Усмивките ни греят вече, чакаме на Янче второто човече!

• 19 040
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Аз прясно мляко още не съм давала.Досега давах Нестле,но го прекратих от 2 седмици и не смятам да го връщам.Иначе още си иска вечерното мляко с биберон,ама няма.На диета сме в следващите 6месеца,заради атопичната й кожа,чиито резултат са и пъпките.Тях вече почти ги няма,явно диетата и лекарствата помагат.
по поворд на притесненията на Мони за д.градина.Вчера питах в яслата и ми казаха,че ако има такава наредба те ще се съобразят с нея и ще държат  децата още една година.
Кисело мляко давам сега овче,но иначе доста често давах Бор Чвор или Калина,май се казваше.Производствата на Данон ги избягвам.Статията ,която Шоши е дала съм я чела за сравнителните показатели и си затвърждавам мнението за Данон.
За говоренето при нас е нон стоп,глава ме боли от нея вече.И лелките явно в яслата са го разбрали.
За среща в неделя не мога-ще се препичам вече на Сани:sun2: но приятно изкарване.Дано само свекърва ми се справи с Виктория  Laughing
От мен толкова засега.Отивам на солариум да правя тен

# 211
  • София
Крис, не обръщай никакво внимание на случайно изпуснати думи, пускай си ги покрай ушите. Свекито ти пита за потника на детето, не за да те провери теб, а за да усетиш, че и тя се грижи за него, че не й е все едно как и с какво е обречен, ми може да се простуди, мисли жената.

Ох, аз на моята майка и свекърва им разрешавам, дори настоявам да гледат хлапетата. Като се наложи бъркат си в шкафовете им, търсят, разбъркват, не могат от раз да намерят каквото им трябва. Не се ядосвай, за дребни работи. Можеш с пълна сила да подскочиш, ако ти разровят личния гардероб, тогава ти разрешавам.

Незнам, не се вживявам много, както нас са ни отгледали, така и внуците си ще отгледат. И за да не чуя нещо от сорта, че са ми отгледали децата, че са ми помогнали, че те това и онова... - ми да го правят, поне да е истина Grinning

Представям си се сега,  някой  без опит да ми дава акъл как се гледат деца, ми ще го изям, аз две съм родила и отгледАла, ама-ха Laughing Ето и Янче и Деси, дето са с две вече да кажат Laughing

Не ми обръщайте внимание, разлигавила съм се нещо Grinning

# 212
Асе виж и от такава гледна точка имам нужда. Уф абе не е лоша жена, наистина, но мисли, че аз съм лоша майка и жена, тя , за нея Дамян е.....ужас, принц, не трябва да шукна около него, не дайбоже да гоизям, и лошото е, че никога, ама никога не е седнала срещу мен и в очите всичко - е това не го понасям в хората, еле па в тея с които живея - акоима нещо - да ми го каже, защото така се оказва, че само аз си казвам какво ми е на душата и съответно - аз съм конфликта, мамка му.
А на луната мисля да го пращам Дамян...................или с твоя Мартин да си летят по самолети Close

# 213
  • София
Крис, ами тя на теб няма и не трябва нищо да ти казва. Както ти на нея. Дамян да се оправя с нея, но не ти да го ръчкаш, тя е негов родител. Може и да се скарат, но са си роднини, а от роднини не боли. При нас сме се разбрали всеки с неговите си рода да се оправя, а ние сме си семейство и си се гледаме и обичаме, и може вече малко да си поомръзваме /това в кръга на шегата/ и така  почти 13 години. С една дума "Со кротце, со благо..." и по-нататък не си го спомням.

За млякото, аз давам от кутиите на Мегле. Топля направо в микровелето, не преварявам. Фен съм и на Данон за киселото и всяка антирекрама на Данон за мен е реклама.

# 214
Асе намери ли те онази жена, гледам темата, викам - а, това е наше Асе.........
Янче как е бубата, Деси а Теди newsm78

# 215
  • София
Ами не, гледам, че се е включвала, но не ми е писала. Имам подозрение, че е една приятелка от Бургас и тя е с декемврийче като нашите, но не съм сигурна, а и подробност, че съм раждала в Майчин дом, не си спомням да съм споменавала.

А сетих се, Люси можеш ли да ни уредиш с детски обувки от завода ви в Добрич? Ако ти е удобно разбира се Simple Smile Не сега веднага, вече си купихме, но си мисля за зимни.

# 216
какви обувки от Добрич,аз май не знам?
забравих, искате ли в неделя, да се видим в някой парк - Южния или Заимов,  newsm78

# 217
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз съм за среща, но можем от 10 до 12-13 или след 16,30

# 218
Асе, честно, аз дори не знам дали работи завод "Добрич". В нашите магазини нищо от там не съм срещала от години. newsm78 Гошо казва, че са в несъстоятелност и ако произвеждали, било само за износ. Ще  попитам за достоверност един колега, на когото съпругата май има нещо общо с тоя завод. И ще пиша. До зимата време колкото искаш Laughing, може и да си стъпят на краката хората. Сериозно - утре ще ти дам отговорче. Peace
Забравих да кажа, че и ние сме с памперс, въпреки че вършим една част от работите на гърне. Но и за памперса ни остава. Laughing Имаме един единствен успешен опит за акане, иначе пишка по три, четири пъти - по график. Mr. Green
Криска, за свекито - търпение и по една лъжичка от "Майната й" всяка сутрин преди ядене  Wink В тая област почти нямам проблеми вече, но само заради това, че не живеем заедно. Знам, че иначе е ужасно трудно и те разбирам. Кураж, гледай на нещата от хубавата им страна, все ще намериш такава, вярвам. Hug

# 219
  • Благоевград
Янче, честито ти бебче !!!
 Да ти е жива, здрава и много да ви радва.Чудесни снимки сте направили.
Нас ни прескочиха коликите , та ви пожелавам и на вас такъв късмет!
Simple Smile
Аз много време на съм ви навестявала. От работа все не ми остава време. Пък и моята "хулиганка" заспива много късно - около 23 часа.
Почти не ми остава лично време. Но от следващата седмица ще съм по-свободна и по-редовна.
Смайли, браво на твоят съпруг.Само така. То и на мен ми омръзна да се разправям със собствениците на кучета по нашата улица, които си ги разхождат и оставят точно пред нас да правят поразии. Май скоро и ние ще имаме такъв екшан с по- устатите съседи ако продължават така.
За работилничката -от както замествам (вече повече от 2 месеца) не сме правили кой знае какво с Ана-Мария. Но пластелин ( този от левчето, който изсъхва след това) , водни боички , фулмастри и моливи са дежурното занимание.
Иначе купихме магнитна дъска с букви и цифри и постоянно си се занимава с тях (познава всички букви и броим до 10).
За обличането  - опитва се да си налага мнението какво да облича и в каква комбинация, но общо взето постигаме консенсус. НО , когато е със свекървата или с баща ми  ......  тогава е страшно - никога не успявам да предвидя как ще е облечена и колко време ще е тичала гола докато я убедят да облече нещо.
За колелото -  както беше писала Марси , Ана -Мария кара колело (триколка) от края на миналото лято.Но тогава само на равното или с лек наклон се справяше . ОБАЧЕ,  сега вече направо не мога да я стигна. Дори от миналата аз съм с моето колело, а тя с нейното и караме заедно ( ееее, малко по-бавно когато има изкачване , но...си кара диването и това си е).  #Crazy
За каска наистина съм решила да купувам, защото от следващата седмица , като започнем заедно да караме по -сериозно , ще стане страшно.  Shocked
Имаме си вече и поръчка за по-голямо колело с помощни, обаче от мен зависи да се организирам и да избера модел. А кога ще стане.....?
За детските градини - вие направо ме разбихте. Аз докато се чудя да я записвам ли или не , то взели че забранили за такива като нас . Ами ще се пробвам другата седмица и аз в градината до нас , пък после ще ви кажа как е .

Олеее, май стана много дълго , обаче е така, като не влизам редовно.  Embarassed
Айде група  , до скоро.
МНог положителни емоции на всички !!!!

# 220
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
В страшна дилема съм. Подадохме документи на кака Габи за детска градина от септември. В градинат в който най-много искаме има голям наплив, а приемат една група. Намерихме връзки и има 2 варианта да тръгне от утре или от края на септември, но във втора група. Хем ми се иска, хем не ми стиска.

# 221
  • София
Деси, как във втора група? Тя няма да има още 3 годинки. Втора група са на 4. Излиза, че ще я пуснеш на училище на 5г. и 10 месеца, май...Нещо има грешка според мен. Иначе, чак пък от утре, според мен ще и дойде много. Дали няма да си помисли, че щом е дошло бебето и вие гледате да я отделите от вас? Не знам, аз не бих я пуснала.

Смайли, докладвам веднагически - директорката на "Радост" каза, че не е и чувала за подобна наредба и нямало такова нещо. Така че засега спокойно. Забравих да я питам обаче кога ще излязат списъците за прием. Но предполагам някъде юни би трябвало да излязат.

МКП, какво проучи за частните детски? Казвай някакво инфо, да сме запознати и ние.

# 222
аз, да си призная, това го написах снощи, но ни спря нетът, ама успях да го запазя и като гледам, че няма много новости, ви го пращам все пак:

Люси, да, хайде пейстни няколко снимчици, искаме да видим Диля! и хубаво, че тази седмица не е толкова трудна за теб като предишната!

за млякото - и аз мисля, че може да е и от някой лош фризер - от нашето Фантастико всяко, ама наистина всяко (е, добре де - 95 %) мляко се разваля ужасно бързо, независимо от фирмата (да, може би трябва да се оплачем всъщност, а аз не само, че не го правя, ами и все забравям, или се обнадеждавам, че нещата са се променили, и чат-пат пак купувам)... и аз принципно съм фен на Данон, поне за киселите... вчера Савко изяде половин кофичка някакво кисело, много съм доволна, че почти никакво мляко не иска напоследък...

за съжителствата и месенето - ами нямам много опит, за щастие, макар че всъщност до много скоро живях с нашите... но сега те имат една доста премислена позиция - по принцип имаме доста различни мнения по разни въпроси, свързани с гледането на Савко, но един-два съм им споменавала, че това си е моето дете и аха-аха да кажа, че ако продължават да коментират, няма да го виждат, за да нямат поводи за коментари, та сега като цяло те правят доста неща за него, но гледат да го правят дискретно, т.е. да не изглежда, че оспорват нещо - но за важни неща ме питат - и не ми правят директни забележки, макар че на моменти усещам намеци за това, как те се опитват едва ли не да 'спасяват' Савко от мен, но за това е важно да не ме ядосват... ама много съм им благодарна, те наистина много ни помагат, вкл./ главно финансово, но пък и аз малко съм ги разглезила - детето нито една вечер не е спало у тях, макар че майка ми е оставала с него вкъщи десетина вечери, когато пътувам/е, ама аз просто искам да се наспя някоя сутрин вкъщи, а не на командировка, където човек и принципно не си отспива... но пък всъщност това е резултат от дългото кърмене, за което така драпах, така че имайте го предвид  Wink за другия дядо - другата баба на Савко е починала преди 15-ина години - не мога много да се оплача, той си очаква за всичко да му се казва и не възразява: какво да се опита да му даде да яде, как да го облече, ако излизат на разходка и т.н., но пък малко ме поядосват някои от нещата, които му говори - като започне да му обяснява кого трябва да обича например - т.е. не че пропуска някой 'от страна на булката', но по принцип не обичам такива разговори и не смятам, че за обичането трябва да се говори много и да се мери...

уф, че се отплеснах - да, и аз съм ЗА среща в неделя (мислех, че покрай изборите би било по-трудно да си правим междуградска среща; иначе то за гласуване има време) - хайде да е в Заимов по обяд, че да е удобно и на Деси!?

Деси, а как е положението в Мечо пух, вие нали там бяхте много напред?

# 223
здравейте ,

Янче, много сладки двете сестрички   Peace  качи пак малко снимки .

ние в неделя ходихме на зоологическата градина в Стара Загора. Страхотна градина - изкарахме супер и децата много се забавляваха. снимах почти всички животни. някои спяха и се бяха прибрали. най-голямата атракция обаче бяха двете бебета -мечета. супер сладурски и забавни .
ето малко снимки да ни видите  http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2273&AlbumId=94022
кларах новият джип до там , ама нещо...... Thinking  не ме изкефва този автоматик и това си е.

за млякото - мартин не му е голям фен. яде само плодово - по едно на ден. прясно изобщо не иска да пие. днес му направих фреш от ягоди с прясно мляко и го изпи - учудващо за мене. иньче аз купувам ВЕРЕЯ от много години.
за сьжителството - за сьжаление не мога много да кажа , защото поради причините , които Кртиси изтькна винаго сьм искала да живеем отделно. макар и на квартира  , но поне знам , че каквото реша това става и никой не ми се меси.  сьщо така никога не е имало кой да ми помага - както за децата , така и за кьщата , така , че отдавна се спасяваме сами. мисля , че така сме по мобилизирани и вече много ми е странно , когато мама е тук и примерно ми измие чиниите или сготви. но и аз като нелката не обичам някой да ми се меси в кьщата , така че това се случва доста рядко.  Криси , не се ядосвай на свеки , вьорьжи се с повечко тьрпение , и гледай на нещата от добрата им страна ( както каза и Асето).
Смайли, докладвам веднагически - директорката на "Радост" каза, че не е и чувала за подобна наредба и нямало такова нещо.

newsm78  много странно , аз видях вьпросната заповед с очите си..... newsm78  и я прочетах даже....

# 224
  • София
minimo, освен да е нещо локално, само на вашата община...Ти видя ли от кой е подписана тази заповед? Да не би да е нещо заради местата по детските при вас? Не знам и аз, ще видим наесен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт