Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 11 774
  • 245
  •   6
Отговори
# 240
  • пак на Рив Гош
От няколко дни чета темата и реших все пак да се запиша 😂, въпреки че правя сладкиши доста рядко, а торти - само 3 пъти годишно (и то едната е чийзкейк 😄).
Днес пробвах една нова рецепта, японски суфле-сладкиш с кисело мляко:

# 241
  • София
Роца, може ли и рецептата за японското суфле?
Момичета, подели сте висшето сладкарство и декорации, страхотни сте!
Аз вчера направих един сладкиш от моя тефтер. Правех го като много млада, и особено брат ми го обожаваше! Става сочен, какаов и не много сладък.
Рецептата е в чаени чаши среден размер, около 200-220 мл. Вчера ползвах една голяма и съответно единична доза.

Бърз Сладкиш
2 ч.ч кисело мляко + 1 ч.л сода бикарбонат
2 ч.ч захар
2 ч.ч брашно + 4 с.л с връх какао - тъмно и високомаслено.
Всичко се разбива само с тел, съвсем набързо. Тавичката се подмазва, ръси се с брашно. Пече се на 180 градуса за около 20-25 минути.
Докато е топъл, се надупчва и сиропира със сока от един компот.
Като изстине напълно, отгоре се гарнира с изцедено кисело мляко - за тази доза - три кофички, и се украсява с плодовете от компота.
Аз поръсих и с малко натрошени бисквити.

# 242
Аз бих нарязала плодовете на ситно и объркала с цеденото мляко. Запазвам си рецептата. Flowers Hibiscus

# 243
  • софия
Ето го обърнатия ябълков сладкиш:

Мъжът вкъщи, който не си пада по шоколад и сладко, вчера е изял почти 3 парчета 🫣 Броя го за успешно оползотворяване на останалите ябълки. Майка го поднасяше с лъжица разбита със захар заквасена сметана.

Дъщеря ми се прибира тази седмица и ще направя Сан Себастиан с маскарпоне по рецептата на Мики.

# 244
По- горния сладкиш, ако не беше намазан с кисело мляко, можеше да мине и за постен. Според вас какво би му подхождало вместо мляко, за да бъде в постен вариант?

# 245
  • In transit
mariat, от тези алтернативните "млека", нали има кисели и пресни или кокосов крем за намазване отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт