами се вързах да ги суша във фурната.
Като цяло съм доволна, че в крайна сметка всеки един детайл от тортата беше вкусен и се хапна с удоволствие.

Mалее Vox, двама водолеи вкъщи как се търпите? Joy
Всъщност Mikkey, май не сме си задавали този въпрос.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт