🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 9 370
  • 214
  •   5
Отговори
# 210
Цитат
Интересно ми е с коя сватба ще настане истинския мир между семействата, с тази няма да е със сигурност. Но дали тази между Елени и Оруч или между Адил и Есме, ще донесе така желания мир.
В тази серия са изведени две противоположни тези за мира между двата рода, обособени и в две села с граници, забрани и т.н. Едната многократно я повтори Ширин - мир чрез "обединяване на кръвта на двете семейства". Другата е на Елени в края на епизода -  "Но без истина няма да има мир!". И така - мирът чрез кръвта или мирът чрез истината? Това е дилемата, бракът е производен от обединяването по кръв, стар обичай, към който се придържа по-старото поколение. Видяхме, че и самите Исо и Фадиме не са убедени, че бракът им ще постигне мир. Те са се настрадали в детството, но ... Фадиме не е сигурна, че няма да се избият по време на брака. Да, беше казано на шега и предизвика усмивката й, но връзката с брат й е също изстрадана. Ретроспекциите и предаването й на бъдещия съпруг показват това. А това страдание е предизвикано от Шериф и цялото му семейство. Така че... първият вариант за мир е обречен на неуспех.
И сега стои въпросът - какъв е смисълът на този брак тогава. Аз въобще не се съмнявам, че Исо и Фадиме не само се харесват, те се обичат. Враждата е тази, която им пречи да си го признаят - повече на Фадиме (от потърпевшата страна) и по-малко на Исо (от причинилата вреда страна). Този брак като опит за мир има смисъл, доколкото дава възможност всеки един от тях да погледне на враждата и от другата страна - тази на Ширин, на Оруч и Исо, които не са виновни, но са в капана на Шериф и - съответно от страната на Адил,Есме и Елени. И да покаже, че отделният човек не е просто носител на кръв и родови традиции, а личност, която може да обича и във вражда, и да се бори и за истината.
Така ги виждам аз нещата.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 20:38 от Katya_I

# 211
Да, интересни предположения за този брат, ама още никаква и информация за него. Не се споменава къде е. Жив ли, ако не къде живее, какво се случва с него. Не го споменава нито Зарифе, нито Оруч и Исо. Даже и едно телефонно обаждане няма. Не знам, за мен този трети брат е една енигма засега. Иначе, ако направят така, че да е се появи, то ще е една и интересна идея, този да се влюби в Елени и така да започне войната пак. Не знам какво ще стане, но със сигурност сценаристите трябва да го измислят добре, защото иначе няма да има рейтинг.

# 212
О, момичета, нашия Оруч/Бурак Йорук паднал на коляно на Туана

https://x.com/butfirstcoffwee/status/2015412141818282289

# 213
Честито! Да се обичат все така и да са щастливи! Two Hearts Пък на сватбата може да гледаме как нашите актьори играят хорон. Blush

Едно видео публикува акаунтът на сериала. Аз го видях в Х, сигурно и в Инстаграм го има. Озаглавили са го "Тайната". Дано е намек, че сме на път тайната да бъде разкрита. Пък да прелива морето.

https://x.com/tasacakbudeniz/status/2015449853925400868?s=20

# 214
Цитат
Едно видео публикува акаунтът на сериала. Аз го видях в Х, сигурно и в Инстаграм го има. Озаглавили са го "Тайната". Дано е намек, че сме на път тайната да бъде разкрита. Пък да прелива морето.

https://x.com/tasacakbudeniz/status/2015449853925400868?s=20
Нашият май е събрал 2 + 1 Grinning
Така де, тайната  касае него и Елени, вече не е задача с повишена трудност.

Общи условия

Активация на акаунт