Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 14 992
  • 328
  •   12
Отговори
# 315
  • Бургас
Ехааа, като стъклени са тези бонбони! Много ми харесват на мен!

# 316
  • под тепетата
Чудни боМбони, като диамантчета са, Mikkey!
И копчетата много ми харесаха!

# 317
Веднага се почерпвам с едно бонбонче Yum...... няколко пъти Blush.

За шоколадовата глазура предпочитам глюкоза, защото медът винаги оставя лек привкус. Но това са си бръмбари в моята глава, защото имам проблем с ароматите Crazy. Иначе и с двата продукта резултатът е един и същ.

# 318
Ох, сега и с бонбони ще трябва да се черпя! Grinning
Мики, браво и на помощника! Друго си е да имаш подкрепа. Фантастични са се получили!

# 319
Браво на всички майсторки и честит празник, Danifin1!
Мики, аз отдавна само на Калебо в големите опаковки шоколад ползвам - обичайно бързо се топи. Обаче тази зима и от него имах един тъмен, който се топеше, но оставаше изключително гъст, нещо май със съхранението и температурите не е било наред. Разгеле, изчерпах го.
Разкошни бонбони! И това само от първи опит. А моята форма 2 години чака в чекмедже - нещо като куче в чекмедже, но е форма в чекмедже Simple Smile
Уж щях да се пробвам и да взема още форми, само си стоят по разни кошници в магазините...
Ще чакаме и да споделиш подробности от направата на бонбоните. А помощник-майстора даваш ли го на другарки от форума, ако имат затруднения?
П.П. Шоколад в кофата, освен един бял, който се сгъсти на топка при топене, не съм хвърляла - то защо имаме уста?!

# 320
  • Euskal Herria
И при мен белият шоколад отиде в кофата. Буквално стана на топка, не се топеше в микровълновата. Не съм го пробвала в машината за топене на шоколад, там само с черния работих.
Освен Калебо още една марка ми харесва - Belcolade.
Мики, ако споделяш рецепти, да помоля за ганаша капучино?

# 321
  • Бургас
На водна баня не се разтапя хубаво белия шоколад?

Аз като правих чийзкейка, белия шоколад го разтопих в микровълновата. Но в най-дебелата си част от купчинката се получи един черен нагар. Но беше мъничко, че го следях докато беше вътре. Премахнах черното. Останаха едни мънички тъмни петънца, които предадоха едни карамелени нотки. Хареса ми!

# 322
Аз някой път не топя на водна баня, а на степен 1 или 1 и 1/2 на индукционния плот, директно в съда - обаче съдовете ми са с дебели стени и дъна и нагряването е равномерно и бавно. 

# 323
  • In transit
Утре ще ви напиша рецептата, която ползвах, че е от една книга и трябва да я намеря Simple Smile

А за белия шоколад да ви споделя какво направих днес с копчетата. Т.е при мен белия се разтвори добре, той беше малко и го разтопих на МВ, че ми беше по-лесно. После в същата купичка сложих руби шоколада, но той се опита да се сгъсти, стана един матов и се прецака. Затова му сложих няколко зрънца какаово масло, чисто. Под зрънца имам предвид буквално 1 -2 г, колко успях да изстържа с едно ножче от бурканчето. Знаете, колко е твърдо. Стопи се на момента в шоколада и стана течен и лъскав, като по учебник. Така, че следващия път, като ви се сгъсти белия шоколад и не иска да се разтвори, пробвайте да му добавите малко какаово масло.
Сега си мисля, че можеше да го пробвам този метод и с млечния шоколад, защото гледах, че е само с 18% какаово масло този модел, а 811 на Калебо беше с 25% и може това да е причината за бавното и трудно разтваряне.

Яна, гледах я тази марка, Belcolade, ама нищо не ми говореше. Благодаря за препоръката, ще взема следващия път. Сега поръчах от амазон на Калебо х 1кг, че бяха най-добри цените и един словенски за проба - BAM. Ако е хубав, ще споделя.

Кубратова, на помощника му казах, че ще му направя ютуб канал, ще има повече гледаемост. Grinning

# 324
  • Euskal Herria
Моето какаово масло е на стружки (не знам така ли се води), в кутия. И аз го ползвам, като топя шоколада. Трябва да си видя записките, ходих на един курс тук за шоколадови бонбони (пралини). Интересни пълнежи бяха приготвени, ние наготово ги ползвахме. Единият вкус беше с люти чушки, аз лично го пропуснах.

# 325
Мики, страхотни са ти бонбоните!
Спомням си първите си шок. бонбони през 2016 г. , че и с различни пълнежи....за ММ бяха.

# 326
  • Бургас
Аз като се замисля, бонбони, освен Рафаело, трюфели  и здравословни май не съм правила други!
Такива шоколадови със сигурност не съм!

# 327
Бях правила домашни Фереро роше - тотален хит

# 328
Момичета, моля за рецептите, че съм на вълна бонбони (малко се пресече вълната с натоварване в работата напоследък, а така хубаво тръгна с експеримента заместител на Моцарт, но се надявам, че няма да е все така) - всички изглеждат чудесно!
А как обичам бонбони Simple Smile!!! (тук рошаво човече с въртящи се очички, обаче не намирам подходящ емотикон)

Общи условия

Активация на акаунт