Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 34 394
  • 739
  •   2
Отговори
# 735
Прасковки и аз не съм правила никога.
На майка ми първа братовчедка (лека ѝ пръст) правеше сладки черешки. Забождаше борови иглички за дръжки.
Купих си от Тему форми за фунийки, някой ден ще им дойде ред да направя.
За утре за Задушница мисля да направя сладки полумесеци, докато не съм изяла орехите.
ni. tray, за слепени меденки препоръчвам меденките на нашата съфорумка lulumba ("Меденки по стара търновска рецепта"), има я в коледната тема на първа страница. Ако не я намериш ще дам линк (пиша от телефона и ми е малко трудно да дам линк сега).
Ето скрийншот на рецептата на lulumba за меденки. Коригирах поста, че сякаш не беше много ясна рецептата.
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 09:20 от Fortuna

# 736
  • София
Даа, помня ги и черешките с боровите иглички. Бях дете по това време и нямаше как да ги правя тогава. 😄
За утре приготвих един кекс за вкъщи да почетем починалите близки.

# 737
За меденките на Лулумба да питам. Сега разгледах рецептата. На някои от съставките пише чаена чаша (олио), а на други съставки- чаша (прясно мляко). Пак става дума за чаена чаша, нали?

# 738
За меденките на Лулумба да питам. Сега разгледах рецептата. На някои от съставките пише чаена чаша (олио), а на други съставки- чаша (прясно мляко). Пак става дума за чаена чаша, нали?
Да, чаена чаша.
Снощи потърсих рецептата във форума, сякаш малко не е ясна.
Днес я потърсих в папката, където пазя рецептите. Принтирала съм я тогава и
ето какво съм си отбелязала.
Коригирах предния си пост.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 739
  • In transit
Яна, благодаря ти много за доверието! Heart

Прекрасни, заповядайте в новата тема. Hug

Мисля, че успях да претърся и добавя всички рецепти от темата, ако съм пропуснала някой, не е нарочно и моля да ме извини.

Общи условия

Активация на акаунт