Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 24 079
  • 516
  •   4
Отговори
# 510
  • София
Аз правих Наполеон по тази рецепта и стана чуден:
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2025/03/easy-napoleon-cake.html

# 511
Аз правих Наполеон по тази рецепта и стана чуден:
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2025/03/easy-napoleon-cake.html
Аз правя тортата с отделни платки и между тях мажа с крема, а често имам остатъци и от печеното тесто, и от крема и тях ги обърквам заедно в една купа, т.е. на принципа на горната рецепта оползотворявам остатъците, но не ми беше хрумвало да направя цялата по този начин. Не знам дали е по-бързо, отколкото да се реди на слоеве, защото все пак трябва да режа квадратчета, да ги разделям и т.н., но ще пробвам, благодаря за идеята!
От друга страна пък така направена, тортата ще стане по-бързо готова за ядене (мразя чакането!), защото по-бързо ще се смесят съставките и ще се спои.

# 512
Даа, и аз много се вдъхновявам от на Люси рецептите🩷 хвърлила съм око и на торта Тофифи. В моя случай сега просто няма да са квадратчета бутер тесто, а сърца😁

# 513
  • In transit
Даа, и аз много се вдъхновявам от на Люси рецептите🩷 хвърлила съм око и на торта Тофифи. В моя случай сега просто няма да са квадратчета бутер тесто, а сърца😁

Вместо тези, ако не си ги купила, може да ползваш италианските вафлички от бутер тесто. Има ги в Лидл и другите по-големи вериги. Може директно да им ползваш формата, да ги наредиш и залееш с крем. Става чудно. Пробвала съм го.
От този тип:

# 514
  • под тепетата
Иии, много сте лоши и ..заразни! Обличам се и ще тичам за бисквитки и мляко! Да се похваля, освен, че ви нахоках Satisfied В квартала ни откриха магазинче за прясно мляко от ферма и с кеф си квася мляко. Става много хубаво! Сиренето още не съм го опитвала, че се върнахме от морското ни село с една кофа сирене.

# 515
Мики, благодаря 🤗🤗🤗

Билянче, а каква закваска ползваш?🤗

# 516
  • под тепетата
По принцип на Добротица - 3'6, а сега и от това мляко си заквасвам. Хвръкнах и купих 2 л мляко, но вафличките утре от Лидл.
Аз купувам по 4 л направо обикновено, че и хлябът ми е с кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт