Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 25 511
  • 559
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз правих Наполеон по тази рецепта и стана чуден:
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2025/03/easy-napoleon-cake.html

# 511
Аз правих Наполеон по тази рецепта и стана чуден:
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2025/03/easy-napoleon-cake.html
Аз правя тортата с отделни платки и между тях мажа с крема, а често имам остатъци и от печеното тесто, и от крема и тях ги обърквам заедно в една купа, т.е. на принципа на горната рецепта оползотворявам остатъците, но не ми беше хрумвало да направя цялата по този начин. Не знам дали е по-бързо, отколкото да се реди на слоеве, защото все пак трябва да режа квадратчета, да ги разделям и т.н., но ще пробвам, благодаря за идеята!
От друга страна пък така направена, тортата ще стане по-бързо готова за ядене (мразя чакането!), защото по-бързо ще се смесят съставките и ще се спои.

# 512
Даа, и аз много се вдъхновявам от на Люси рецептите🩷 хвърлила съм око и на торта Тофифи. В моя случай сега просто няма да са квадратчета бутер тесто, а сърца😁

# 513
  • In transit
Даа, и аз много се вдъхновявам от на Люси рецептите🩷 хвърлила съм око и на торта Тофифи. В моя случай сега просто няма да са квадратчета бутер тесто, а сърца😁

Вместо тези, ако не си ги купила, може да ползваш италианските вафлички от бутер тесто. Има ги в Лидл и другите по-големи вериги. Може директно да им ползваш формата, да ги наредиш и залееш с крем. Става чудно. Пробвала съм го.
От този тип:

# 514
  • под тепетата
Иии, много сте лоши и ..заразни! Обличам се и ще тичам за бисквитки и мляко! Да се похваля, освен, че ви нахоках Satisfied В квартала ни откриха магазинче за прясно мляко от ферма и с кеф си квася мляко. Става много хубаво! Сиренето още не съм го опитвала, че се върнахме от морското ни село с една кофа сирене.

# 515
Мики, благодаря 🤗🤗🤗

Билянче, а каква закваска ползваш?🤗

# 516
  • под тепетата
По принцип на Добротица - 3'6, а сега и от това мляко си заквасвам. Хвръкнах и купих 2 л мляко, но вафличките утре от Лидл.
Аз купувам по 4 л направо обикновено, че и хлябът ми е с кисело мляко.

# 517
  • Mediterraneo
Вчера едва глобих тортата, закъсах я зле с кръста, добре, че предния ден пекох блатовете.
От много четене и умуване измислих това
250 г брашно
250 г пудра захар
250 г меко масло
6 яйца
150 г счукани( не смлени)орехи
1 бакпулвер
ванилия, портокалови стърготини, на око, ама доста.
За крема ползвах 2 пудинга на Йоткер. Като изстина напълно кремът, добавих 2 опаковки сирене крема, лидълско. Към това добавих разбита сметана и половин бурканче дулсе де лече.
Никакъв вид няма, аз не умея с украсата, нито желание имам. Но е супер вкусна! Комбинацията между орехи портокал е успешна, блатовете попиха добре крема, в същото време не е тежка торта. Рожденикът е доволен!

# 518
  • под тепетата
На фона на здравословните ти проблеми си направо герой! Честит да ти е рожденика и да си похапнете сладко от страхотната торта!

# 519
  • Deutschland/HE
Днес ще имаме гости и по молба на децата направих тирамисуто на Мики! Страхотно се получава всеки път.

# 520
  • Бургас
Много  е хубава тортата, Тарти! Браво!

Аз днес направих чийзкейк, че малкият ми син не ми дава мира от седмица време, иска да му правя. Даже нямаше търпение да се стегне напълно, та се поразтече малко.

# 521
  • пак на Рив Гош
Тарталета, да ти е честит рожденикът! Тортата изглежда страхотно!

Аз днес правих мляко с ориз по нормандски (наречено "tergoule"), ама не знам дали може да мине за сладкиш в темата Grinning
Скрит текст:

# 522
  • Бургас
Роца, щом е сладко, значи може Simple Smile

Последните пъти, като правих мляко с ориз го подслаждах с подсладител. Става хубаво!

# 523
  • Пловдив
Тарти, да ти е жив и здрав рожденикът! Тортата е супер!
Karzz, Роца много апетитно изглеждат сладкишите.
Днес цялото домочадие си беше в къщи и реших да ги подсладя.😊

# 524
  • Бургас
alessina , разкажи ни за тортичката ( или е сладкиш), страшно апетитен е! Мляс!

Общи условия

Активация на акаунт