🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 3 154
  • 82
  •   7
Отговори
# 60
Здравейте момичета,
няма ли рейтинги днес?

# 61
Епизодът беше супер, много ми е интересно какъв ще е рейтингът. Аз много пъти съм казвала, че Исо и Фадиме са ми любимата двойка и епизод, посветен почти на тях е изпълнено желание от сценаристите за мен 😄
Имаше и много забавни моменти, те се стрелят там на моста и Чакър един такъв възмутен - И сега какво  Фортуна ни е зет, Хиджран ни е дружка Grinning
Обаче между Оруч и Елени не мога да видя химия, вие възприемате ли ги?
И Ширинката много я уважавам, но почва вече да ме дразни. Синът и' уби невинна жена, поръча убийството на младо момиче, а  тя продължава - В затвора олмаз, застрелян олмаз...е, какво да го правим тогава, като той е единствената причина за кръвната вражда.
Много мили сцени между  Адил и Фадиме, дори да и е бесен я подкрепя безрезервно. Преди да бъде баща за Eлени и е бил такъв за Фадиме.

# 62
# 63
Рейтингът е добър.
Миналата седмица се беше повишил в Тотал, сега малко спада, но се вдигат другите две категории. Сериалът намери своите зрители и ще има спадове и повишавания, нормално. В началото всички се втурнаха да го гледат, някои после се поотказаха, изобщо публиката му се формира.

Цвети, публикували сме едновременно, изтривам картинката при мен.😊

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 10:31 от oncee

# 64
  • Кърджали
О, много е добре рейтинга, браво. Предполагам освен ако не сгафвт тотално, рейтинга ще е около тези цифри този сезон.

# 65
Добро утро!
Супер рейтинг, отново!
Не съм гледала още серията, нито фрага, но прочетох какво сте писали за прокурорката.
Съгласна съм. И аз се чудя, като какъв образ да я възприема- особено с появата и с различни чорапи. Grinning

# 66
Благодаря ви, Цвети, Онче! Flowers Rose Flowers Rose
Браво за рейтинга в АВ групата! А за Тотала го очаквах. Забавянето на истината за Елени изнервя зрителя - аха да каже някой и ... ядец. Smirk
А за прокурорката - понеже не ми е ясно какво прави в сериала още, я възприемам като ... шантав образ засега. Grinning

# 67
Младия  Вълк е писал статия посред нощите за прокурорката. Ето и неговите мисли:

Включването на Наз Чагла Ирмак в ролята на Савджъ Фериде Дженгиз беше грешка, която става все по-трудна за поправяне с всеки изминал епизод.

Каквато и да е била първоначалната концепция за образа на прокурорката, в крайна сметка тя се провали. Внушението изглеждаше ясно: ексцентрична, може би жена, предопределена да стане романтично обвързан с един от централните мъжки персонажи. Но тази идея просто не функционира в рамките на тази наративна екосистема. Светът на „Taşacak Bu Deniz“ вече е рог на изобилието от ексцентричност и нестабилност. Добавянето на още едно „странно“ присъствие не създава контраст - то създава излишества.

Това е особено очевидно в сцените ѝ с Адил, които постоянно не успяват да генерират драматично напрежение. Ако Фериде е била замислена като трета ос в емоционалната геометрия, и тя се срива под внимание. Адил вече е влюбен в дива, неопитомена жена - Есме. Въвеждането на разредена или „по-опитомена“ вариация на този архетип е наистина контрапродуктивно.

Ако трябваше да преосмисля ролята на прокурора в тази история, щях да поема в точно обратната посока. Не ексцентричност, а сдържаност. Не Аутсайдер - за предпочитане хаос, но ред. Елегантна жена - студена, сдържана и прецизна. Някой, който влиза в разказа като сила на структура и последствия. Тя би функционирала като истински противовес на безпорядъка, породен както от страната Кочари, така и от семейство Фуртуна, въплъщавайки институционалната гравитация в свят, пристрастен към емоционалните излишества. Този контраст е мястото, където живее драмата.

На този етап обаче не вярвам, че трансформацията с Фериде Дженгиз е възможна. Епизод след епизод, героинята допринася с малка наративна стойност. Тя нито развива сюжета, нито го пречупва смислено. Вместо това, тя се е превърнала в структурна напаст - герой, който сценаристите сякаш не могат да интегрират, но също толкова не могат да се отърват от него.

Ако целта е да се тласне Есме към свобода на действие, а не към саможертва, далеч по-ефективно решение би било да се въведе нова външна точка на натиск. Например: бизнес партньор за Ариел - някой елегантен, чуждестранен, може би с руски код - който би служил като истински противовес на Есме. Такова присъствие би могло да принуди Есме да се изправи срещу времето, властта и последствията, изтласквайки я от реактивност към действие. Досега определящият инстинкт на Есме е бил саможертва. Но разказът сега изисква движение. Инициатива. Движеща сила на сюжета.

А това е нещо, което Фериде Дженгиз, в сегашната си форма, просто не предоставя.

валия,  аз си ги харесвам Оруч и Елени заедно, но не търся химия, а хармония в играта им заедно. А и в оглед  на сценария, в тяхната история каква химия да има. Младо неопитно момиче, без всякакъв опит в светския живот и мъж, който упорито отрича  чувствата си и до скоро  сгоден. Иначе общите им сцени са ми едни от любимите.

# 68
Ние, че го четем е ясно, но дали и той/тя не ни чете! Grinning

# 69
Чудесен бе епизодът и рейтингът го доказва. Аз хем след полунощ го гледах и грам не усетих как излетяха тия два часа и половина. Много действие, добре дозирана драма и хумор на място, и времето литнало.
Харесвам Ширин, добрите и разумни бабки са кът в турските дизита. Като не може с думи и сила да спре Шериф ще ползва хитрост. Браво, добре замислено и изпълнено.
В момента Мелина ми е най-черна от всички. Участвала наравно с другите в престъпнието, лишила Елени от майчина ласка, обич и детство и все още с претенции че тя е най-права 😡
Зарифе ръси култови реплики: "Взех лудата Фадиме, трябва да взема и умната - за баланс' 😂
А прокурорката не се вписва, защото нищо от това, което съобщиха при обявяването на нейното включване не ни е показано. Идвала да отмъсти за лични преживявания - какви, кога, с кого - мъгла. Щяла да се влюби - никъде никакъв интерес не показа, даже и служебната ѝ ангажираност куца. Въобще няма никаква връзка между анонса и показаното.
А протакането на истината за Елени е хем изнервящо, хем и оправдано до някъде. За да се развият отношенията между Оруч и Елени трябва да има едно наслагване на чувствата. Много хубаво го каза Оруч - Ти ме мрази, аз ще те обичам. Защото тази омраза на Елени не е истинска, а е като отрицание на любовта, която всъщност я подхранва. За да има после прошка за стореното са нужни много силни чувства, които не се раждат за ден-два, а трябва да са минали през проверката на различните изпитания.

Фрагът също ми хареса, но какво си мисли че ще постигне Еюпхан като отвлече Фадиме хич не ми е ясно.

# 70
Нез, направо ни чете. Smiley
Цвети, благодаря за статията! Flowers Hibiscus
Много навреме и много на място. Този път с всичко съм съгласна с Младия вълк. Grinning И както се вижда- особено витиевати фрази няма в статиятаму, всичко е точно и ясно. Статията е отражение на еднозначната оценка за героинята в социалната мрежа. Не казвам, че социалната мрежа дава специализирани и меродавни мнения, но зрителите нямат колебания във възприемането на прокурорката. Продължавам да не съм сигурна дали се дължи на актрисата или сценаристките не могат да измислят добре историята и.

Но много време и отделихме. Blush Една хубава новина за нашия сериал излезе вчера.
 От OGM UNIVERSE:
Първото събитие тази година
Content Americas | Маями
19–22 януари 2026 г.
Сериалите на OGM "Ако кралят загуби", „Беззащитните" и "Това море ще прелее" ще бъдат представени на изложението в Маями.
Content Americas е голяма международна изложба-конференция, провеждана в Маями, САЩ, която събира професионалисти от медийната индустрия (продуценти, дистрибутори и купувачи на съдържание от цял ​​свят), за да продават, купуват и обсъждат тенденции в телевизионното, дигиталното и развлекателното съдържание, включително сериали, филми и формати.

Да пожелаем успех на Моренцето! Знае се, че колкото повече продажби има един сериал, толкова е по-стабилен. Та въпреки високите рейтнги, няма да са ни излишни продажби.Blush Пък може и някоя наша телевизия да го купи.

Да добавим към колекцията ни още музика от саундтрака на сериала, композирана от маестро Балтаджъ. Тази песен ми се струва бе фон на малкото сцени на Адил и Есме в последната серия. Липсваха ми сцени с тях, но нищо, основни герои бяха младите двойки. Не протестирам, финалът за Есме и Адил беше взривен. Smiley

ExKely, връщам се да допълня, след като прочетох коментара ти. Напълно споделям- Мелина  и на мен ми е черна почти колкото Шериф. Никого не е убила още, но унищожава съдби без да и мигне окото.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 11:41 от oncee

# 71
  • София
За любителите на бг буквичките - Нерон се е погрижил...

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2026/01/14-neron-angelov.html

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 13:14 от Gugutka52

# 72
Гугутка, метни, моля те, един линк на Нерон тук. Благодаря! Hug

# 73
# 74
Здравейте, радвам се, че съм тук, в темата на любимия ни сериал. Снощи серията за мен беше една прелюдия към буря. Има един важен момент в нея, нахлуването на Гезеп във Фуртунския конак. Мисля, че беше цялото това нещо, за да му вземе на Шериф пистолета, който падна на пода. Възможно е това да е планът на Адил за неговата свобода, тази на Есме и на Фадиме.

Общи условия

Активация на акаунт