Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 32 020
  • 708
  •   3
Отговори
# 675
  • Варна
Моля да помогнете с рецепта - искам да направя сладкиш, сиропиран със сок от портокали/мандарини.
Защо не пробваш портокалопита? Не е кекс, но е сиропирана и портокалова. Моята стана доста неугледна, но е вкусна.

# 676
  • Sofia
Аз правя един с настъргана тиква и грис.
Сиропира се с подсладен лимонов сироп,но би могло и с портокалово-мандаринов да стане 🤔

# 677
  • In transit
Да не минахте на диета? Grinning

Вчера най-сетне ми остана време да направя домашен пай с круши. Интерпретация на ябълковия пай. Много добре се получи, даже ми хареса една идея повече от този с ябълките.

# 678
Ааа, Мики, как щяло да сме на диета?! Simple Smile
Спокойно си дояждаме съботната торта Наполеон и днес трябва да направя нещо ново, че не остана...
Още не съм го измислила, че ми се искат сто неща, но нито едно не искам да чакам да отлежава, а да се яде почти веднага след приготвяне и затова умувам.
В такива случаи обикновено правя тортички в чаши, че малкото количество позволява бързо да се споят съставките и ако ги направя преди обяд, за вечеря вече са годни за ядене.

# 679
И аз спретнах една Наполеона в петък вечер. Съботата замина.
Неделя бяха на диета мойте мъже.

# 680
Не сме на диета, но нямам време да направя нещо сладко, пък и май ме помързява. 😁
От 10 дена искам да направя полумесеци, купих орехи, изядохме ги, после купих пак и ги скрих, чакат си реда. 😃

# 681
Много по-прилично ми звучи да изядеш орехите, отколкото трите кутии с локум за локумки (за втори път ми се случва) Simple Smile

# 682
  • Бургас
Аз само палачинки правих вчера. Гледам рядко да правя нещо сладко, че не трябва да ядем захар у дома!
А съм си набелязала няколко сладкиша, които ми се иска да приготвя, но ще дебна подходящия момент.

# 683
  • In transit
Ами мълчите дружно и реших, че всички сте минали на диета. Grinning А вие си хапвате тихомълком.

# 684
  • Euskal Herria
Тройно лимонов кекс

# 685
  • София
Ако знаете и мен как ме сърбят ръцете да приготвям нови, неизпробвани от мен рецепти за сладкиши, но няма кой да ги яде у нас. Worried

# 686
И аз съм така, единствен дегустатор у дома е ММ, който обича да похапва сладичко. Синът не обича от малък сладко под никаква форма.
Само по празници и специални случаи си позволява.
А на мен по здравословни причини не ми е разрешено.

# 687
  • Стара Загора
Аз съм на режим без захар и брашно, но си угаждам от време на време 😁
Шоколадов чийзкейк без печене
https://nosugar.bg/chijzkejk-bez-pechene/#wprm-recipe-container-950

Вместо какаова маса използвам черен шоколад и отгоре го залях с разтопен черен шоколад смесен с пукана киноа.

# 688
  • под тепетата
Предлагам помощ за сърбящи ги ръцете - хапвам сладко, дегустирам многократно! Ограничения имам откъм прясно мляко.

# 689
И аз точно умувам какъв десерт да сглобя. Намерих една забравена тиква в ъгъла на терасата и в момента я варя на пара, та се чудя в какво да я превърна. Нещо креместо ми се върти в главата, но без печене. Пак съм в драма с фурната, ама и аз ѝ вадя душата, буквало. Сега умуваме следващата печка каква да е та ди ми издържи на темпото. Grinning

Чийз кейка на tani_sz ми дойде точно навреме, може да заимствам идеята и да го направя с тиква, само че се оказа, че съм изяла бадемите. Blush
Тук май все посестрими сме се събрали. Една изяла орехите, друга локума, та и аз да не остана по-назад. Joy

Ббешката половин торта е много нежна и красива, очите ми останаха в нея. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт