🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 9 638
  • 215
  •   6
Отговори
# 165
Момичета, по коя турска тв. го излъчват?

на ТРТ1

# 166
  • София
аз гледам тук с "озвучка"
https://vk.com/dizimania?z=video-161773327_456239096

# 167
Да, само тоя линк читаво работи.  Hands Plus1
Много е приятна серията засега.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 21:34 от Katya_I

# 168
Много беше хубава серията.
В следващата май ще има доста драма и сериозен разрив между Есме и Адил.  
Времето на тайната изтича. Нека, да става каквото ще става.

# 169
Мир ли? Няма истински мир, докато истината не излезе наяве и виновните не си понесат наказанието!
Паузи, отлагания, емоционална плавност ... Тцъ.

# 170
Онче, благодаря за фрага.
Аз отивам сега да  гледам епизода, че не можах  по-рано да  се включа.
Иначе  фрага е много  интересен. Много разриви ще има. Освен Есме този разрив май доколкото виждам ще засегне и Илве, но и двете го заслужават, ако е заради това, че криха истината за Елени.

# 171
Ще цитирам един момент от интервюто на сценаристките, което Онче постна по-рано през деня.
Цитат
🎙 В Черноморския регион съществува една много древна, сега забравена легенда. Тя разказва за това как бушуващите води са излели гнева си върху хората и така се е родило Черно море. Когато за първи път научихме за тази легенда, написахме народната песен „Ha Bu Deniz Taşacak“. Обичаме да пишем както народни текстове, така и сценарии. Вярваме, че оригиналната идея е дошла от тази народна песен. Тъй като става дума за влюбени, претърпели кръстосани мечти, оттам са дошли Адил и Есме. Те въплъщават двете страни на тази любов и най-голямата ѝ тайна – дъщеря им Елени, която в крайна сметка ще накара морето да прелее.
Ами морето тръгна да прелива. Blush
Впечатляваща беше Елени на няколко пъти в тази серия - при разпита на прокурорката, при случката в конака на Ширин, набързо отпрати хората на Кочари от погледа на прокурорката и веднага подхвана "традицията" на Кочари да си прибират невестките. Пъргава мисъл и решителност. Simple Smile

# 172
Във фрага, доколкото видях, Илве се опитваше по терлици да се измъкне от разговора на Адил и  Гезеп. Grinning Но и на нея няма да и се размине.Satisfied
Да, Елени в серията наистина показа,че има свръхвисок IQ. Blush Доколкото си спомням, нейният е 175, т.е. над 160, което означава, че  изключително надарена. Както виждаме, и като практическа интелигентност, не само в науката. Blush

# 173
  • Кърджали
Епизода, макар и малко муден да ми се стори, беше доста добър.

За фрага - за първи  път нещо ме накара да се предам. Има едни думи на бабата в началото на фрага, някаква "мани" /техните стихове / дето убий ме, не мога да го обърна на български. З амен си го разбирам ама на български не ми се получава. Та за първи път от толкова години се предавам пред нещо. Да им... и черноморският диалект.
Оплаках се.

# 174
Силно емоционален епизод, Фадиме едва удържа фронта. Хареса ми уважението, което се опитаха да покажат един на друг Исо и Адил. Някак си безмълвно се разбраха, че и двамата действат така, че да пазят Фадиме.
Краят, нещо не ми допадна, може би защото ни го показаха и нямаше нищо изненадващо както друг път.
И не разбрах, тези оръжия, които по терлици измъкнаха от склада на Кочари, май не бяха съвсем легални, иначе защо да ги крият.

# 175
  • Кърджали
хич не бяха легални ...

# 176
Хич даже. И Адил се учуди на количеството, а Гезеп невинно искаше да покаже- ми за всеки случай, да има. Satisfied
Да, малко като недовършен остана епизодът. Поне да беше припаднала баба Фуртуна. Sunglasses
И вече е крайно време това море да прелее, че много проточиха тази тайна.
Алекс, аз доколкото схващам бабата в началото на фрага нещо наричаше, а като фон освен Исо и Фадиме имаше и флашбек- като че ли видях младите Есме, Адил, Илве и Гезеп. Някакъв огън прескачаха, та за някакъв обичай може да  иде реч. Не знам де, така ми се стори.
Много бързо се сменят кадрите във фрага, но Елени май затвори вратата пред Есме.... Може затова да се разбушува Есме в конака Фуртуна.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 00:54 от oncee

# 177
Серия от типа "на едно място",  но  ми  хареса. В много сериали са давали сватби, но тази определено заема първото място  в моя "списък". наистина красива сватба.
Онче, такъв обичай с прескачането на огъня имаше и в Легендата, но не помня на какво тържество беше.
Във фрага Елени наистина затваря вратата пред Есме, а Оруч бе  в далечината зад Есме.
Колкото и да ми е мъчно за Есме, ря си заслужава това охладняване от  Адил и Елени. Не се научи, че като повтаряш една и съща грешка тя няма да  има различен  резултат. Толкова да обича Адил, а  да му няма никакво доверие. Не й ли дойде наум, че истината  за Елени, няма да смекчи гнева му, но ще го възпре да хукне да убива всичко живо(макар да си го заслужават). Всички от Фуртуна не заслужават капчица съчувствие, те пазят единствено себе си и не им пука за чуждото нещастие.
О, а баба Ширин за пореден път ме ядоса, като каза на Есме да не казва на Кочари, че я е затворил.
Есме заслужава  Елени да  каже на Хиджран "мамо"  и да чуе, за да я жегне така дълбоко, че да започне да говори, а не само да се оплаква, че  не можела да стане пълноценна майка на дъщеря си.
Илве и тя ще си получи  заслуженото, когато се разкрие  истината. Севджан нищо чудно да успее да я изтъргува.

# 178
Добро утро, момичета Simple Smile
Цвети, празникът е Хъдърлез.

# 179
Прекрасна серия, много я харесах. Мога да я определя като серията на Исо. Това момче все повече показва от себе си. Направи ми впечатление, че той иска да се доближи до Фадиме, да докосне, да я прегърне, ама го е страх, че ще го отхвърлят. Толкова силно беше, когато искаше да избърше сълзите на Фадиме. Силно беше и за Адил, истински брат, обаче пак греда от Оруч, но този път и греда от Елени, аз си знаех, че тя нищо не знае, а само бърка в тинята и в най-неподходящото време. Има друго, което ми направи впечатление. Тази прокурорка взима да се поправя. Държи се по-нормално. Облечена е по-добре, по-сериозно се държи, може и да успеят да я реабилитират. Но за мен Исо беше фаворит в тази серия.

Общи условия

Активация на акаунт