🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 10 409
  • 235
  •   5
Отговори
# 210
Цитат
Интересно ми е с коя сватба ще настане истинския мир между семействата, с тази няма да е със сигурност. Но дали тази между Елени и Оруч или между Адил и Есме, ще донесе така желания мир.
В тази серия са изведени две противоположни тези за мира между двата рода, обособени и в две села с граници, забрани и т.н. Едната многократно я повтори Ширин - мир чрез "обединяване на кръвта на двете семейства". Другата е на Елени в края на епизода -  "Но без истина няма да има мир!". И така - мирът чрез кръвта или мирът чрез истината? Това е дилемата, бракът е производен от обединяването по кръв, стар обичай, към който се придържа по-старото поколение. Видяхме, че и самите Исо и Фадиме не са убедени, че бракът им ще постигне мир. Те са се настрадали в детството, но ... Фадиме не е сигурна, че няма да се избият по време на брака. Да, беше казано на шега и предизвика усмивката й, но връзката с брат й е също изстрадана. Ретроспекциите и предаването й на бъдещия съпруг показват това. А това страдание е предизвикано от Шериф и цялото му семейство. Така че... първият вариант за мир е обречен на неуспех.
И сега стои въпросът - какъв е смисълът на този брак тогава. Аз въобще не се съмнявам, че Исо и Фадиме не само се харесват, те се обичат. Враждата е тази, която им пречи да си го признаят - повече на Фадиме (от потърпевшата страна) и по-малко на Исо (от причинилата вреда страна). Този брак като опит за мир има смисъл, доколкото дава възможност всеки един от тях да погледне на враждата и от другата страна - тази на Ширин, на Оруч и Исо, които не са виновни, но са в капана на Шериф и - съответно от страната на Адил,Есме и Елени. И да покаже, че отделният човек не е просто носител на кръв и родови традиции, а личност, която може да обича и във вражда, и да се бори и за истината.
Така ги виждам аз нещата.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 20:38 от Katya_I

# 211
Да, интересни предположения за този брат, ама още никаква и информация за него. Не се споменава къде е. Жив ли, ако не къде живее, какво се случва с него. Не го споменава нито Зарифе, нито Оруч и Исо. Даже и едно телефонно обаждане няма. Не знам, за мен този трети брат е една енигма засега. Иначе, ако направят така, че да е се появи, то ще е една и интересна идея, този да се влюби в Елени и така да започне войната пак. Не знам какво ще стане, но със сигурност сценаристите трябва да го измислят добре, защото иначе няма да има рейтинг.

# 212
О, момичета, нашия Оруч/Бурак Йорук паднал на коляно на Туана

https://x.com/butfirstcoffwee/status/2015412141818282289

# 213
Честито! Да се обичат все така и да са щастливи! Two Hearts Пък на сватбата може да гледаме как нашите актьори играят хорон. Blush

Едно видео публикува акаунтът на сериала. Аз го видях в Х, сигурно и в Инстаграм го има. Озаглавили са го "Тайната". Дано е намек, че сме на път тайната да бъде разкрита. Пък да прелива морето.

https://x.com/tasacakbudeniz/status/2015449853925400868?s=20

# 214
Цитат
Едно видео публикува акаунтът на сериала. Аз го видях в Х, сигурно и в Инстаграм го има. Озаглавили са го "Тайната". Дано е намек, че сме на път тайната да бъде разкрита. Пък да прелива морето.

https://x.com/tasacakbudeniz/status/2015449853925400868?s=20
Нашият май е събрал 2 + 1 Grinning
Така де, тайната  касае него и Елени, вече не е задача с повишена трудност.

# 215
  • Дубай
Здравейте! Цвети благодаря за темата!
Аз малко поизостанах та едва днес пускам 15ти еп..Истината е, че това непрестанно съравнование между Адил и Шериф малко ми доскуча, както това протакане с истината за Елени. Всички разбраха един единствен Адил спи. Време в вече да научи.
Та така, моля Ви, не  ме нападайте, но така ги усещам нещата.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 09:39 от I.V

# 216
Вторият фрагман.

Нещо ми стана гадно. Есме е на път да загуби и Елени, и Адил. Хиджран е истинска змия.

# 217
  • Благоевград
Вторият фрагман.

Нещо ми стана гадно. Есме е на път да загуби и Елени, и Адил. Хиджран е истинска змия.
Есме си го търси. Никакво доверие в Адил няма. Вечно крие и решава неща, които трябва да се решават от двама. Нали обича Адил. Ми да покаже поне малко доверие в този човек...

# 218
И на мен ми стана гадно. Много разочароващ фрагман. Мъката на Есме, подлите номера на Хиджран, безсилието на Адил, колебанието на Оруч, болката на Елени. И за капак булото на Фадиме в камината. Копнежът на Исо в очите.....егати тегавия фрагман.

# 219
Нали казват "за едни сватба, за други брадва". Сватбата свърши, дойде ред на брадвата.
С действията си до тук Есме сама предопредели съдбата си. Сега ще трябва да изпие горчивата чаша до края и да изпита същата болка, която Адил и Елени изпитват от нейното мълчание. Хиджран ще продължава с номерата, докато Есме позволява това да се случва.

Опитвам се да се сетя къде другаде съм чувала песента, която пее Адил и не мога. Жена пееше тогава.

# 220
  • Кърджали
Замислих се, аз се ядосвам на Оруч, ама и Есме прави същото - крие тайната. Действа, мисли и предполага и от негово име.

Какво видяха очите ми? Адил и Оруч на една маса, заедно с композитора на песните на сериала.

Превод на фрага
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-16-2-3HxR8HxN04UQrBIV

# 221
Благодаря за превода, Алекс! Hug
Да, това е най-хубавото във фрага- Адил, Оруч заедно с Юксел Балтаджъ пият и пеят юнашки песни. Grinning Композиторът и той в роля, сигурно на някой рибар.

# 222
Тежък фраг. Още  предната серия бях  се ядосала на Есме, така  че изобщо не я съжалявам, "кой каквото прави, за главата си го прави". Самата Есме даде поле за изява на Хиджран и тя се възползва. Сега Хиджран ще има и Елени и  Адил.
Защо си мисля, че Оруч ще жертва себе си, за да запази Елени работата си.
Хареса ми Оруч във фрага, първо не скри чувствата си и каза какво иска, и второ каза, че иска той самия да подпали Фуртуна, това си беше признание, че не е съгласен с това, което са направили семейството му.
Финала бе най-хубавото.

# 223
Момичета, гложди ме нещо заради снощния трейлър, гневният изблик на Есме май е последната сцена на следващия епизод. Което предполага нещо съществено да се случи  и да го спрат именно там. Явно Фадиме научава  истината и точно тогава свършва серията.
За Есме разбирам защо мълчи и ме казва на  Адил, ама защо мълчеше и не казваше на Елени. Ама сама си го направи.
Последният кадър единствен оправя вкуса от този фрагман.
На мен ми стана тъжно освен за Адил, Есме и Елени в този фрагман и за Фадиме и Исо.
Направо депресарски откъс....

# 224
Да, след веселата серия с Исо и Фадиме ни очаква много мъка. Време е обаче пластовете да се раздвижат, стана им комфортно на Фортунци - тайната е у тях, пистолетът е у тях, булката искат също при тях да е, ама йок артък Grinning
Оруч сякаш вдъхновен от действията на Исо  вече  не може да сдържа чувствата си, много хубави неща каза на Елени.
Адил ще е разбит след като научи истината и най-вече, че Есме е знаела от известно време. Много пъти и каза, че не иска да го защитава по този начин, криейки, жертвайки се за него.
Обективно смятам, че тайната ще продължата да я разтеглят. Да, всички тръпнем в очакване, но наблюдавайки развитието на други сериали, в чиято основа лежи нещо скрито като Ешрефа и Рози и грехове например, нямам особени надежди.
Друго, което ми прави впечатление е че се вслушаха в мнението на публиката и прекроиха донякъде образа на прокурорката, но Хиджран определено не знаят какво да я правят - да и чистят ли образа, с Гезеп ли да я свържат, пречка между Адил и Есме ли да бъде.
За Гьокхан същото важи. Там вече съм го измислила малко, вдъхновено от Ичерде. Шериф е убил родителите му и се прави, че го е спасил един вид да си създаде човек, който му е длъжник и съответно му е безпрекословно верен.
Не може да се отрече, че злодеите ни са много красиви Grinning

Общи условия

Активация на акаунт