🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 4

• 44 959
  • 735
  •   2
Отговори

Сюжетът се фокусира върху връзката между две турски семейства, Фъртун и Кочари, които са в дългогодишен конфликт. Главната героиня се влюбва в член на съперничещото семейство и се оказва разкъсана между личните си чувства и омразата на семейството си. Тази любов ще доведе до верига от съдбовни и интензивни събития, на които зрителят ще стане свидетел.

Скритите чувства между Адил Кочари и Есме Фуртуна започват да се издигат на повърхността, когато Елени Мириано, млада жена от гръцки произход, пристига в града им. Тя се опитва да преоткрие корените си, но се оказва забъркана в несвързани спорове, които водят до трудни решения. Местната общност не желае да се откаже от установените традиции и натискът от страна на семейството се усеща навсякъде.

Всяка стъпка, която главните герои правят, представлява борба за самите тях. След като направят всяка стъпка, те искат да останат с любимите си хора и да не загубят себе си. Главните герои трябва да решат кое е по-важно: да останат себе си или да се съобразят с очакванията на другите.

ЕЛЕНИ МИРЯНО  Спасителка, хваната между две враждебни семейства.
Под изправената ѝ стойка се крие разбито сърце момиче, което копнее за обич.

АДЪЛ КОЧАРЪ, известен още като Кочари! Едновременно бунтар и лидер.
Той все още крие в себе си 17-годишния влюбен млад мъж.

ЕСМЕ ФУРТУНА Есме Чавуш е типичната черноморска жена.
В един момент тя е колеблива, в следващия е спокойна.
Тя е човек, който се е научил да ходи, търпейки болка.

Скрит текст:
ОРУЧ ФУРТУНА Истински черноморски младеж. Воин и лечител.
Той е и син на семейството, дало името на село Фуртуна.

ЗАРИФЕ ФУРТУНА Тя би изгорила света за семейството си, но е също толкова жестока и към външния свят.

ИСМАИЛ ФУРТУНА И така! Всъщност, той прилича на чичо си Шериф по много начини,
но носи добрите му страни, а не лошите.

ШЕРИФ ФУРТУНА За шерифа животът е игра на шах.
Лъжи, заплахи, приятелство, няма значение... Стига да спечели накрая на играта.

СЮЛЕЙМАН ВАРОГОЛУ Един от Кочарите, известен още като Гезеп. Истински фойерверк.
Ако гневът на Гезеп е изписан на лицето ти, бягай!

ХИДЖРАН ДЖЕЗБЕЛИ е медицинска сестра.
Въпреки че мрази самотата, тя е много по-самотна, отколкото си мислим.
Зарифе е единственото ѝ семейство.

СЕВДЖАН ЕР е сестра на Есме.
Тя копнее за успех, но винаги търси преки пътища

ФАДИМЕ е единствена сестра на Адил

СЕМЕЙНИ ВРЪЗКИ

БГ преводи на епизодите
Това море ще прелее - БГ субтитри

ПЛЕЙЛИСТ

БГ превод от Александра
Ела, мамо/Черен облак

Скрит текст:

БГ превод от Александра
С мир

Стари теми:

ПРИЯТНИ КОМЕНТАРИ!

Последна редакция: нд, 22 фев 2026, 00:44 от cvetansk

# 1
Благодаря ти, Цвети за новата  тема. Flowers Rose

# 2
  • София
cvetnsk, благодаря Ви за новата тема! Все по-богата, по-интересна и по-цветна...

# 3
Благодаря за новата тема, Цвети! Hug

# 4
Цитат
Най-много обсъждани на събота;

1.#TaşacakBuDeniz 37B

2.#İsFad 21B
3.#DevrimÖzkan 21B
4.#MahassineMerabet 15B
5.#AfraSaraçoğlu 14B
6.#OrEl 13B
7.#MertRamazanDemir 8B
8.#EsDil 8B
9.#AkınAkınözü 6B
10.#GökberkYıldırım 4B
Копирах инфото от Еванджелин в друга тема. Впечатли ме, че се обсъжда сериала като цяло и трите двойки, разбира се. На първо място Фадиме - Исо, но в десятката попадат и Елени - Оруч, и Есме - Адил. Каквото са ни показали, това се е обсъждало, а има какво да се обсъжда. Аз смятам, че е в плюс на сериала да се обсъждат повече герои. Воденето и преплитането на няколко сюжетни линии по  принцип е печеливш коз на сценаристите.
Още не съм изгледала сериала с бг превод. Като го изгледам, ще напиша по конкретните въпроси, които сте повдигнали в края на миналата тема. Blush

# 5
Благодаря, Цвети, за новата уютна къщурка! Hug

Първият ми пост в нея е музикален- нова песен от саундрака на сериала, композитор- Юксел Балтаджъ.

# 6
За мен в този епизод най-сладки бяха младите двойки. Оруч/ Елени и Исо/Фадиме. Прекрасни бяха. Исо милинкия си помисли, че Фадиме говори, че имат наистина дете, той подскочи горкия с обяснението, че още не я докоснал. Искаше му се на момчето. Опасен е.

# 7
  • Благоевград
Най-накрая и аз си пуснах да гледам серията. Още съм на първите десет минути, но определено ми харесва стила на Гезеп. Няма втори като него 😃😃😃😃😃

# 8
О,  стила на  Гезеп  е незаменим,  няма втори като  него.
Аз пък да сложа любимия си момент

Колко хитро Оруч  прекъсна мераците на майка си
Елени: "Имаш ужасно семейство"

# 9
Благодаря за прекрасната тема! 💚

И на мен много ми харесаха двата момента, на които обърнахте внимание между ОрЕл и ИсФад. Елени и Оруч най-накрая ми върнаха усещането за двойката им от първите епизоди, надявам се да наблегнат над тях и занапред. С трепет обаче си очаквам сцените между Есме и Адил, те и поотделно са ми любимци, но заедно са несравними.

# 10
  • Кърджали
Трябва да призная, че ми хареса как Оруч сряза мераците на майка си. По тази точка си взимам предварително изречените ми думи... Ся като греша, признавам. Но все още мисля, че Оруч има много фурни хляб да изяде за да му простя предните грешки.

# 11
Да, добре го направи Оруч, но наистина има още път да извърви. А Исо все повече взима да ми прилича на Адил по грижовността и по начинът, по който обича.

# 12
В интерес на истината  тук мъжете не са представени като някои, които чакат наготово да им бъде сервирано,  отсервирано, готвено.., както масово е по другите сериали. Тук се включват и в домакинската работа и то е представено толкова естествено. Единствените изключения, които съм видяла са Шериф и Еюпхан, те се  държат така  сякаш  жената им  е  длъжна... При Еюпхан е много  показателно особено в последната серия на  закуската.

# 13
Мерси за темата!
Прехвърлям едно мнение на Катя от старата тема, с което се солидаризирам.
Цитат
А според Младия вълк вековните проблеми не могат да бъдат решени революционно, пътят е еволюционен - отлагане, приспособяване, убеждаване, постепенно усвояване на нови начини на живот в мир и ... любов. Което изисква време и развитие на характерите.
Това покрива и моето мнение, а като поведение се наблюдава най-вече при баба Ширин - не случайно изпрати момчетата със сладките у Кочари.

И да отбележа, че между 17. и 19. епизод синовете на Зарифе се увеличиха от двама на трима. Значи все пак по някое време ще се появи този трети син, за който още в началото съобщиха. Аз очаквам да е следващият злодей, на мястото на Шериф.

# 14
Еюпхан беше в началото читав, но после развалиха персонажа. Съвсем го окепазиха. То не са отвличания, то ме са опит за убийство, то не са едно нагло държание. Ужас е направо, дни ще ги махат героя. Или ще го правят лош, който да тормози Исо и Фадиме.

Общи условия

Активация на акаунт