Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 9 232
  • 209
  •   7
Отговори
# 195
  • Euskal Herria
Това съм намислила да направя някой ден:
https://es.pinterest.com/pin/1123155594579655671/

# 196
  • In transit
Яна, супер идея, запазвам си я. Тъкмо влязох да кажа, че намерих форми, дано да ги има налични във Варна и, че сте супер! Heart

# 197
  • под тепетата
Яна,много ми хареса и на мен идеята! Само това бяло на цифрите малко ме дразни.
 Mikkey, сега чак ме досрамя като си гледам произведението Joy Но преди 15 години толкова съм можела . Сега забелязвам, че някои елементи са с плоската страна нагоре, други с релефната Blush

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 22:03 от bilqna_69

# 198
Мики, дано да ги има🍀😍 да пишеш ако стане🎉
Билянче, тортата е уникална, недей да скромничиш! 🏆Мен ще ме е шубе да не ми се разпаднат пандишпаните 🙉 с какъв крем е спойката?

# 199
  • под тепетата
Че помня ли, то е било преди 15 години!  Повече от половин кило шоколад отиде. Ганашът отгоре и по борда се вижда. Беше за две дружки на малката щерка. И пак съм мъчила белия шоколад Stuck Out Tongue Winking Eye

# 200
  • Euskal Herria
Мисля, че цифрите са от картон и вътре се нареждат кексчетата. Поне на мен на това ми прилича.

# 201
  • In transit
Да, от картон са. Малко странно ми стои и на мен с тези бордове. Все едно са на поднос. Разбирам идеята, но бих измислила нещо по-различно.

# 202
  • под тепетата
Да, но се зачудих защо бели. Този цвят го свързвам със сватба.

# 203
  • Euskal Herria
Досега всичките снимки и клипчета, които съм гледала,  все са били с бял картон. Не съм се замисляла за цветен.

# 204
Яна, готина идея и доста мащабна, като изработка в този вид. Цветята от какво мислиш да ги правиш? На мен най-голямата мечта ми е да се науча да правя цветя от зефир. Засега само чета рецепти и гледам клипчета в YouTube.
Иначе и на мен не ми хареса това, че остана да се вижда бял картон. Може да се помисли да се облече с някаква хартия, тип тишу. Аз съм си взела различни цветове и ги слагам под сладки в кутии. Хартията е фина и много красива. Ето тук се вижда малко, за какво говоря.
Скрит текст:

Част от изненадата за приятелката на синът ми, за абитуриентският и бал. Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 22:52 от vox

# 205
  • In transit
По-скоро си мислех за прозрачна стена, нещо, като от ацетатна лента направено. Също, ако мъфините са квадратни, няма ли да е по-добре? Стига да пасва на конкретните цифри.

# 206
  • Бургас
Охххх,тези цветни мъфинчета....грехота е да ги хапне човек!
Никога не бих успяла да ги направя такива красиви! Абсурд!
Иска се голям майсторлък!

# 207
  • Euskal Herria
Мисля да пробвам с някой от маслените кремове. За зефир имам леки колебания, дали няма да стане някак гумено цветето. Иначе са ефектни и стабилни, само дето не ми допада маршмелоу.  Но не пречи да опитам и с това.

# 208
Цветята стават с швейцарски маслен крем, или такъв с крема сирене, а азиатките ползват много и крем от бобена паста.
Скрит текст:

# 209
2в1, много, много ти благодаря за идеята за крем от бобена паста. Намерих рецепта и ми се струва, че като за начало ще е добре да се пробвам с нея, докато ми свикне ръката да правя цветята. Зефира много бързо се втърдява и е труден за работа. Пробвах веднъж, но успях да шприцовам само половината доза. Иначе съм се подготвила с инструменти, само кураж събирам. Grinning
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт