🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 2 890
  • 74
  •   6
Отговори
# 45
Цитат
Говоренето за „морален абсолютизъм“ и „живот отвъд него“ може да звучи по-дълбоко, отколкото реално е изградено на екран, особено в сцени, където действието е водено от мелодрама и силни емоции.
Цялата работа според мен е, че не е ясно в текста какъв е тоя "живот отвъд" моралния абсолютизъм. Моралният абсолютизъм се основава на принципи или авторитети, което прави поведението устойчиво и предвидимо (в нашия случай това е често повтаряният от всички Кочари принцип - справедливост). И няма нищо неприемливо в него. Съвсем друг е въпросът кой и как трябва да установява справедливостта.

# 46
Катя, в този случай изглежда, че анализът  говори повече за мислещия, отколкото за самия обект. Това не е лошо само по себе си, но става проблем, когато читателят не може да се „закачи“ .

# 47
Ами смисълът на писането е да бъдеш разбран, а не да издигаш прегради пред себе си. Каквато и да е дълбочината на мисленето.

# 48
Какво беше условието на Адил, че ми засече. То и на други места ми засичаше, ама условието нямам търпение да го чакам до утре.
Иначе серията завърши "скандално", но красиво.

# 49
Исо да живее при тях, при Кочари.
Много добра серия беше, много балансирано между драма и хумор, което си е характерно за хората от този район.

# 50
Тъкмо щях да се оплаквам, че в тази серия почти нямаше Есме и Адил и ако ги имаше, се върнаха пак в ледената епоха. И се случи този финал- бомба!
Адил е намерил пистолета. Иначе едва ли щеше да го направи- не заради себе си, нямаше да изложи Есме на опасност.

Добавям фрагмана за еп. 15 от Youtube.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 23:06 от oncee

# 51
  • Кърджали
Не мисля, че е намерил пистолета, защото Шериф продължава да изнудва и заплашва Есме

Превод на фрага
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-15-1-0MCtKBrmnZ3Z1GJV

Епизода иначе много ми хареса. Доволна съм.

# 52
Катя, много благодаря. Той и другия си зет ще накара да живее в Кочари. Все завряни зетьове ще ги направи И Исо и Оруч.
Онче, благодаря за фрага.
А епизода много ми хареса. Оруч и Елени, накараха всички да се възхитят от любовта им. Нее знам, но на мен ми се стори, че Зарифе остана малко втрещена от голямата любов на Оруч към Елени. Тя знаеше, че той я обича, но  май  не предполагаше колко. А Хиджран как мило ги наблюдаваше в колата.

Алекс, благодаря за превода.

Ох, не мога да спра да се смея

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 23:48 от cvetansk

# 53
Благодаря за превода, Алекс! Flowers Cherry Blossom
Тоя пистолет много го проточиха.
Шериф доколкото разбрах затвори Есме- точно като в арест. Показаха ги че си пишат с Адил като пубертети, както се изрази Фадиме. Grinning Значи не са в лоши отношения, а оня вампир я е затворил.

И вече сериозно ме е яд на прокурорката. Тя какво работи всъщност? С какво се занимава? И като гледам досега все върви по петите на Кочари. На страната на Фортуна е. Може в миналото нещо с Кочари да е имал баща и или някой да го е заблудил. Но е очевидно, че е пристрастна.
Освен това май на актрисата не и пасна ролята, нещо не става. Ето я на този скрин- ами не става.

В Туитър прочетох такова мнение- "Най-голямата грешка на сериала е включването на тази жена в него"

# 54
  • Кърджали
Аз предлагам да си приберем Исо. После и Оруч /не съм му простила още, ама Елито е наивно, кво да я правя/, после и баба да вземем. И Фуртуна да брави бумтряспрас.

Предлагам Шериф да се ожени за Мелина, лика прилика са си, и хванати за ръка да заминават за Гърция или Ада, където е по-далеч.

Между другото, посланника на Гърция в Турция се оказа първи братовчед на Мелина.
А сега с ареста на Елени има опасност да получи забрана да практикува в Турция. Явно Мелина мисли, че така ще принуди Елито да се върне в Гърция - за да може да си работи като лекар там.

До този епизод бях готова да защитавам прокурорката, ама нещо ме дразни и мен вече. Все Кочари та Кочари. Сякаш Фуртуна нищо не правят, на тях само им се разминава, но Кочари винаги го отнасят. И няма някаква основателна причина за тази омраза към Кочари, щото вече върви на лична основа

# 55
Ами за прокурорката и аз съм съгласна. Актрисата някак си не ми пасва за ролята. Обикновено свиквам с актьорите, но с  тази нещо не ми се получава. Така и не разбрах какъв образ трябва да предаде, комичен  или сериозен.

# 56
  • Кърджали
Лошото е че все още не дават какви лични причини има прокурорката. Защото си личи че са лични. А така с избирателната "сила на властта и полицията" образа ѝ олеква.

Малко да се оплача на шега.... Ама имам сериозен проблем с Айтек и Шериф. Всеки път първо "виждам" Айтек и се усмихвам по инерция /много е луд и готин Айтек/, после се сещам, че "гледам" Шериф и му се ядосвам.

# 57
Аз колкото мнения съм видяла в мрежата, един не я харесва- нито героинята, нито актрисата. А Айтек всички го харесват. Grinning

# 58
Цитат
Лошото е че все още не дават какви лични причини има прокурорката. Защото си личи че са лични. А така с избирателната "сила на властта и полицията" образа ѝ олеква.
Да и според мен образът й олеква, но пък обяснява истинските причини за всеки преследва и издава присъди в името на справедливостта. И никой не се доверява на правосъдието. Ако и в прокуратурата са тръгнали да преследват заради лични причини и да влизат в скрити договорки с доносници и престъпници (а Мелина реално извърши операцията, за която обвиняват Елени), справедливостта е оставена на индивидуалните страсти и отвратителни традиции.
За актрисата - мен ме шокира при първата си поява още и при разпита на Адил в прокуратурата, хеле онова сядане на бюрото и кривчене. Има нещо и в нея не съвсем наред като психика. Но ще разберем нататък защо е дошла в Трабзон... какви са личните й мотиви.Определено си личи, че смесва личното и професионалното в поведението си.

# 59
Ами то ако  прокурорите им са такива като тази, мога да разбера защо Адил е  взел правосъдието в свои ръце.
Личните й причина по всяка вероятност са свързани с Кочари. Като гледам тя тях преследва, макар да виждаме до сега, че убийците са във Фуртуна.

Общи условия

Активация на акаунт